reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

hejka mamuśki....mam do was pytanko...dostała dla dzieciaków 4 buteli avent i nie wiem czy dokupić dr Browns...czy sprawdzić czy będą im pasować te a potem jak cosik inne wybrać?? co myślicie o tych butlach avent dla takich maluszków??

reklama
Gosia big moje też niespokojnie w nocy i nadal piją mleczko, nie ma co czranych myśli nad głową gromadzić

Rabbit ja mam tylko aventa, nie ma co przed urodzeniem dzieci nastawiać się co bedzie dla nich lepsze, równie dobrze ten browns może im nie pasowac

Chciałam w czasie drzemki wystawić się z gazetką na słońcu, skryłam się w kąciku, opuściłam ramionka, podgięłam sukienke, a tu widze że panowie co dach na garażu łatają zerkają w moją strone i speszona uciekłam. Mieszkam na odludziu i już mi coiasno jak ktoś koło domu się kręci :baffled:

Jola fajnie mają Twoje córy, dwujęzyczność to świetna sprawa. Jak się rozgadają, to dopiero będzie :-)

Anula ja odpuściłam te nocniki i juz drugi tydzień nic. Jakaś alergia na samo słowo nocnik normalnie :eek:

Gosia moja Nina tez się tak rzucała kiedyś, a potem przeszło i teraz śpi raczej spokojnie.

Rabbit my od początku używamy Aventów i Lovi. Teraz młode jeszcze wieczorne mleczko sączą z dużych awentów i zawsze było wszystko ok. Ja bym nie dokupowała na Twoim miejscu skoro już masz :tak:

Luckaa dobrze, że się tak nie zagapili, żeby pospadali z tego dachu, faceci :-D

Ostatnia edycja:
Ja korzystam, że pije herbatę w robocie...
Gosiu - odpoczynek, odpoczynek...jakbym wróciła do swojej dawnej pracy to pewnie bym miała lżej a tak to nowe wszystko i muszę nadrabiać. Ale człowiek myśli o innych rzeczach i troszkę mniej fizycznie pracuje niż w domu :) Wydaje mi się, że mniej myślę o dziewczynkach bo wiem że przez te pare dni które moja mama z nimi siedzi u nas w domku to nic im się nie stanie, będą najedzone, wyspane i zabawione. Dziś mój tata przyjechał i siostra a my z męzem pracujemy. No, ale to i Małym da troszkę oddechu i zmiany i może będzie to przyzwyczajenie do wizyt w Klubie Malucha :)

Rabit poczekaj z tymi butelkami.Moze avent ci sie sprawdzi to nie bedziesz musiala kupowac innych.Ja dla Maxa mialam aventa,na poczatku dziewczyny jadly z aventa.Zoska je do tej pory,Hanka roznie raz z aventa raz z TT.

Lucka ucieklas? Trzeba bylo panow speszyc i pokazac wiecej ramionka moze faktycznie by z dachu pospadali :-D

Ja dostaje juz kota w domu.Pogoda do d,ciagle tylko pieluchy,kupy i placz.Zwariuje chyba..
W dodtku kszel mi nie przeszedl.Juz 3 tygodnie jak sie mecze..

Gosia witaj:) kupe lat:) pozdrowienia dla Was:)
Moje tak naprawde dopiero teraz ostatnio zaczely spokojnie przesypiac noce. Zdarzy sie ze sie obudza i krzykiem ale to mysle zly sen albo cos:)ostatnie noce byly spokojne, nawet na smoczka sie nie budzily ale chwalic nie wolno wiadomo!:D wkoncu przestalam im w nocy mleko dawac bo jak mi sie darly to dawalam jeszcze do niedawna nawet. A teraz dopiero tak ok.6 sie budza, jedza i spia jeszcze z godzine, dwie.

Yen co do butkow to my pierwsze do nauki chodzenia kupilismy sandalki, po domu w sumie bo to byla zima firmy Daniel (ok. 80zl/pare na allegro). Mysle ze sa niezle calkiem bo sa zamszowe i nie sa mocno sztywne a nozke trzymaja. Na lato kupilam dziewczynkom po 2 pary sandalkow Bartka i bardzo je sobie chwale ale udalo mi sie bo wyprzedaz byla i 2 pary w cenie jednej kupilam, a nastepne ostatnie sztuki jeszcze taniej wiec 4 pary wyniosly mnie 240zl wiec to roznica jak 2 za 300 ale niestety bartkow takie ceny sa..Teraz bedzie znowu kombinowanie na jesien co tu kupic..

Anulaa wspolczuje!zdrowka dla dziewczynek!

