reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Luckaa - dziękuję, spróbuję:)

PO CZASIE.... dodałam chyba ? suwaczki, ale zdjęć do nich ni pieron nie mogę....coś mi nie idzie:/

a widać to wogóle? bo ja nie widze ehhh

Ostatnia edycja:
reklama
Jedynka fajnie, ze sie wyrwalas do fryzjera! Tez musze to zrobic w najblizszym czasie;) Ja bym juz malych nie wypuscila w markecie jak ta Pani co ja spotkalas..bedac sama. Ostatnio jak bylismy z M to nam uciekac chcialy! Masakra teraz jest. Nie wyobrazam sobie co to bedzie wiosna, latem..mysle ze zrobimy malym plac zabaw na trawniku przy domu i tam cale dni bedziemy..zeby mi nie uciekly..
Twoja tesciowa to i tak szybko przyjechala jak jak od swiat..bo moja to byla przez rok 3 razy u dzieci..po 2 miesiacach od urodzenia.., na chrzcie i na roczku. Na swieta sie nie widzielismy..No i od ponad miesiaca sie nie odzywa..szkoda gadac! To jest bardzo rzadki egzemplarz:-D

Małgoń wszystko przed Wami jeszcze. Pierwszy miesiac to pamietam jeszcze spokoj byl, pozniej sie zaczely kolki i istna masakra! Ale po paru miesiacach sie zrobilo lepiej..minal ponad rok i zyje wiec idzie przezyc:-DOczywiscie nie wszystkie dzieci sa takie jak moje..

Gastone gratulacje z okazji pół roczku :)
Olis impreza hmmm ja nie wiem czy umiałabym na noc wyjść z domu i zostawić maluchy
Małgoń zgadzam się że teraz to jeszcze spokój. Dla mnie magiczna był granica 3 miesięcy a jutro już mamy 4. Teraz tylko mam mnóstwo prania jakoś tak się ślinią na maksa :)
Jejku jak mnie mój ojciec wkurza. Dzień w dzień proszę o ciszę jak dzieci zasypiają a on akurat wtedy ma najwięcej misji. Stuka puka a dzieci się kręcą.I jeszcze dziś mi powiedział że mam go nie denerwować bo on jest u siebie.
A mój Jerzyk kaszle. Ja już przerażona że znów ma jakąś infekcję. Łudzę się jeszcze że to na skutek płaczu podczas rehabilitacji i może ma zdarte gardło. No cóż poobserwujemy i będziemy się martwić jutro

My też mamy taki domek ze zwierzątkami. Najbardziej się małe cieszą jak pieje kogut :) I uwielbiają zwijać sznureczek z kluczek - lubią ten odgłos :)

... same pija mleko....
Wczoraj jak zwykle zdjęłam małym majty przed myciem i wchodze do pokoju a tam bobek na podłoce :-D

Moje za chińskiego boga nie chcą same butli trzymać. Parę razy im się zdarzyło, że wypiły, ale to cwaniaki są i najlepiej jak mamusia trzyma a jak puszczam to biorą moją rękę i przykładają do butelki :)
A co do bobka to moje też potrafią takie numery zrobić. Jakiś czas temu Maja się rozluźniła w wannie :) A na golasa uwielbiają - wtedy dopiero widać że dzieci szczęśliwe. Tylko trzeba potem chodzić i sprawdzić czy nie ma śladów na dywanie :)

A ja chora - zapalenie ucha mam. Rano się obudziłam z takim bólem... Już teraz ciut przeszło i jest lepiej, ale nie mam siły na nic, ogólnie jestem rozbita i nie mam nawet zdrowia z dziewczynami sie pobawić a tym bardziej zająć. Dobrze że wypadł weekend bo chyba bym nie dała rady już. Boże, kiedy ja ostatnio miałam zapalenie ucha.... :(

P.S. Mąż mój tak siedział z dziewczynkami żeby usneły, że sam usnął na dywanie u nich w pokoju....

