reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Dwa tygodnie temu ważyły 5500 i 5300. Teraz nie wiem, bo nie byliśmy w przychodni, ale na łazienkowej wadze wychodzi 5900 i 5600. Oczywiście te domowe pomiary nie są dokładne i nie biorę ich pod uwagę.
A Twoi panowie ile ważą?
U mnie chłopaki ważą 5140 i 5300 tylko że to wcześniaki i przy urodzeniu mieli po 2kg

reklama
Witam mamuski
Czy moge do Was dolaczyc?Rowniez jestem mama blizniaczek ,ktore w maju skoncza 3 latka:tak::tak::tak:
Pozdrawiam

witam mamusie!!!!:-)
byłam dzisiaj z moimi dzieciakami w poradni wczesnej interwencji,i musze wam powiedziec że jestem bardzo zaowolona,pani doktor była bardzo zaskoczona i strasznie zadowolona z mojego mikołaj powiedziała ze jest duza poprawa i oby tak dalej a bedzie super.
musze wam powiedziec ze mi ulżyło......mam nadzieje ze teraz bedzie tylko lepiej!!:happy:
mamusie macie cos sprawdzonego a za razem skutecznego na zabkowanie bo mój alanek daje mi popalic (i to najbardziej w nocy)nurofen pomagał ale go nie chce tak faszerowac bo ponoc nie wolno, mam zel ale on tylko na 2-3godz.pomaga.juz nie wiem jak mu pomuc!!!:-(

Witajcie podwójne mamusie :-)
tak ten czas przy dzieciach leci, że nie ma kiedy wejść na forum, a jak przychodzi wieczór i dziewczynki śpią to poprostu mi się palcem ruszyć nie chce...
Dzisiaj pierwszy raz byliśmy na półgodzinnym spacerku! Oczywiście cały spacer przespany, a po spacerku karmienie i spanko!

Dziewczyny, możecie napisać jakich laktatorów używacie? jeśli używacie :)
Moim królewnom chyba mało mojego pokarmu i coraz więcej musze je dokarmiać sztucznym mlekiem! i przez to się troche towarzystwo rozleniwiło i tak się zastanawiam czy nie odciągać pokarmu i podawać im moje mleko w butelkach... a przy okazji będę wiedzieć ile tego się produkuje!:-)
A jak u Was z ulewaniem? Ja już nie mam do tego siły... odbijamy i mimo to się ulewa... czasem 2-3 razy dziennie muszę je przebierać bo są całe mokre... macie na to dziadostwo jakąś radę?

A u nas okazało się, że jest skaza białkowa, na całe szczęście niewielka. Ja już zapomniałam jak smakuje mleko i nabiału prawie żadnego nie jem. Musimy też zmienić mleko, którym dokarmiamy, no i zmienilismy na Bebiko HA, które normalnie śmierdzi i jest paskudne w smaku. :eek:

My podajemy Bebiko HA1 i narazie to fajnie tolerują! A to że smierdzi i jest niedobre to masz racje!

Dziewczyny a ajak u was ze spaniem, bo moje w dzien potrafia 4 godz spac, a w nocy nawet co godz musze wstawac. W nocy trzymam oczy na zapałki.

Moje śpią bardzo ładnie.. czasem muszę je na siłe wybudzać do jedzenia... a w nocy wstajemy co 3-4 godziny na kamienie!

Moje malutkie od urodzenia jadły co 3 godziny i tak też się budziły w nocy. Nie pamiętam kiedy dokładnie zaczęły sobie wydłużać czas nocnego spania, ale dość szybko. Teraz dostają kolacyjkę ok 20.30-21 i śpią do rana, tj. do 5.30-6 :tak:
Ja po odstawieniu fenoterolu nie miałam żadnych skurczy. A byłam przekonana, że urodzę zaraz, jak tylko przestanę łykać to świństwo :sorry:

Jak ja marzę, żeby moje przespały tyle czasu w nocy bez pobudki...:-)

Ja brałam Fenoterol do ostatniej chwili przed cc, więc nawet nie wiem co by się działo po odstawieniu, ale po moim twardnieniu przypuszczam, że szybko zaczęłoby się coś dziać!

A jak u Was z ulewaniem? Ja już nie mam do tego siły... odbijamy i mimo to się ulewa... czasem 2-3 razy dziennie muszę je przebierać bo są całe mokre... macie na to dziadostwo jakąś radę?
Ja dodaję do mleka Nutriton i sprawdza się rewelacyjnie. Żadnego ulewania :tak:

Dowikla witamy :-)

Lidka, a próbowałaś Viburcol N? U nas też już się zaczyna :baffled:
własnie wczoraj podalam pierwszy raz viburcol n i chyba nie pomoglo bo 3 razy mialam pobudke!!
dla czego dzieciaczki tak sie musza meczyc?!!!
juz nie mam pojecia co mu podawc-a jest taki niegrzeczny ze szok!!!

Witajcie podwójne mamusie :-)
tak ten czas przy dzieciach leci, że nie ma kiedy wejść na forum, a jak przychodzi wieczór i dziewczynki śpią to poprostu mi się palcem ruszyć nie chce...
Dzisiaj pierwszy raz byliśmy na półgodzinnym spacerku! Oczywiście cały spacer przespany, a po spacerku karmienie i spanko!

Dziewczyny, możecie napisać jakich laktatorów używacie? jeśli używacie :)
Moim królewnom chyba mało mojego pokarmu i coraz więcej musze je dokarmiać sztucznym mlekiem! i przez to się troche towarzystwo rozleniwiło i tak się zastanawiam czy nie odciągać pokarmu i podawać im moje mleko w butelkach... a przy okazji będę wiedzieć ile tego się produkuje!:-)

My podajemy Bebiko HA1 i narazie to fajnie tolerują! A to że smierdzi i jest niedobre to masz racje!

Moje śpią bardzo ładnie.. czasem muszę je na siłe wybudzać do jedzenia... a w nocy wstajemy co 3-4 godziny na kamienie!

Jak ja marzę, żeby moje przespały tyle czasu w nocy bez pobudki...:-)

Ja brałam Fenoterol do ostatniej chwili przed cc, więc nawet nie wiem co by się działo po odstawieniu, ale po moim twardnieniu przypuszczam, że szybko zaczęłoby się coś dziać!
magda b-moi chłopcy tez tak strasznie ulewali nie moglam nadązyc z praniem ciuszków!!po zmianie mleka było troszke lepiej z tym ulewaniem ale tak naprawde to jak mieli 5 miesiecy w tedy skaczyło sie ulewanie.

reklama
własnie wczoraj podalam pierwszy raz viburcol n i chyba nie pomoglo bo 3 razy mialam pobudke!!
dla czego dzieciaczki tak sie musza meczyc?!!!
juz nie mam pojecia co mu podawc-a jest taki niegrzeczny ze szok!!!
Ja miałam jeden taki tydzień, że myślałam, że ucieknę z domu :eek: Gorączka + wycie (2 na raz, w dzień i w nocy) + hektolitry śliny + gryzienie + całkowity brak apetytu. Przeszło im...po szczepieniu. Od tamtej pory zdarzają się ataki ząbkowania, ale chwilowe. Pomarudzą, pogryzą, wymienię śliniak i jest ok. Mam nadzieję, że zęby wyjdą im jak najpóźniej (no chyba, że mają się tak męczyć, to niech wyłażą raz a porządnie!!). Na razie widać tylko białe kreseczki na dolnych dziąsełkach :-D

Do góry