reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Hej:-)Trochę musiałam nadrobic...Mój Kacper zaczął chodzic jak miał 11m-cy,Zuza 13,ale znów ząbki Kacper dostał pierwszego jak miał 17 m-cy,no i miałam z tym trochę problemów jak wiecie,narazie spokój.Każde dziecko ma swój rytm rozwoju,nie ma się czym martwic:tak:Jeśli chodzi o mowę to Kacper dużo więcej mówi niż siostra,jak się bawimy i mam coś powtórzyc to mówi jesce laz?i naprawdę mu to wychodzi.A znowu jak coś chce,to nie powie spokojnie daj,tylko krzyczy DAJ:-DOstatnio Zuza się od niego tego nauczyła i razem krzyczą:tak:
U nas dziś piękna pogoda:-)Całe popołudnie spędziliśmy w ogrodzie a ja przy okazji się opalałam:-)Ciekawe jak będzie jutro?Pozdrawiam!

reklama
Moniora ty szczesciaro! U nas pogody ni hu hu!!

A ja dzis mialam znow super noc..Hanka cala noc do 6.30 wstawala co 15 minut.Widze po zasyPianiu ze znow mnie czeka taka noc..Mam juz dosc...ech..

witam mamusie !!!
dawno nie pisałam bo moje małe księżniczki nie pozwalają ;)) mam problem doradźcie mi co mam robić moja Madzia zaczęła chodzić równiutko dzień po roczku a raczej biegać bo zostało do dziś że biega ,i dlatego ma siniec na sińcu i guz na guzie na głowie co jest skutecznego na te guzy i sińce bo już nie mam sił dziecko mi wygląda jak od alkoholików wielka patologia a babcie wrzeszczą na nas co my to robimy z góry dziękuję i pozdrawiam

witam mamusie !!!
dawno nie pisałam bo moje małe księżniczki nie pozwalają ;)) mam problem doradźcie mi co mam robić moja Madzia zaczęła chodzić równiutko dzień po roczku a raczej biegać bo zostało do dziś że biega ,i dlatego ma siniec na sińcu i guz na guzie na głowie co jest skutecznego na te guzy i sińce bo już nie mam sił dziecko mi wygląda jak od alkoholików wielka patologia a babcie wrzeszczą na nas co my to robimy z góry dziękuję i pozdrawiam

Altacet w żelu. Co prawda na ulotce piszę, że dla starszych ale już tyle mam używa łącznie ze mną na maluchach że nie masz się czego bać.
Albo wszelakie maści z arniką na naczyńka bo też powodują, że siniak szybciej znika. Mam nadzieje, że pomogłam.

Karola - u nas od samego początku Lovi - z innych jakoś im nie szło.
Anulka - dzięki za słowa otuchy. Jakoś będzie - Musi! Może mama troszkę odżyje przy okazji!

My wczoraj byliśmy w zoo - ale były jazdy! Pierwszy raz! Szczególnie Julka zafascynowana wszystkim! Oczywiście nie obyło się bez balonów :)

iws ja tam trochę ci zazdroszczę. Jak nie wychodzę do ludzi to łażę taka nieumalowana, nie ubieram się jakoś fajnie bo brnę tylko w błocie po moich wiejskich ścieżkach. Zero zaangażowania we własne potrzeby :( Praca z ludźmi mobilizuje. Od września idę znów do szkoły więc nawet się cieszę :)

Zoo to super rozrywka dla małych i dla starszych. My jeszcze nie byliśmy ale na pewno jeszcze w tym roku zaliczymy taką wycieczkę.

Yen - tak samo myślę. Człowiek będzie musiał więcej wysiłku wkładać w niektóre rzeczy, zadbać o siebie bardziej - dla własnego dobrego samopoczucia. Zawsze to inaczej jak się przebywa wśród ludzi. Może pożyję trochę innymi problemami niż tymi związanymi z dziećmi choć i tak pewnie te bliźniacze będą przeważać. Zauważyłam że mój mózg teraz pracuje na niższych obrotach - nauka czegokolwiek wchodzi z wielkim trudem - pewnie odczujesz to od września ;) a chciałabym wrócić do stanu sprzed ciąży. :) Ja myślałam o podyplomówce ale taka jaką chciałabym zrobić jest w Stalowej Woli więc na chwilę obecną troszkę za daleko.

A zoo - super sprawa. To była nasza pierwsza wizyta - jak Twoje zaczną już dreptać to sama zobaczysz jaka to frajda - nie tyle dla nich co dla Ciebie. Ja się tyle nabiegałam... a ludzie jak na wariatów sie patrzyli jak "ściagałam" się z córkami :)

Mamusie - które mamy dają swoim pociechom mleko Bebiko - chodzi mi o to po 1 roku życia. My pijemy Nestle - ale chciałabym przejśc na coś tańszego... Podejrzewam, że taka zmiana to w tym wieku nie byłaby jakoś strasznei odczuwalna?

iws my dajemy Bebiko. Najpierw piły 2 teraz już 3. Jestem zadowolona. Myslę że w tym wieku nie powinno to być odczuwalne. Jak byliśmy na wakacjach to kupiłam im NAN bo tylko takie było w sklepie. Piły bardzo ładnie i chyba nawet nie zauważyły zmiany:-)
Jedyne co mnie denerwuje w tym mleku to opakowanie. Jest niewygodne. Ja przesypuję do innej puszki:tak:

reklama
Moi pili od początku nan active. Potem pogniewali się na mleko i jedli tylko mleczne kaszki łyżeczką. Od 4 miesięcy też daje im bebiko 3 i smakuje im odpukać. Nic się nie działo. Myśle, że możesz spokojnie dać, faktycznie tańsze a teraz w rossmanie był dwupak za 19,99 może jeszcze jest dostępny. Opakowanie faktycznie kiepskie i szkoda, że nie ma większych bo to 350 g to na krótko starcza.

Do góry