reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

U nas też nocniki już w pokoju, ale z użyciem kiepsko, mamy najzwykolejsze, chętnie siedzą, ale nie potrafią nic wyprodukować i nie pospieszam, myśle że okolice 2 lat to norma, zresztą czytałam że dopiero wtedy dzieci zaczynają potrzeby fizjologiczne rozumować i wcześniej nie ma sensu, także jeszcze daje sobie i im luz

Mama podsunęła mi pomysł zaczerpnięty od sąsiadki, jak jej wnuczka zrobi kupke, mamusia ją szczypie w tyłek i mówi że żuczek gryzie bo ma kupke w majtkach i działa :-D
Tyle że dziecko musi byc juz w miare rozumne

Ostatnia edycja:
reklama
U nas na nocnik siadaja juz same - czasem to śmiesznie wygląda - ale posiedzą chwilkę i juz gdzieś wędrują. Nie umieją wysiedzieć za długo. Ale zauwazyłam jeden postęp - Maja coraz częściej (Julce się przetrafiło dopiero pare razy), że jak zrobi kupkę lub siusiu to przychodzi do mnie i pokazuje paluszkiem albo przód albo tył pieluchy sugerując że coś tam naprodukowała. Może juz zaczyna powoli rozumiec co się tam dzieje. Narazie informuje mnie "po czasie", ale jestem dobrej mysli, że może pod koniec roku zaczniemy już przygodę z nocnikiem na stałe. Szkoda że ja teraz w pracy to automatycznie tej pracy nas samodzielnym załatwianiem potrzeb jest już mniej.

Iwonka to super zdolna ta Majka! Ja na razie odpuściłam nocnikowanie. Póki siedziały i były mniej mobilne to ładne robiły siusiu i kupkę bez większych problemów, ale teraz ten numer nie przejdzie. Wrócimy do tematu za miesiąc, dwa.
Moje mają najzwyklejsze nocniki ale chyba kupię im później taki w którym wyjmuje się jedynie taki wkład, poręczniej umyć:tak:

Jola ja też miło wczoraj spędziłam popołudnie;-)

Witam.
Dziewczyny, czy któraś z Was miała wózek Mikado duet lub Implast spider? czy te wózki są w miare ok?
Z góry dziekuje za odpowiedź/

Kasoa ja miałam ten z wyjmowanym wkłądem, ale darek jest zbyt ruchliwy, rozkładal go na części pierwsze, jak aga siedziała to jej też wszystko w nim rozkładał, wieć narazie wyniosłam, kupiłam za 8 zł najzwyklejsze i jest ok, siedzą grzecznie.
Iwona Czasami aga pokazuje mi paluszkiem na pupke, nic nie ma, a za pare minutek jest, musze wkońcu zareag0ować i posadzić, ale boje się że się zablokuje, na nocnik nie zobi, tylko gdzies w kącie

Witajcie :-)
ja wczoraj poszłam ze znajomymi na piwko wieczorkiem i odreagowałam :-)coś mi się darzy ostatnio ;-)

Co do nocników to też kupiłam zwykłe bo one najlepiej się sprawdzają jedyny minus to że kupiłam w realu i są strasznie wywrotne :wściekła/y:
U nas też był etap że już mówiły jak zrobiły kupke a potem już siadały zanim zrobią i teraz już koniec tak tylko myśle jeszcze jak z nocą bo czasem wstaną z posikanym pampersem a czasem z suchym

My mamy taki:
FISHER PRICE Nocnik Nocniczek z Fanfarami +KUBUŚ P (1745926814) - Aukcje internetowe Allegro
sprawdza się super,dziewczyny lubią na nim posiedzieć i do dziś mają wielką radochę jak gra.:-)
U dziadków mają taki zwykly mały no i mamy podobnie jak u Joli,boją się trochę siadać na nim bo tracą równowagę jak tak nisko siadają.
z tych fp jestem bardzo zadowolona bo służą nam jeszcze jako podnóżki do umywalki a sedesiki to nakładki na toaletę.

reklama
Do góry