reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

załamka :-( Maya znowu nie chce jesc! dzisiaj ryczalam karmiac ja..... zjadla 40 tylko i jeszcze te 40 musialam jej wlac do gardla.... przerwa miedzy jedzeniem byla 6 godz!!! poradzcie ja nie wiem co mam z nia robic, jak zachecic....
Ja mialam to z Maxem, ile lez wylalam, ile stresu..
A powiedz mi jakie mleko jej dajesz? Moze jej jie smakuje, moze zmienic?
Moj Max jadal po 30, 40 militrow nawet co 30 ,40 minut ale cos tam jadl, ale bywaly ciezkie dni kiedy nie chcial ..
Dwoilam sie i troilam i nic nie wymyslilam bo do tej pory ledwo je..
Ale zdrowy jest odpuka .Moze udaj sie do poradni? Nie wiem bo u nas sa poradnie dla dzieci i tam sa pielgniarki i zawsze cos tam poradza.
A karmisz butla? Moze malymi krokami zmien butelke, smoczek czy mleko.Spokojnie musisz poszukac rozwiazania bo sie wykonczysz.

Jola paczka doszla.Kiecki cudne:-) Troszke jeszcze za duze ale spodniczki oki:-)
Zamowiam w next jeszcze takie:
http://www.nextdirect.com/ie/en/sho...quot;Dress" > Younger Girls

Zastanawiam sie jeszcze nad spodniczkami TUTU

Powodzenia!

Co do skory na brzuchu... Ech....Koszmar.Po dwoch cesarkach..bleee

Ostatnia edycja:
reklama
Gemini..nie zazdroszcze :-( Jak tak czytam to te moje kobiety to jakies chyba inne sa...ubierac sie uwielbiaja, przebieraly by sie kilka razy w ciagu dnia, wszelkiego rodzaju, szaliki, apaszki, czapki kapelusze, spinki, gumki sa pozadane!!
Dzis rano wstaly otworzyly komode..ukucnely i mowia....mhhh cio by tu ćiś ziałozic..:-D a za chwilke Ala wola....mama aje zjobis kuciki ??:-)
Bunt jako tako chyab przechodzi choc zdazaja sie w ciagu dnia chwile kiedy niestety sa stawiane do konta a wlasciwie same do niego ida bo albo sie pobily , albo uderzyly mame..it...Ale najbardziej nie moge sobie dac rady z wymuszaniem wszytkiego placzem!! Nosz roznosi mnie wtedy..:no:

morgenrood..az wyciagnelam moje notatki zeby zobaczyc ile dziewcyzny jadly majac 3-4 miesiace...I powiem Ci ze nie zdazaly sie przypadki kiedy by zjadly wiecej niz 80ml mleka.
Norma bylo 60-70ml. Co 4 godziny bo ja po 3 miesiacach wydluzylam odstep miedzy karmieniami o godzine. One wogole mi malo jadly ale przybieraly na wadze prawidlowo ( zawsze byly na 50 centylu). W 8 miesiacu natomiast odrzucily mi mleko i wogole nie chcialy pic...
Ja bym sprawdzila to z lekarzem..jesli Maya nie traci na wadze to moze juz taki jej urok ze bedzie niejadkiem. A moze badani trzeba zrobic...??

Moniapa..no niestety nie pociesze Cie...ja bedac w ciazy przytylam 16 kilo- wszytko mi poszlo w brzuch ..w 35 tygodniu mialam 128cm w obwodzie. ( a mam 160cm)
Na dzien dzisiejszy waze mniej niz przed ciaza ale niestety brzuch tzn flak wiszacy zostal..bo brzuch jako brzuch mam plaski..bano nawet pozostalosci po silowni widac w postaci miesni ale niestety skora sie nie wchlonela i jest pomarszczona..:-(
Chodzilam na zabiegi w Polsce - po nich troszke sie wyglad skory poprawil no ale zeby bylo dobrze to trzeba by bylo regularnie chociaz dwa razy w miesiacu zafundowac sobie wizyte w salonie pieknosci....

Gosia...oo to super ze juz je masz..:-) No i ciesze sie ze Ci sie podobaja i polecam sie na przyszlosc :-)
A te z next tez sa sliczne..zreszta sama sie nad nimi zastanawiam..:-)
Na razie jednak spasuje bo puscilam tyle kasy na ciuch dla malych ze glowa mala..:-o
No ale pocieszam sie tym ze bardzo duzo ubranek tez sprzedalam wiec jakos tak mi lzej na sercu..:p
Wlasnie czekam na paczke z next :-)

Ostatnia edycja:
Wy to jeszcze szczuple jestescie a ja z tym flakiem wygladam jak maciora.Mysle zalezy duzo od genow..Niektore juz po porodzie laski ze szok a niektore, no coz...
Dziewczynki mam pytanie.Kiedy zaczelyscie zakladsc pierwsze kapciuszki?
Moje dziewczynki maja buciki, i zalozylam im dwa razy po domu ale one tak biegaja ze ciagle sie przewracaja.A jak maja skarpetki antypozlizgowe radza sobie super.Ja bym tam jeszcze poczekala z kapciuszkami az beda mialy 4 bo teraz maja 3 takie kapciuszki jak befado np ciezko u mnie dostac w tym rozmiarze.Jest u nas Polki sklep z bucikami dzieciecymi , maja Zetpola ale sie cenia.Za kapcie 20 euro za pare?

Ostatnia edycja:
Jola ja tez czekam , ale cos mnie w koko jambo zrobili bo dostalam maila ze mam odebrac z drugiego konca miasta , really ?? grrr!!!!

Gastone sukieneczki cudne, widzialam je na zywo i sa jeszcze ladniejsze niz na zdjeciu ;)

Milena..no to Cie zrobili w balona:shocked2: u nas tak jak Ci pisalam nie mamy nexta w stamford wiec spoko...Ale ogolnie sie wkurzylam bo zamowilam malym buty i dopieor beda available pod koniec miesiaca!! Nosz normlanie w uk to juz w lato trzeba sie zaopatrywac w zimowe ciuchy..;-) a w letnie juz w styczniu kiedy nowe kolekcje wchodza!

Moniapa, no nie zakładam obcisłych sukienek, bo mi odstaje flaczek (widzę, że maleje, ale jest).
Gastone, nie wszyscy mają tak ogromne brzuchy, ale zgadzam się, że genetyka tez tu swoje robi... A w ogóle Zetpol za 20 euro??? To jest zdzierstwo maksymalne, w PL kosztują do 20zł. Zetpol prowadzi sprzedaż wysyłkową, może będzie się opłacało nawet do Irl zamowić? Chyba taniej wyjdzie niż te 20 euro :-)

Ashiarona moja aga też była niejadkiem, jak była chora to dałam pare mililitrów i liczyłam sekundy żeby nie oddała, do tej pory jest niejadkiem, ale już się nie stresuje tym tak, mamy już tak mają że lubią tuczyć swoich bliskich :-)
Aga nadal pzresypia noce, moja córka dorasta :-D, darek jada raz w nocy, czesto sie budzi zaniepkojony, a ja się wysypiam :-)

reklama
Gemini ano 20 dyszki.Ja dlatego poczekam, rodzice napewno przyjada na wiosne to mi przywioza zapas.Narazie chodza w skarpetkach antyposlizgowych.

Ja tez musze sie troche powstrzymac z zakupami bo z kaska troche krucho, a ja mam do ubrania jeszcze Manka. No ale mam troszke euroskow ze sprzedazy rzeczy po dziewczynkach.

Do góry