Gemini witaj po przerwie:)my tez walczymy z nocnikami..majka to jeszcze posiedzi chociaz a julka to wogole go omija szerokim lukiem:D

Iws gratuluje, ze jestes tak twarda po powrocie do pracy:) zaklimatyzujesz sie i bedzie luzik napewno:)

Jolu ja kiedys myslalam nad Aurelkami i szukalam ich ale nie mielismy do tej pory (wiec i z rozmiarowka nie doradze) bo jak je obmacalam okazaly sie wlasnie sztywne strasznie i podobno sa najlepsze jako ortopedyczne, jak juz jest jakis problem a ja szukalam profilaktycznych do nauki chodzenia. I wybralam Daniela. Ostatnio rozmawialam z kuzynka ktora synkowi Aurelki kupuje i mowila ze 130zl kosztowaly ale ze starej dostawy bo te nowe mocno podrozaly..strasznie drogie te buty sa..i malo ich jest, na allegro praktycznie nie dostaniesz..w sklepach niewielu sa..Ale musze zwrocic uwage na to, ze kuzynka kupowala je juz duzo wczesniej wlasnie jak sie uczyl chodzic jej synek a teraz ma 2 latka i 3 miesiace, byli u ortopedy i koslawia mu sie kolanka, ida mu do srodka..a niby tez nie zalowala na buty i zawsze mial jak nie aurelki to bartki wlasnie..wiec ja juz nie wiem sama..

Rabbit aventy do bardzo dobre butelki mysle i raczej powinny dzieciom pasowac. Wyprobuj, zawsze mozna dokupic jak cos.

Ostatnia edycja:
dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę ze już macie większe dzieciaki, my wczoraj byliśmy w szpitalu i stwierdzili ze mała ma nietolerancję na mleko krowie i przepisali bebilon pepti ale mała nie chce tego jeść::( jakaś masakra je po 20 ml i pluje już nie wiem co mam robić, czy któraś z Was podawała te mleko i czy dzieciaki chętnie je piły?

po podaniu mleka wieczorem alergia od razu znikła
jaka szkoda że dzieciaki nie potrafią mówić:(

Sorka, że się wtrącam, ale marzę o bliźniakach i tak sobie Was czytam już jakiś czas. Może pomogę ... Jak jest uczulona na mleko krowie i nie chce bebilon pepti to możesz podać Isomil, śmierdzi, ale jest ok. Koleżanka na swoim sprawdziła i super zadziałało, kuzynka też poleca. Powodzenia.

Ale miło mi, że tak mnie powitałyście po przerwie :-D Anulka, a jakie mają nocniki? Ja się już zaczęłam zastanawiać czy te nasze może nie są jakieś niewygodne... Takie najzwyklejsze kupiłam.

Gemini...ja Ci napisze jak bylo u nas...
Gdy dziewczyny skonczyly 19 miesiecy postanowilam ze juz czas aby zaczac odzwyczajanie od pampkow. Niestety to byl moj plan..dziewczyny natomiast mialy inny.Im nie w glowie bylo siedzenie na nocniku czy wolanie ze chca siku...byl placz..baaa wrzask, ucieczki itp..
Odpuscilam wtedy i zapmielismy na jakis czas o sikaniu na tron..W lutym wrocilam do nocnikowania - dziewczyny mialy wtedy 20 miesiecy i 3 dni naprawde "ciezkiej pracy" (czyt. chodzenie non stop za nimi i pytanie czy chca siusiu, albo sprzatnie kaluz:baffled:) , a na czwarty zaczely same siadac i sikac...:tak:
Drugi dzien byl tragiczny bo male chcialy siku ale siedzac na nocniku wlaczala im sie blokada i nic im nie lecialo....Na szczescie jednak to minelo..
Moze poprostu jeszcz Twoje krolewny nie sa gotowe....??
A nocniki my mamy takie wyzsze..wygladaj jak kibelek ale nie maja zadnych udziwnien. Tu np w Polsce mam takie najzwyklejsze i dziewczyny wogole nie moga sobie poradzic z siadanie na nie...tzn traca rownowage kucajac lub wstajac bo nocnik jest tak nisko od podlogi ze siedzac kolana maja strasznie wysoko i sa tak skulone...

Gastone...Gosiu oj wspolczuje tego kaszlu:no:
Szkoda ze nie mozesz sie gdzies wybrac zeby odpoczac od calej rzeczywistosci...:-(

Anulkaa...no widzisz...cos mi sie pomylilo..:sorry:
Kurcze teraz po histori Twojej kuzynki to jeszcze bardziej jestem zdezorientowana..:baffled:Ja to chyba zostane jednak przy naszych Clarks'ach. No chyab ze lekarz zaleci mi te ortopedyczne..:baffled:

Gosia...moje tes spokojnie spia...no chyab ze cos im sie przysni to wtedy budza sie z placzem...

A ja dzis z dziewczynami spedzilam bardzo milo dzien...:biggrin2: w bardzo milym towarzystwie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Wszystko wskazuje na to, że nie są gotowe. Ja im na razie odpusciłam te nocniczki, bo przeciez nic na siłę. Dobrze, że choć po fakcie mowią mi, że się kupa zrobiła. To dobry objaw :-D

Do góry