reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Trudno tak jednoznacznie powiedzieć jaka firma,dużo jest porzadnych butków,my pierwsze mieliśmy elefanteny i bardzo je sobie chwaliłam,potem bartki,ecco a teraz clarks'y i z wszystkich tych firm byłam bardzo zadowolona.pierwsze butki zawsze mieliśmy ze sztywna piętka,teraz w sumie pierwszy raz mamy sandałki z miękką...ale sama juz nie wiem co lepsze bo opinie podzielone.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie ja normalnie mam jakiś koszmar od wieczora o 2 w nocy coś mnie nagle obudziło zajrzałąm do dziewczynek do łóżka a Wiki była rozpalona jak ogień...pooglądałam ją i zobaczyłam coraz więcej tych "bąbli od komarów"jak to lekarz nazwał partacz jeden :angry: dawałam nurofen na zbicie wysłałam chłopa do szpitala zeby dał antybiotyk bo przy liszajcu przecież musi być a on stwierdził,że śpi i nie da nic możemy sobie jechać do szpitala w miescie obok jak ja bym go dorwała :angry:No więc rano pojechaliśmy bo doszły drgawki a krostki to już ma na całym ciele mam dość :-(

a tak z innej beczki...czy używa ktoras z Was filtrów BRITA dzbankowych?
my cały czas kupujemy ŻYWCA dziewczynom.....ale butla 5l starcza nam na dobę.....
tak się zastanawiam,w końcu są juz duze,moze wystarczylaby filtrowana,przegotowana...tylko czy te filtry są cos warte? i wogole czym sie roznia po za cena.....??

Cześć dziewczyny, dawno mnie nie było, ale mam nadzieję, że nie zapomniałyście już o mnie na dobre :p Mialam na głowie przeprowadzkę, a jak już raz się zaniedba pisanie, to potem ciężko się wstrzelić.

Ja dalej na wychowawczym w domku z dziećmi i walczę teraz o siusianie do nocniczka, bo uparciuchy jak nie chciały tak nie chcą. I był już taki moment, że wołały "kupa" "siku" i udawało się, a teraz przestały i dopiero po fakcie mi mowią, że kupa się zrobiła np. Dzisiaj pusciłam je bez pieluch po domu, żeby w razie czego same siadały, to się nascierałam siusków z podłogi, ehhh...

Yenefer, ja bym się tez na pewno dołowała, więc rozumiem Cię doskonale. najważniejsze jesdnak jest to, co mówi lekarz, a nie nasze matczyne przewrażliwione nerwy :) Z moich obserwacji piaskownicowych wynikło, że bardzo dużo ludzi kupuje buty Zetpol. Niby są tanie jak barszcz, ale mają certyfikaty zdrowej stopy. Ja miałam buty z Bartka, bardzo chwalę, ale mam teraz też buty Zetpol i powiem, że super się sprawdzają (przynajmniej ten konkretny model).

gemini fajnie że się odezwaś - dziś jest jakiś dzień powrotów :) Najpierw Gosia, teraz Ty. Mam nadzieję że będziesz się więcej odzywała. Śmieszne, ale teraz twoje córeczki wydają mi się wcale nie aż tak dużo starsze od moich, a wcześniej wydawało mi się że między nimi jest przepaść.
Cierpliwości z tym nocnikiem! Ja trochę odpuściłam choć od 10 m-ca załatwiały się do nocnika. Teraz dostały jakiejś alergii na nocnik i za nic nie chcą siedzieć. Wolałam odpuścić na jakiś czas.
Dużo już mówią dziewczynki? Pewnie fajne już z nich panienki.
Dzięki za opinie w sprawie butków. Oglądałam dziś Bartki na necie i troszkę powaliła mnie ich cena - 140zł za parę. Czyli prawie 300zł za dwie - trochę sporo, ale nie będę oszczędzała na zdrowych stopach moich dzieci. Pooglądam też ten Zetpol, zobaczę co mają ciekawego.

Ospa inaczej wygląda przed chwilą miała znowu gorączke cała rozpalona była dałam nurofen i zeszło zastanawiam się tylko jak ją spać położyć bez pampersa w dzień spała bez ale zapomniałam kupić podkładów w sumie nocka na oddychanie pupki dla nas to jak zbawienie bo cała w krostkach jest ...
Ale w końcu się z siostrą zaczęła bawić bo taka słabiutka była oby jutro było lepiej ;-)
Swędzi ją to bo się drapie ale nie mam sumienia założyć długich rękawów w taką duchote

Malygosiak my mamy te filtry co miesiąc wymienia się koszt to 20zł na filtr tych naszych

No i witam po pierwszym dniu w pracy! Było nawet nieźle. Sporo pracy przede mną... ogarnąc to wszystko, te papiery, faktury i całą resztę, poznać pracowników i zobaczyć kto jaki jest. Wróciłam zmęczona, ale to takie pozytywne zmęczenie. Troszkę odżyłam - myśląc o innych rzeczach. Małe z babcią dobrze się bawiły bo jak przysżłam to na mnie spojrzały i sie uśmiechneły i wróciły do zabawy. Za to potem na przytulanie je naszło i nie odstępują mnie na krok!

reklama
iws gratuluję pierwszego dnia:-)Jeszcze trochę i wciągniesz się na dobre:tak:

My jutro mamy przymusową wycieczkę do Dublina...Już się boję tego siedzenia prawie 3godz.w autobusie.Mam nadzieję,że chociaż pogoda dopisze:tak:Trochę pozwiedzamy:-)Od rana miałam z maluchami urwanie głowy...trzeba było im zrobic zdjęcia do paszportu,bo jak się okazało muszę je zrobic sama w domu i dac do wywolania:szok:A więc białe tło,dziecko musi na mnie patrzec i musi byc widac uszy...nie wspominając o jakiejś minie...Masakraaaa.Nasza sesja trwała i trwała...gdzie one chciały usiedziec spokojnie,ale wkońcu nam się udało:-)Nawet nie macie pojęcia jakiego pajaca z siebie przy tym robiłam:-DBiorę się za podłogi i szykowanie na rano...Pozdrawiam!

Do góry