reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Wiesz Ania, ja gdybym teraz miała kupować worki to pewnie bym nie kupiła, bo na razie one stoją bezużyteczne, więc spokojnie możesz sobie odpuścić ten wydatek.
Ja wczoraj byłam w Smyku i mam zupełnie inne spojrzenie na sklep z zabawkami. Wg mnie Polska to kraj 10-tej kategorii, bo byłam i w Niemczech i w USA w takich sklepach i uwierz mi ze u nas nie ma w ogóle wyboru - do tego wszystko jest bardzoo drogie i nieadekwatnie drogie do naszych pensji. Pojechałam wczoraj specjalnie żeby kupić kilka rzeczy w tzw promocji. Jak dojechałam na miejsce cały sklep był oklejony że obniżka, promocja. Wybrałam zabawki, idę do kasy a babka mi mówi że promocja była...do środy. Normalnie ręce opadają. U nas to nawet nie zrobią obniżki która trwa dłużej niż tydzień.

reklama
Anulka ja już miałam serdecznie dość długich włosów, choć pewnie za jakiś czas zatęsknię. Też używałam prostownicy, teraz chyba nie będzie potrzebna, to i włosy odetchną. Moje odchudzanie to też seria wzlotów i upadków. Co tu duzo mowić, żarłok jestem i tyle :-) Nie mam wprawdzie nadwagi, ale chciałabym np, pozbyć sie boczków.

Yenefer, blog super, nie wiem jak to się stało, że wczesniej na niego nie trafiłam.Co do sklepów z zabawkami, to mam podobne odczucia, ale myślałam, że to dlatego, że na zadupiu mieszkam, ale jak Wy dziewczyny spod Wawy mówicie takie rzeczy, to ręce mi opadają. Miałam nadzieję, że chociaż w stolicy jest lepiej .

Ostatnia edycja:
Gemini skąd jesteś? Ja to dopiero na zadupiu mieszkam:-p Na szczęście mam samochód i do Warszawy całkiem niedaleko. ALe ogólnie to nie narzekam bo np dziś wyszłam sobie z dziewczynkami na spacer bez wózka. One sobie dreptały po naszej wiejskiej ścieżce, ja mogłam je ogarnąć wzrokiem i byłam spokojna że nie nadjedzie zaraz jakiś samochód. W sumie lubię tą moja cichą i spokojną wieś. Czasami brakuje mi towarzystwa, ale ogólnie da się wyżyć:tak:

A ja uwielbiam chodzic o fryzjera i miałam już chyba wszystkie możliwe fryzury i długości, od warkocza do tyłka, po króciótkie na chłopaka, ale najlepiej czuje się w bobie, ostatnio fryzjerzy mnie wkurzają więc kilka dni temu mi sie nuzdziło i sama grywke obcięłam sobie, mam nożyczki fryzjerskie, degażówki i potrafie co nieco zdziałać, lubie obcinać włosy i wkońcu mam komu :-)
Tez musze farbować bo siwe zaczeły wychodzic w liceum, ale pare dni temu pofarbowalam na naturalny i chce jak najdłużej sie obyć, bo osttanio eksperymentowalam z czerwieniami :szok:
A jesli chodzi o tycie to nigdy nie miałam skłonności, przed slubem sie głodziłąm żeby w sukni lepiej wyglądac i nawet kilograma nie drgnęło, teraz jem bez przerwy i też nie urosło, także moje wyczyny i tak nie przynosza rezulattatu
Juz kiedyś pisałam że w mojej małej miejscowości jest sklepik, zwykły nieformowy, niedawno sie powiekszyli na taki samoobsługowy, i tam jest fajnie i tanio, ostatnio kupiłam im tam klocki, generalnie wszystko tam kupuje, np smoczki aventa kosztuja tam 11zł, chyba najtaniej. Mają tez ciuszki i zabawki, wszytsko w fajnych cenach. Taniej niż w promocjach w supermarketach.

Yenefer, no właśnie sęk w tym, że mieszkam w mieście ponad 200 tyś. w wielkiej aglomeracji śląskiej, a czasami czuję się, jakbym w dupie ciemnej mieszkała.

Luckaa no to szacun, ja bym sama sobie włosow nie obcięla, bo na pewno byłaby katastrofa jakaś :-)

Dziewczyny czy któraś z Was podawała dzieciom gaviscan infant na refluks? Koleżanka pilnie poszukuje ale jak na razie w aptekach nikt o tym nie słyszał,gaviscan jest ale nie infant tylko ten dla doroslych.

ja uzywalam.Ale jego w Pl nie kupisz raczej.On jest w UK i IRL.
Ale on ma to samo dzialanie co u was w Pl nutrilo( czy jakos tak..)

Gemini ja tydzien temu bylam zielona, kompletny antytalent.Zawzia
Sie i taadam:-)) Podstaw uczylam sie z ksiazki, a reszta tylko youtube.
Tylko ze polskich filmikow jest tyle co kot naplakal, ale angielskich, wloskich, hiszpanskich . Wszystko krok po kroku:-)

Obcięłam włosy! :) Jeszcze tak krótkich nie miałam. Zdecydowałam się na asymetrię - z jednej króciótkie byle za ucho zaczesać jakby co a z drugiej dłuższe do brody. Z tyłu krótkie! Jestem zadowolona - kiedyś nawet przez myśl by mi nie przeszło żeby je tak obciąć :)

U nas Julka chora!!!! Przecież się dechą tylko zatłuc! Dostała nagle w przedszkolu gorączki... mąż poleciał do lekarza. Dała 3-dniowy antybiotyk. Niby nic nie ma ale znowu kaszle jak śpi... I co z balem????? Czyżby sama Maja poszła?

Pooooochwal sie lepiej fotka!!!
Zdrowka dla Julci.

Ja dzis nie zagladalam bo pol dnia robilam pierogi:-)
Jolcia jak robisz lady fingers, to dajesz mniej cukru? Chce zrobic dla dziewczynek i nie wiem mam robic wersje tradycyjna czy mniej cukru..

reklama
Ale tu pusto. ..
U nas troche goraczkowo.Hanka ma goraczke tak 38.8 Je dobrze, nic innego sie nie dzieje.Na noc zapodalam jej czopek bo dzis w nocy strasznie sie meczyla. Mam nadzieje ze to od zebow bo sie strasznie slini i na dodatek na dole wyszedl zab i na gorze ma bardzo podluchniete dziasla.Zosia - zadnych objawow, wychodza jej 4 zeby, juz sie wybily.Odparzo a tylko bidulka straasznie.Wieczorem miala zaczerwieniona pipulke, wysmarowalam, a o a w nocy sie obsrukala, jak nigdy i spala tak chyba dlugo, bo dopiero jak ja zaczelo piec to sie obudzila.Ja patrze a tam ogien!
Leczymy wszystkkmi sposobami, schodzi. bardzo powoli ale schodzi.Ale wyglada to koszmarnie.Nigdy jeszcze zadne moje dziecko tak nie mialo..

Do góry