Iws współczuję, pamiętam jaki to jest cholerny ból przy zapaleniu ucha. Ciary mnie przechodzą na samo wspomnienie. Oby szybko przeszło.

Żaba wczoraj włożyła sobie rączkę do pieluszki, wyciągnęła kupę i prędko pobiegła pokazać tacie. Ten nie świdom niczego wziął do ręki ten skarb, który mu córcia przyniosła :-)

Iws współczuję, pamiętam jaki to jest cholerny ból przy zapaleniu ucha. Ciary mnie przechodzą na samo wspomnienie. Oby szybko przeszło.

Żaba wczoraj włożyła sobie rączkę do pieluszki, wyciągnęła kupę i prędko pobiegła pokazać tacie. Ten nie świdom niczego wziął do ręki ten skarb, który mu córcia przyniosła :-)

Gemini - ból niemisierny. Od rana na przeciwbólowych, ale teraz już tam coś postukało (zawsze tak mam), pobulgotało i ból ustał lekko więc byle nie bolało to resztę jakoś zniosę.
A uśmiałam się tym skarbem. To pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz taką ciekawostkę przyrodniczą tatuś weźmie do ręki :)

no wczoraj bylam ostatnia, dziś jestem pierwsza, omatko co to się porobilo.
zdróweczka dla półroczniakow
iws, baaaaardzo Ci wspolczuję Ja na szczęscie nie znam tego bólu i mam nadzieję,że nasze dzieciaczki go nie poznają. Myślalam że to najbardziej powszechne wśród takich niemowlaczków...

Obiecalam wkleić tutaj dwa linki dotyczące bezpieczeństwa naszych dzieci, ale ich miejsce jest w wątkach o kupowaniu więc tam tez sa
oto informacje nt wyrobów niebezbiecznych:

Chiński znak CE myli konsumentów | 4SAFE.PL - zabezpieczenia monitoring biometryka ochrona

Niebezpieczne produkty / Zabawki | Branża Dziecięca

a tak w ramach uporządkowania wątku prosilabym Yenefer o wklejenie w wątku o żywienieu ( bo Ty pisaaś pierwszy post i to właśnie
w nim dobrze by to było umieśic - tego linku co podawala chyba Luckaa, o produktach ktoe można dawać dzieciom w danym wieku. NIe trzebaby było ciągle o to pytać :)

U mnie jakoś fajnie - maz psoszedl do pracy na cały dzień, mają przyjechać teściowie do dzieci - z obiadkiem, tak żebym nie musiala nic robi ;)
przed chwilą było tak fajnie, ja jadlam śniadanko, dzieci ladnie bawily się w kojcu. No ale ich tolerancja obejmuje najwyraźniej posilki ale komputera już nie więc wracam posiedziec z nimi, ubrać itd....

Czy Wasze dzieci mają już swoje pokoje??? Może by tak małą galerie na zdjęciowym?????? Sama przymierzam się ostro do reorganizacji w mieszkaniu, mam już pomysl, tylko czasu nie ma żeby do sklepu pojechać :)

Olis gratulacje dla Twoich dziewczynek za przespane noce.. oby częsciej :) oj jak mi się marzy przespana noc.... a tu ostatnio pobudka co chwile ;/ a juz bylo tak że budzili sie tylko raz....

Udanej imprezy... ja to jestem jeszcze na etapie że ciężko wyjsc z domu, jak kiedys wyszłam to sie zgoniłam jak głupek a dzieci w domu pojedzone jak nigdy były i spały.

Basia cos nie działa ale w profilu widac wszystko.

Gemini dobre z tym skarbem :D

reklama
Iws to Twoje są cwańsze, ja podaje im na leżaącą butle i piją, darek zrobił kilka dni temu postęp i potarfi pić na stojaka.
Gemini to bravo, moja teściowa ostatnio prawie oblizała darkowi kupke z palców, którymi wcześniej grzebał w agaty majtach, ale teściowa to taka roztrezpana to już wogóle, jakby jej nie wsadzał palcow do bzui to sam by wkońcu zjadł :baffled:

Do góry