reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Dziewczyny juz nie wiem co robic. Zgodnie z planem w piątek odstawiłam fenoterol i od wczoraj dostałam skurcze dość bolesne ale jeszcze nie regularne więc mówie poczekam, dzis wzięłam ciepłą kąpel i wszystko minęło. Skurcze ustały a juz się cieszyłam że urodze. Straszne rozczarowanie:-(Pytanie do dziewczyn które juz rodziły czy miałście tak ze skurcze same ustąpiły? tak bym chciała juz zobaczyc moich chłopców.

Witaj:)Ja mialam dokładnie tak samo jak Ty:tak:Tyle,że bez fenoterolu.3razy byłam na porodówce i nic.Skurcze zaczynały się z reguły w nocy.Z każdą godz.się nasilały,czasem nawet po kąpieli nie przechodziły.Ale maluchom się nie spieszyło:-DW końcu pojechałam na wizytę do szpitala i już zostałam na wywołanie:-)Następnego dnia już miałam swoje skarby przy sobie:-):-):-)Może na Ciebie tak podziałało odstawienie fenoterolu???Jeszcze trochę i będzie po wszystkim:tak:Trzymam kciuki:-)

reklama
Witaj:)Ja mialam dokładnie tak samo jak Ty:tak:Tyle,że bez fenoterolu.3razy byłam na porodówce i nic.Skurcze zaczynały się z reguły w nocy.Z każdą godz.się nasilały,czasem nawet po kąpieli nie przechodziły.Ale maluchom się nie spieszyło:-DW końcu pojechałam na wizytę do szpitala i już zostałam na wywołanie:-)Następnego dnia już miałam swoje skarby przy sobie:-):-):-)Może na Ciebie tak podziałało odstawienie fenoterolu???Jeszcze trochę i będzie po wszystkim:tak:Trzymam kciuki:-)

Dzięki za słowa pocieszenia, pewnie będę musiała poczekać do czwartku na skierowanie do cc. Pozdrawiam

Moje maja chyba problem z kupkami i gazami, mam zamiar dac im jakis napar z koperku wloskiego, a wy dajecie cos do picia tego typu?

Moje maja chyba problem z kupkami i gazami, mam zamiar dac im jakis napar z koperku wloskiego, a wy dajecie cos do picia tego typu?
U nas koper wywołuje wzdęcia, więc nie podaję. Z kupkami nigdy nie było problemu, za to na gazy nie znalazłam sposobu - same przeszły po 3 miesiącach.

moi piją herbatkę z kopru włoskiego i rumianek Lolaa ale twoje maluszki są chaba za małe na koper podaje się go dopiero od miesiąca życia spróbuj najpierw rumianek tylko łagodny

Ostatnia edycja:
Ja daje herbatki tez. Hippa z kopru włoskiego jest od pierwszego tygodnia zycia takze mozesz dawac smialo i rumianek tak samo ale mi polozna mowila ze rumianek dziala rozluzniajaco i ostroznie, nie za wiele. Tez mozna dawac sama wode przegotowana. Podobno dziala na kupke:-) Ja teraz wyprobowuje niemieckie kropelki Sab Simplex na kolki i widze lekka poprawe po nich! Tylko mamy buteleczke od piatku i juz sie konczy..moze do jutra starczy a jutro moj M jedzie do Niemiec to kupi zapas:-)

MADZIA842 ja osobiscie nie miałam takich skurczy ale lekarz nie pozwalał mi odstwiac Fenoterolu:no: Do porodu żarłam te tabletki. Ja bym na Twoim miejscu skonsultowała to ze swoim ginem prowadzacym ciąze:tak: NApewno bedzie dobrze, a chłopcy juz niedługo beda z Toba:rofl2::rofl2:
BURA nie ma sprawy z tymi sliniaczkami:) To jest naprawda fajna sparwa i ułatwia zycie. My jeszcze uzywałysmy reczniki papierowe do karmiania. A teraz juz bez problemu nam idzie jedzonko;-)
Ja karmie swoje dziewczyny róznie: raz po kolei, innym razem raz jedna je raz druga i to czasem z jednej miseczki z jedną łyzeczką:))) tak jakos wyszło:confused2: A do karmienia razem uzywam miseczek Tommee Tippee z silikonową podstawką:) Jedna miseczke trzymam w ręce,a druga stoi przymonotowana do podstwki na krzesełku i jade na dwie rece:)))
LOLAA ja podawałam swoim dzieciom espumisan w kropelkach! REWELACJA! Próbowałas?? A tak poza tym to herbatki HIPP ułatwiające trawienie:))):tak: A po 3 mies samo przeszło... tak jak u BUREJ;-)

