madzia842
Fanka BB :)
Mamusie to ja też mam pytanie
mniej więcej po jakim czasie po cc można zacząć zajmować sie maluchami (karminie, przewijanie, ubieranie, kąpanie)?i czy polozne pomagają na początku - bo ja jestem zielona
i czy w czasie cc położyli Wam maluchy na piersi???czy trzeba o to prosić???
z góry ogromne dzieki![]()
Ja mam podobne wrażenia jak Yen. Też nie położyli mi dzieci na piersiach, ba nawet mi ich nie pokazali tylko zabrali do innego pomieszczenia na ważenie i mierzenie i itd. a o stanie powiedziała mi pielęgniarka. Zobaczyłam ich dopiero po 4 godzinach na 5 minut przywieźli pokazać i zabrali. Przecież mogli mi pomóc nakarmić, przystawić dzieci. Mam przez to ogromny żal do szpitala, że w tych pierwszych godzinach ważnych dla matki (zwłaszcza dla pierworódki) nie pomogli wcale.
Co do zajmowania się dziećmi, ja miałam cc o 8 rano a następnego dnia dzieci miałam dostac jak tylko wstanę na nogi, więc od 4 rano już położną molestowałam zeby mi pomogła i ok 6 rano dostałam Adrianka, bo Szymka zostawili na intensywnej żeby go bardziej utuczyć. Położne nie pomagały mi nic jeśli chodzi o karmienie a ból jest duży więc nie we wszystkich pozycjach idzie karmić. Tylko wieczorem myli wszystkie dzieci pod kranem bieżącą wodą w pokojach
![szok :szok: :szok:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/shocked.gif)