reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Onna to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu:) bawcie sie dobrze:)

A u nas leje dzisiaj znowu i tak 3 czy 4 dni ma byc..ani na chwile nie przestalo..caly dzien w domu. Dobrze ze babcia przyszla bo nie cierpie caly dzien w domu siedziec z malymi sama, probuja mnie czesto wykonczyc:D

reklama
Onna 100 lat:-)
Regal wymiata , normalnie styl antyczny! Jezuuu jaka ludzie tandete sprzedaja i to za jakie pieniadze!
Chyba sobie kupie:-)

doświadczone mamusie:) mam pytanie o laktator, czy powinnam się w niego zaopatrzyć idąc do szpitala?
chciałabym trochę pokarmić piersią i butlą a potem butlą i nie wiem czy ten sprzęt się przyda? niestety szpital nie wypożycza swoich laktatorów ani też nie dają na rozbudzenie laktacji
jaki polecacie laktator?
z góry dziękuję za pomoc

Karola ja miałam Medela model na dwie piersi naraz ale nie przydał mi się kompletnie i tanio go sprzedałam po porodzie. Pokarmu miałam jak na lekarstwo a karmić bardzo chciałam. Różnie bywa. Może niech się wypowiedzą bardziej doświadczone mamusie

Karola ja tez mialam laktator ale nie przydal mi sie. Pokarmu praktycznie nie bylo..od poczatku prawie karmilam butla. Ale mysle ze kazda mama powinna go miec bo nigdy nie wiadomo!

hejhej, wlasnie wróciliśy zee spacerku, zaraz muszę zrobic dla nas jakieś 2danie, ale chwilę odpoczywam. Obuduzialam się z bolem gardla i nie do życia, ale powoli się rozruszałam, dobrze że mąż w domu. Na nieszczeście asia nie chciałą spać, tzn zasnęła wózku ale za szybko ją chcialam przenieść i po spaniu :( przespalą się potem na spacerku, ale nie moglismy spokojnie się zając swoimi sprawami :(

karola - w kwestii laktatora - Piszesz,że chcesz karmić piersią i butllą ale swoim mlekiem czy modyfik? Jeśli swoim to laktator będzie Ci niezbędny. Jeśłi tylko na początku chcesz karmić piersią to radziłabym wstrzymac isę z tym sporym wydatkiem ( przy częstym odciaganiu tylko elektryczny, ja polecam Medelę, mialam ten podstawowy ale są tez inne jakiś swing i taki na diwe piersi co anulka miala. Jak bedziesz miała problemy z laktacją może się przydać do rozbudzenia, choć to nie zawsze działą a wymaga samozaparcia. Ale wtedy jak się okaże że nie masz mleczka to zawse można dokupić, dowieedz się gdzie możesz kupić ( albo zamówić np na allegro - jest sporo taniej - a czasem możńa odebrać osobiśćie - jesteś z wwy więc moze ktoś tam sprzedaje tańsze) Ja miałąm cesarkę w trybie nagłym, mleka zero, próbowałam coś wyciągnąć, ale niewiele leciało i laktatora używałam tylko trochę. W nocy nie byłąm w stanie wstawać i odciagać jeszcze, gdybym męczyła często to może by coś z tego wyszło, ale się nie udało, i własciwie tylko dokarmialam moje dzieci piersią do jakiegos 5 czy 6 miesiąca. Wydaje mi się,że po piersiach możńa już wcześńiej przewidzieć czy to mleczko będzie - czy już Ci coś wypływa - ja nic nie mialam aż do urodzenia i potem przez kilka dni tez nie. W tej kwestii niech się dziewczyny wypowiedza, bo nie wiem czy to prawda co przypuszczam;)

pozdrowienia dla wszystkich:)

Karola ja miałam laktator medala elektryczny (dostałam na prezent po urodzeniu od kolegów męża z pracy :eek:), i wyzywałam go bo był wolny i słabo ciągnął, sprzedałam tanio, użyłam może 2 razy.
Kupiłam w aptece mały szklany, ręczny, za 8 zł, słuzył mi dobrze, podręczny, kilka szybkich ruchów i buteleczka była pełna.

luckaa, Ty byląś szczęściarą, bo mialaś mleko. Ja widzialam jak ręcznym męczylą się dziewczyna z podobna ilością mleka jak ja, masakra. No elektryczny ma ta wadę,że wydaje dźwięk, ja już miałąm też czasem dość tego odgłosu, ale właśnie wszystko zależy od tego czy masz mleczko.
Ja jeszcze jedną rzecz miałąm napisać - w szpitalu gdzie byłąm i karmiłąm dzieci była taka salka, gdzie się sciągało mleko ( nie pozwalali dla dzieci na IT sciągać w domu i przynosić) Tam mieli na wyposażeniu bazę do lkaktatora, taką jakby pompkę, podłączało się tylko swoją końcókę i było. W takiej sytuacji wystarczyłoby kupić laktatorr ręczny, ale też medeli bo to urządzenie bylo z tej firmy.Tam mieli też końcówki, no ale ja korzystałam ze swojej.

reklama
Onna miałam malutko pokarmu, dzienie ściągałam w pierwszym tyg ze 120ml, a po 3 tyg dałąm sobie spokój, ale w nocy np leciało mi tak że kłądłam grube reczniki pod koszule

Do góry