reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Dzięki za rady!!!Teraz 5godz.obyło się bez większej temp.ale Kacper zasnął i robi się coraz cieplejszy:-(Czuwam przy nim cały czas,bo jednak kolejna wysoka temp.może znów wywołac drgawki:-(Ale mam nerwówkę,mówię Wam.Mam nadzieję,że antybiotyk szybko zadziała i temp.będzie coraz niższa.Odezwę się jutro.Jesteście nieocenione,naprawdę.Dobrej nocki!

milena dopiero teraz przeczytałam Twój post.Naprawdę dzięki...Jak pisałam wcześniej moja starsza córa miała drgawki prawie 7lat i właśnie tak postępowaliśmy.Po każdym napadzie okazywało się,że ma anginę właśnie.Wiem,że to może byc uwarunkowane genetycznie,ale mam nadzieję,że u Kacpra to jednorazowo.Infekcja i na dodatek ząbki...Dostał dwie dawki antybiotyku,następna w nocy.Mimo,że tyle przeżyłam z Majką to i tak jestem przerażona...

Ostatnia edycja:
reklama
napewno ... wierze i rozumiem, moja Julka ma niecale 3 latka i juz miala 3 anginy ;( za kazdym razem to samo, drgawki wymioty, placz,jak tylko zasypiala to goraczka znowu rosla... naszczescie w nieszczesciu antybiotyki powiny szybko zadzialac, 3mam mocno kciuki

moniora - moja Maja jakiś czas temu miała taką wysoką gorączkę - prawie 40,5 stopnia. Obyło się bez drgawek, ale rozpalona była strasznie. Mąż pojechał z nią do szpitala bo się tak przestraszył. Ja wcześniej okładałam ją prawie cała noc (jeszcze temperatura tak nie wzrosła), nawet sie nie sprzeciwiała. Chyba jej było już wszystko jedno! Syrop nie pomagał wcale. Dałam czopek - na pare godzin sie polepszało i od nowa. Okazało sie, że to angina ropna. Antybiotyk. A co do czopków to lekarz spytał jaką dawkę podaję. Podawałam taką jaką mi dali w aptece według wagi. W szpitalu lekarz powiedział, że to dawka dla noworodków i dziecko w tym wieku powinno dostawać większą. Może dlatego tak krótko działało? I bądź tu człowieku mądry!

Jola - współczuję . Tęsknota to coś strasznego - szczególnie u dzieci. Moje małe też cały dzień wołają tatę (ale one inaczje to jeszcze odczuwają niż Twoje). Na lodówce mam jego zdjęcie i one co jakiś czas podchodzą, pokazują palcem i wołają tata. Jak usłyszą otwieranie drzwi to tata, samochód jadący - tata. Dziś rano Maja wstała przed 6 i wziełam ją do siebie. Tata jeszcze był. Zasneła na moment a jak wstała to pierwsze co to "tata" bo go już nie było. Nawet teraz słyszę z łózek jak gadają i jakie są przerywniki? "Tata".

moniora dopiero teraz przeczytałam co stało się Kacperkowi, dużo zdrówka dla niego. Mysle, że po takiej burzy mózgów wszystkie sposoby na gorączkę zostały napisane. Ja również polecam kąpiel w chłodnej wodzie (podobnej do temp. ciala), ale mam nadzieje, że już wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam

Jolka podziwiam, że wybrałaś się na wczasy bez męża. Moi chociaż widzą tatę krótko rano i w weekendy calę dnie to zauważyłam, że dzwonią do niego. Biorą zabawki telefony i robią halo tata, słodkie to jest. Ale twoje dziewczynki już duże i na pewno serce się kraje jak widzisz jak one tęsknią. Też dużo zdrówka dla choruszki

Iws widzę, że dziewczynkom stuknęło 1,5 roczku. Wszystkiego najlepszego dla dużych już dziewczynek

Ostatnia edycja:
Moi chociaż widzą tatę krótko rano i w weekendy calę dnie to zauważyłam, że dzwonią do niego. Biorą zabawki telefony i robią halo tata, słodkie to jest. Ale twoje dziewczynki już duże i na pewno serce się kraje jak widzisz jak one tęsknią. Też dużo zdrówka dla choruszki

Dziękuję. Duże Pannice już. Matko!

A telefonowanie to moje uwielbiają (foremki, klocki...) - a jak juz jakimś cudem dorwą telefon mamy to prawie się kiedyś dodzwoniły same :) Ja jak byłam tydzień zdziewczynkami sama na "wakacjach" to stęsknione tez były - ale widać było to dopiero jak tata przyjechał do nas.

Witam:-)Kacperkowi się polepszyło,już ma dużo mniejszą temp.,no i dłuższe odstępy między nimi.Wogóle nie wygląda na chorego.Antybiotyk działa:tak:Jeszcze raz dzięki za rady...

