reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

anula kurde to mnie załamałaś....:( myślałam że spirala jest pewna....może miała bez hormonów...hmmm....to co ja mam używać hehe....gumek nie znoszę...a drugich bliźniaków nie chce....tym bardziej porodu hehehehe....chyba najlepsza to będzie szklanka wody...:p chyba że tabletki...ale ile można się faszerować....ahhh.....:p z tym sexem też kłopot hihi

reklama
A probowalyscie plasterki, ja uzywalam EVra, bardzo dobrze sie czulam, nie przybieralam na wadze i migren tez nie mialam. I 100% skuteczne w moim przypadku.

dobry temat... ja tez nie wiem co wybrac , a moj maz chyba nie wytrzymalby kolejnej kobietki w domu haha ... tez sie zastanawiam nad plasterkami... Ashiarona czy te plastry sa na recepte czy jak??

cześć dziewczyny! Widzę że trwa bardzo ciekawa dyskusja. Ja jestem po stronie tych którym już starczy dzieci :) Oczywiście nic nie jest wykluczone i czasami tęsknię za takim maluszkiem ale na razie jest to ostatnia rzecz o jakiej myślę. Ja to jestem trochę uprzedzona do tabletek i wszelkich hormonalnych środków antykoncepcyjnych. Jestem obciążona genetycznie rakiem piersi więc nie są one zalecane w moim przypadku, ponadto widziałam u siebie w pracy wiele młodych dziewczyn z poważna zakrzepicą któej nabawiły się własnie przez używanie hormonalnych środków antykoncepcyjnych. Szkoda że nie ma żadnej długoterminowej antykoncepcji dla mężczyzn. To my musimy nieść na plecach cały ciężar związany z antykoncepcją - zarówno ten zdrowotny jak i etyczny.

Ja jestem po weekendzie w szkole i czuję się na prawdę zmęczona. Zajęć od groma, do tego zjazdy są co tydzień i na każde zajęcia trzeba się przygotowywać. Właśnie kupiłam książkę i czekam na kuriera. Czeka mnie ogrom roboty. Trochę mnie to dołuje, bo do końca roku będę miała wolne tylko 3 weekendy:-(
Za to, jestem teraz bardzo "atrakcyjna" dla moich dziewczynek jak wracam ze szkoły. Witają mnie z ogromnymi uśmiechami na pyszczkach!
Mąż świetnie sobie z nimi radzi i jestem z niego na prawdę dumna.

Yen ja mam to samo podejscie do srodkow antykoncepcyjnych.Ja w dodatku tez jestem migrenowiec ogromny wiec sobie nie wyobrazam :-(
Gratuluje ci powrotu do szkoly.Ja na szczescie 10 lat juz jak po studiach , oprocz tego mam za soba 3 letnie studium.
8 lat studiowania mi wystarczy:-) Moze jakis kurs zrobie tu w Irl ale jak narazie dziekuje:-))

dziewczyny mam pytanie odnośnie wózka jogger INSTEP DOUBLE - czy reguluje się w nim oparcia? tj czy można oparie położyć tak aby maluch pospał? i czy rzeczywiście ten wózek jest raczej dla siedzących dzieci tjj od 6 miesiaca?
ogromne dzięki
a my mamy problem z wózkiem:( dzieciaki już się tak sobie mieszczą a jak dojdą kombinezony???wrrwrwrr
mamy emmaliungę , może ktoś przerabiał temat tego wózka w zimie?

Gosia dzięki :) Ja też już skończyłam magisterskie ponad 5 lat temu, ale w ramach podnoszenia kwalifikacji "zachciało mi się" iść na kolejne...

Karola nic nie wiem na temat tego wózeczka, ale swoją drogą to co wy za wózek macie skoro już miesięczne dzieci z ledwością się mieszczą. A okres zimy jest okropny - też nie cierpię tych kombinezonów, dzieci w nich są wielkie i napompowane jak Pi i Sigma (czy ktoś jeszcze pamięta kim był Pi i Sigma?? :))))
Ale firmę jogger polecam bo mam i wiem że to porządny produkt. Poza tym byłam teraz na wakacjach i w hotelu było mnóstwo anglików z dziećmi. Co drugi miał joggera :) Najczęściej city mini.

reklama
dzieci w nich są wielkie i napompowane jak Pi i Sigma (czy ktoś jeszcze pamięta kim był Pi i Sigma?? :))))
Ja pamiętam :-)))) Pi i Sigma z matplanety

Karola też nie pomogę bo nic nie wiem o tym wózku.
Co do antykoncepcji to mam mieszane uczucia. Niby wiem ze tabletki są dobre bo używałam 5 lat ale czułam się średnio (musiałam pilnować wagi, jakoś mało miałam ochoty na igraszki) więc nie wiem. Na razie jedziemy na zapasie dureksów, trzeba to zużyć.
Zaciekawił mnie ten krążek Malygosiak muszę poczytać o co chodzi.
Dziewczyny ruszył się temat mojego reklamowanego wózka Easygo Duo Comfort. Jak firmę postraszyłam sądem to zaraz odpowiedzieli. Jeszcze nie mam ostatecznej decyzji ale już postęp bo chcą negocjować.

Do góry