reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Promocje, okazyjne ceny i artykuły dla tagu: bebiko

Onna to ja mam tak samo i też jest zdziwienie jakie mam noce, dziś np darek nie spał oj 1 do ok 4 chwilami sie uciszał u mamy na rączkach było wesoło, w łóżku nudno, zupełnie jakby się wyspał :szok:
Ale w dzień śpią super, jesli wstaną rano o tej samej godz to w południe ich poprostu kłade do łóżek, dydek, pieluszka, ksiązka, 5 minut i śpią dokładnie tak samo, zasem to i ponad 3 godz

Dzis ugotowałam znów buraczkową, kilka buraczków pokroiłam w grube plastry,a po ugotowaniu zupy kroje im te plastry na mniejsze kawałeczki, kłade na talerzu na krześle, widelczyki w rękę i całą kope wciągna, już kolejny raz, zdrowe to i smaczne dla nich, a nie pobrudzą dywanu prawie wcale bo buraczki zbite i dobrze się na widelec nadziewają, polecam :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, są wszystkie rodzaje i wszystkie rodzaje z R, jest też bebilon, nan, halo czy tylko ja żyje na biedronce?? :szok:
Promocje kaszek w realu czy carrefurze to np 27,28zł za kg, w biedronce cena regularna kaszki mleczno-ryżowej bobowity to 28 zł.
Czasami są też promocje i są jeszcze fajniejsze ceny. Na bieżacą sprawdzam na stronie oferty tygodnia i gazetki. Czekam tearz zeby znów rzucili huggisy w kartonach to zrobie zapas.
Jestem żywą reklamą chyba :baffled:
http://www.biedronka.pl

Ostatnia edycja:
Mamusie Kochane przepraszam,ze sie wcinam wam tu z pytaniem, ale chcialabym przygotowac torbe maluszkow, i zupelnie nie wiem ile spiochow i body zapakowac, zwlaszcza jesli mialabym zostac na kilka dni po cc? z gory dziekuje za odpowiedzi ;) pozdrawiam ;*

Mamusie Kochane przepraszam,ze sie wcinam wam tu z pytaniem, ale chcialabym przygotowac torbe maluszkow, i zupelnie nie wiem ile spiochow i body zapakowac, zwlaszcza jesli mialabym zostac na kilka dni po cc? z gory dziekuje za odpowiedzi ;) pozdrawiam ;*

Milenka ja miałam tego dużo dokładnie nie wiem ile ale i tak okazało się za mało. W najlepszym wariancie po jednym komplecie na dziecko na dzień ale z doświadczenia pewnie wiesz, że to za mało bo dziecko się zmoczy, uleje ale jeszcze coś innego. Uszykuj sobie po kilka par, najlepiej body plus śpioszki i czapeczki do szpitala i kilka par do domu a jeśli będzie się kończył zapas to mąż ci szybko dowiezie.

Mamusie to ja też mam pytanie:)
mniej więcej po jakim czasie po cc można zacząć zajmować sie maluchami (karminie, przewijanie, ubieranie, kąpanie)?i czy polozne pomagają na początku - bo ja jestem zielona:(

i czy w czasie cc położyli Wam maluchy na piersi???czy trzeba o to prosić???
z góry ogromne dzieki:)

Luckaa ja żyję na lidlu - więc jakby co to pytaj:-D Dzięki za info odnośnie mleczka - będę szukała takich opakowań:tak:

Milenka ja naszykowałam po 5 kompletów (body plus śpioszki). Wykorzystałam wszystko w ciągu 3 dni jakie leżałam po cc. Na wyjście mąż przywiózł nowe zestawy. Moim zdaniem to weź to co niezbędne bo torba i tak będzie wielka. Resztę naszykuj w domu tak żeby mąż łatwo znalazł i dowiózł w razie czego.

Karola zależy od szpitala - u mnie nie położyli mi dziewczynek na piersiach - pewnie dlatego moja laktacja była potem gorzej niż slaba :( Może gdybym poprosiła? Ale byłam otumaniona środkami przeciwbólowymi i choć świadoma to mój umysł nie pracował na odpowiednich obrotach.
Dzieci dostałam następnego dnia po cc - musiałam już sama wszystko przy nich zrobić - niestety nic nie pomagali, ale wiem że też to zależy od szpitala.

Milenka - lepiej za dużo niż za mało - takie ubranka dużo miejsca nie zajmują :) Ja byłam ponad tydzień po cc więc u mnei konieczna była zmiana torby, ale na kilka dni to policz mniej więcej 2 komplety na dzień na dziecko plus kilka na zapas ;) Dzieciom się sporo ulewa i trzeba od razu przebierać więc dla swojej wygody i braku stresu zapakuj kilka sztuk więcej.

Karola - mi po cc nie położono na piersi - dostałam je tylko do pocałowania i zobaczenia. Nie wiem czy po cc dostaje się dzieci na pierś. Wszystko zależy od szpitala pewnie. To samo tyczy się pomocy położnych, karmienia i całej reszty.

reklama
hmmm to kto mnie nauczy co i jak przy dzieciach??? cóż bede pewno upierdliwa pacjentka trudno
ja mam też koło siebie lidla ale jakoś nigdy nie patrzyłam jeszcze na MM
dziewczyny a gdzie kupujecie pieluchy szukam taniego źródła:)

Do góry