Iws wszystkiego najlepszego dla JULCI i MAJI:-)Nasze bąble urodzone tego samego dnia,więc my też mamy święto!!!

Pogoda depresyjna,znowu...Buziaki:-)

Witajcie,

u nas dziś pierwszy dzień pogody więc chciałyśmy je spędzić na podwórku i efekt taki że po 10 minutach wróciłyśmy do domu bo takie chmary pszczół latają że nie da się siedzieć nawet :szok: skąd to powyłaziło wszystko :wściekła/y:
jak nie urok to ..... a tak się cieszyłam że słoneczko dziś...chyba długo się nim nie nacieszymy bo już się chmurzyć zaczęło .....
rany ja chce latooooooooooooooo:-)

Moniora, Iws najlepsze zyczenia dla Waszych PÓŁTORAROCZNIAKÓW!!!:)))buziaki:*

Co do goraczki to ja nie mam zbyt duzego doswiadczenia, male mialy pare razy ale zawsze pomagal jak nie paracetamol to Nurofen..oklady tez robilam ale male nie lubia zbytnio chyba ze Majka mocno chora byla to jej akurat dobrze robily i dawala sobie przykladac. U nas te katarzyska cholerne dalej ale smaruje male mascia Pantex Baby i super naprawde, kolezanki mi polecily i Wam tez polecam na przeziebienia kaszel, katar, rozgrzewa i powoduje ze nosek sie odtyka. Smaruje klatke i plecki.

Ale jestem dumna z moich dziewczynek, az musze sie Wam pochwalic. Gadaja jak najete. Majka dzisiaj wolala na mnie Ania, mama sie pyta jej gdzie jest Ania a ona na mnie TU i sie cieszy. Sa teraz w lozeczkach i zamiast spac wolaja MAMA, MAMA..ja nie ide to Majka zaczela ANIA, ANIA!:))) Od wczoraj wola sisi i jak ja sadzam na nocnik to sika od razu:) julka tez powtarza wszystko. Najlepsze ze ja mowie kurde a julka od razu KU:D trzeba uwazac co sie mowi. Probuja powtarzac doslownie wszystko, nie popamietam nawet co mowily dzisiaj w ciagu jednego dnia!

U nas tata to tez najwieksza atrakcja! bo tylko wpada i wypada w ciagu dnia. Dopiero wieczorem pojawia sie na dluzej kiedy dziewczynki ida spac..no i weekendy razem. Ale caly dzien jest TATA..NIE MA i rozkladaja raczki!

Ostatnia edycja:
reklama
hej
wszystkiego najpięniejszego dla naszych 1,5 roczniakó!!! buziaczki od Asi i Wojtusia:)

A my dziś świętujemy rocznice ślubu :)NIe wiem czy pisałam wczoraj - Asia miała temp 38 i mega katar, byliśmy u lekarza, ale nic w sumie nie stwierdził ( za to ucieszyła się bo sama ma bliźniaki 24letnie;) ) Mówiła że to może byc od alergii, ja podejrzewalam tez zęby Dzieci ozdrowialy szybko, trocheę katarku im zostało ale po goraczce ani śladu ( ASia dostała w nocy paracetamol, mimo że nie miala 38, ale marudzila chyba od zębow. Wczoraj na noc dostały fenistil ( alegrgolog nam mówiła że to działa antyhistaminowo też - a silniejszych przepisanych przez lekarza nie chciałam na razie dawać. wygląda na to że choroba jakoś sszybko znika.... no i byliśy na spacerze dwa razy i dośc długo, u nas dla odmiany chmary komarów w parku, mnie ugryzły w ciagu 2 minut 4 chyba, strasznie swędzialo...

idę sie ubierać ale jakoś mi się nie chce wychodzić. JA też mam katarzysko i sił mi brakuje, no i jeszcze ta pora - niewiele knajpek u nas jest czynnych do póżna, a już o daniach jakichś z kuchni możńa pomarzyć po 22-23. a zresztą jeść mi sięnie chce bo zjedliśy przed kąpaniemdzieci salatkę.... ojjjjj, narudzę coś, idę mężuś czeka....
spokonej nocki wszystkim

ps
nigdzie nie idziemy bo coraz gorzej się czuję, majchętniej bym się położyła, więc pooglądamy film w łóżku;)mamy co świętować w najbliższym czasie więc pójdziemy jak wydobrzeję.
A humor mi poprawił pewien obrazek ( mam nadzieję, że nikt tutaj nie ma takiego gustu estetycznego - jeśli tak wybaczcie ale i tak pkaże - taka aukcja - spójrzcie na cenę i na...aranżację wnętrza;)
http://allegro.pl/regal-w-stylu-antycznym-barek-amfora-lampa-stylowa-i1707596075.html

albo dodam tez zdjęcie:)
1707596075_1

Ostatnia edycja:
Do góry