reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

A sama mialam dla Maxa quiny buzz i dziewcznkom chyba tez kupie jak bed gotowe hihih
333-3848726MMA74UC716470X[1].jpg

reklama
Super:-) Ja sie nie moge sama doczekac .A kto wie moze zrezygnuje z buzza i pojde w wasze slady:-) Taniej mnie wyniesie nawet z kurierem do Irl :-) Bo za buzza chca 80 euro za sztuke, drogo troszke:-( no ale u nas to dopiero wiosna lato :-)

kurcze, znów mi zjadlo :wściekła/y:

no cóż, napisze w skrocie... JA zamiast męża mam na stanie oboje moich rodziców, więc chyba nici z uczenia się samodzielnośći z dzieći ;) Ale na razie dzieci zajęte, rodzice cichutko oglądają sobie tv w drugim pookoju, a ja mam czas....

Oczywiśćei był prezenty i Asia dostalą wózek z lala! Taką zwykła niedroga spacerówkę, ale jest sprawna, dobrze sie jej jeździ, WOjtuś na szczęście wózkiem nie jest zainteresowany, on dostal wywrotkę i taki łazik pokonujący przeszkody... Ale najbardziej cieszy się...babcią :)
rodzice zachwyceni, ja tez jestem w szoku jakie te dzieci już sie fajne zrobiły. teraz mają chyba najsympatyczniejszy okres. Asia troche juz tęskni za tatą, dziś byo przedstawienie na podwórku, z leżeniem na ziemi wlącznie ( akurat na oczach trzech plotkujących starszawych sąsiadek....) - i to chyba dlatego że nie ma taty samochodu i taty... No i byłą zmęczona bo nie spała w dzień - rozgadała się tak że poszlam jej zabrac lalę, a ona mnie za szyję, noge zalożyła na porecz łóżka i juz mi na kolanach siedzi :szok: Kurcze, one mi zaczna wyłazić góą jak im się nie spodoba, ta juz podłapała to po sprawie.... Też macie takie problemy???

niestety tez,jeden ruch i noga wywalona na barierke i lapanie w locie....juz od dosc dawna udaje im sie wyjsc a raczej wypasc,odpukac na razie zawsze lapiemy je w pore,ale mam mega stres jak są w lozeczkach,a jak sie przebudza w nocy to biegne z sercem w gardle zeby nie przyszlo do glowy im wychodzic,....na zwykle lozeczka chyba jednak są za male,i byloby spadanie przy kazdym przewroceniu sie z boku na bok...

ja sobie myślę - raz wypadnie i rozkładam materace na podlodze....... Przynajmniej rano nie będa mnie budzić,że chca do zabawek :DDD

Jak Max byl maly wypadl mi z lozeczka, ja bylam w pokoju, obrocilam sie tylko Jezuu jak sie strachu najadlam, bo on wypadl na podloge, kilka milimettrow od rogu szafki lecial i podnoszr go a on caly zakrwawiony! Na szczescie tylko warga, ale ja caly dzien bylam w strachu. W ten sam dzien zrobilismy mu lozko i barierke i juz luz.

O matko! czytam was i sie przerazilam! kazdego dnia mysle o tym zeby nie wpadly kiedys na pomysl wylazic z lozeczka! to bylaby masakra i juz ani chwili spokoju! mam nadzieje ze to sie szybko nie zdarzy!

Iws Pulmex jest super, najlepszy na katar w nocy zeby sie dobrze oddychalo. Nie wyobrazam juz sobie przeziebienia bez tej masci!:)

Co do wozkow, moje dziewczynki dostaly na roczek takie zwykle Baby Born spacerowki. Sama bym pewnie takich nie kupila bo sa wykonane dosc badziewnie, jeden juz jest nadpekniety bo male wsiadaja czasem na nie. Ogolnie material na siedzonku spada caly czas bo nie jest jakos specjalnie przymocowany..takie na sztuke zrobione. Swietne te wasze wozki, myslalam wlasnie zeby kupic im jakies lepsze na zime bo to ich najlepsza zabawka. Caly dzien moga lazic z wozkami. wsadzaja to lalki to maskotki a najbardziej uwielbiaja do kosza na zakupy wszystko pakowac, az sie wozek przewraca tyle napchaja:)na dwor ida tez bierzemy wozki. Otwieram im balkon czasem i jezdza sobie tam i spowrotem po domu:)A ja mam troche spokoju:)

A my dzisiaj na placu zabaw z malymi bylismy troche, wyspaly sie, zjadly i babcia z dziadkiem je zabrali na wycieczke autem za miasto do rodzinki:) wroca pewnie 19-20 a my z M korzystamy i zaraz na zakupy jedziemy jakies.

Gastone a ile Max miał jak zaczął spać w normalnym łóżeczku ? nie wypadał z niego ?
ja naprawdę czasami się zastanawiam co robić,bo to jest strasznie niebezpieczne,jak śpimy w nocy to usłyszę każdy szelest ale jak jesteśmy w drugim pokoju a dziewczyny się obudzą i zamiast wołać przyjdzie do głowy im wychodzić,.....to już gorzej,.
z drugiej strony boje się ze przy normalnym łóżeczku będzie wielogodzinne zasypianie bo będą ciągle wychodzić,...no i wypadanie przez sen...

reklama
Do góry