reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Moje mleko tylko rano ale po 240ml - jedzenie normalne 5 x dziennie (przekąsek staram się nie dawać) + picie.
Waga Maja 11.740g Lena 11.720g, wzrost po 87cm. Ale dziewczynki apetyt mają, oj mają - na obiad we dwie zjadają porcję jak dla dorosłego :)))))))

reklama
No to u mie podobnie chłopaki taki apetyt mają że jedzą więcej od mojej 7 letniej córki.
Rano mleko 6, potem ok 8.30 śniadanko przed spaniem jakiś owocok 11. Po spaniu obiadek, potem jakaś kolacyjka no i o 20 butle zagęsczoną kaszką 180 lub 200 ml. No i jeszcze pomiędzy cały czas coś piją a to wodę a to ziółka a to rozrzedzone soczki no i jakieś chrupki kukurydziane albo biszkopciki.

Hej dziewczyny..nie zagladalm tu wczorej wieczorem aby sobie nie psuc juz nerw i prosze widze ze sytuacja wymknela sie z pod kontroli!!

Gosiu...nie odchodz od nas..Dziewczyny z ciazowego zachowaly sie bardzo nieladnie...Przejzalam ciazowy i naprawde co niektora mogla by sie ugryzc w jezyk i Cie nie obrazac!

Gemini..dzieki za glosa :-)
Ja jesli to by nam pomoglo to tez moge zosatc moderatorem ale wraz z jakas inna osoba. Na forum jestem codziennie i to jak na razie sie chyba nie zmieni. Takze jesli cos to moge tylko nie wiem czy bedzie Wam to odpowiadalo.

Zoska..moje tez bardzo duzo jedza..mogly by non stop! Rano wypijaja mleka po 370ml. Tyle pija od jakiegos roku. Potem normlanie sniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja. Miedzy posilakmi zdaza sie ze zjedza jakies owoce suszone. A pija tez bardzo duzo. Aaa i porcja ich na obiad jest wieksza od mojej :sorry:

Ostatnia edycja:
Fajnie Jolu gdybyscie z Yen zajely sie w koncu tym balaganem..
Apropo to jeszcze dodam ze ja nawet chcialam spasowac i przeprosic karole ze moze nie potrzebnie sie tak unioslam ale jak weszlam na ciazowy to poprostu dostalam w pysk.Niektore osoby nawet polubilam a okazalo sie ze nie warto..
Moze ja zachowalam sie tak niepotrzebnie ale wiekszosc zachowala sie poprostu bezczelnie..

Jeśli jest jakaś mama chętna zostać moderatorem może niech napisze wtedy jeśli bedzie wiecej niż 2 osoby zrobimy ankiete, co Wy na to?

Przeciez napisaly dziewczyny ze chetnie zostana moderatorem.
Poza tym niestety musimy przejsc na kompromis i musza to byc dwie osoby bo jedna osoba nie da sobie rady.Jesli nie bedzie wiecej kandydatow ( sami powinni wyrazic chec) to chyba glosowanie jest niepotrzebne bo za czym wtedy bedziemy glosowac?Ze ktos kogos nie lubi czy lubi? Nikt do tej pory nie wyrazil checi oprocz Yen i Joli wiec mysle ze trzeba dzialac a nie sie zastanawiac.
Moderatora musimy miec bez wzgledu na lubie nie lubie.

Ostatnia edycja:
Moim zdaniem bez ankiety niech zostanie YENYFER I JOLA jak nie chce być jedna osoba. Ja głosuję na nie dwie.

Jolu uspokoilaś mnie bo ja już zaczęłam się martwić że może to ja tak ich przyzwyczaiłam dając na spacerze cały czas coś i im brzuszki się rozciągły.

Dzięki dziewczyny za rady, u nas nie ma szans włożyć dziewczynom czegokolwiek do ust (strzykawka, pipetka), ja już próbowała wszystkiego. Jak kiedyś Nince podałam w taki sposób, to połowę i tak wypluła, a na dodatek przez dwa dni nic nie jadła. Rozmawiałam nawet dzisiaj o tym z naszą lekarką... Powiedziała, że dajemy sobie teraz jeszcze jedną szansę z jakimś dobrym w smaku lekiem, a jak nie, to będziemy na przyszłość myśleć o zastrzykach.... Buuuu masakra....

Gastone, nie rezygnuj z forum, ja też nie lubię takiej nagonki na jedną osobę, nie spodziewałam się, że dojdzie do czegoś takiego :-( Zawsze można o wszystkim porozmawiać bez ubliżania i szydzenia.

Jola nie ma sprawy, tak sobie pomyślałam o Tobie, bo też jesteś na forum długo i zawsze Cię tu widuję.

Olis pomysł z ankietą wydaje mi się ok. Nie chciałabym, żeby znowu wyszło, że my tu podejmujemy jakieś decyzje nie pytając reszty forumowiczek :-p

Zośka, ja mieszkam prawie w centrum.

reklama
Yen niby proste tylko ze jak wy dwie z Jola bedziecie to wybor jest prosty.Bo potrzebujemy dwie osoby, jezeli zadna z nas sama nie ma czasu na moderowanie.Poza tym wazne jest zeby sama osoba wyrazila chec.Ale zeby nie bylo niedomowien to glosujmy9

Do góry