My dzisiaj takie troche do tyłu jestesmy bo pogoda do bani... A ja śmierdze leniem:( Dzieci troche marudne ale teraz spią:) ufff

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a ajak u was ze spaniem, bo moje w dzien potrafia 4 godz spac, a w nocy nawet co godz musze wstawac. W nocy trzymam oczy na zapałki.
Moje malutkie od urodzenia jadły co 3 godziny i tak też się budziły w nocy. Nie pamiętam kiedy dokładnie zaczęły sobie wydłużać czas nocnego spania, ale dość szybko. Teraz dostają kolacyjkę ok 20.30-21 i śpią do rana, tj. do 5.30-6 :tak:
Dziewczyny juz nie wiem co robic. Zgodnie z planem w piątek odstawiłam fenoterol i od wczoraj dostałam skurcze dość bolesne ale jeszcze nie regularne więc mówie poczekam, dzis wzięłam ciepłą kąpel i wszystko minęło. Skurcze ustały a juz się cieszyłam że urodze. Straszne rozczarowanie:-(Pytanie do dziewczyn które juz rodziły czy miałście tak ze skurcze same ustąpiły? tak bym chciała juz zobaczyc moich chłopców.
Ja po odstawieniu fenoterolu nie miałam żadnych skurczy. A byłam przekonana, że urodzę zaraz, jak tylko przestanę łykać to świństwo :sorry:

BURA nie ma sprawy z tymi sliniaczkami:) To jest naprawda fajna sparwa i ułatwia zycie. My jeszcze uzywałysmy reczniki papierowe do karmiania. A teraz juz bez problemu nam idzie jedzonko;-)
Ja karmie swoje dziewczyny róznie: raz po kolei, innym razem raz jedna je raz druga i to czasem z jednej miseczki z jedną łyzeczką:))) tak jakos wyszło:confused2: A do karmienia razem uzywam miseczek Tommee Tippee z silikonową podstawką:) Jedna miseczke trzymam w ręce,a druga stoi przymonotowana do podstwki na krzesełku i jade na dwie rece:)))
Moja koleżanka wycinała dziurę w worku na śmieci i zakładała to na dziecko :eek: Ale to już ekstremalne rozwiązanie :-p
Ja mam dwie miseczki Canpola na przyssawce. Super sprawa! Tylko, że na razie nie mam do czego przyczepiać, bo młode jedzą w leżaczkach (michę trzymam w ręce).
Kiedy Twoje dzidzie zaczęły siedzieć? Ja już marzę o krzesełkach do karmienia!

Moje malutkie od urodzenia jadły co 3 godziny i tak też się budziły w nocy. Nie pamiętam kiedy dokładnie zaczęły sobie wydłużać czas nocnego spania, ale dość szybko. Teraz dostają kolacyjkę ok 20.30-21 i śpią do rana, tj. do 5.30-6 :tak:
Ja po odstawieniu fenoterolu nie miałam żadnych skurczy. A byłam przekonana, że urodzę zaraz, jak tylko przestanę łykać to świństwo :sorry:

Moja koleżanka wycinała dziurę w worku na śmieci i zakładała to na dziecko :eek: Ale to już ekstremalne rozwiązanie :-p
Ja mam dwie miseczki Canpola na przyssawce. Super sprawa! Tylko, że na razie nie mam do czego przyczepiać, bo młode jedzą w leżaczkach (michę trzymam w ręce).
Kiedy Twoje dzidzie zaczęły siedzieć? Ja już marzę o krzesełkach do karmienia!
Jezu jak ci dobrze moje chłopaki jedzą co trzy godziny w nocy no czasem prześpą cztery zazdroszczę ci przespanych nocy :-) a ile ważą twoje dziewczyny?

reklama
Jezu jak ci dobrze moje chłopaki jedzą co trzy godziny w nocy no czasem prześpą cztery zazdroszczę ci przespanych nocy :-) a ile ważą twoje dziewczyny?
Dwa tygodnie temu ważyły 5500 i 5300. Teraz nie wiem, bo nie byliśmy w przychodni, ale na łazienkowej wadze wychodzi 5900 i 5600. Oczywiście te domowe pomiary nie są dokładne i nie biorę ich pod uwagę.
A Twoi panowie ile ważą?

Do góry