reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Oczywiście to nie jest zasada i nie zawsze jest anielsko, np wczoraj agata nie mogła spac przez katar i się denerwowała, darek tez sie dnerwował jej płaczem i lulałam obu, jak agatka miała kilka tygodni to lulałam ją ciedzień, także mamusie głowa do góry.

A tak wogóle to mamusie kiedy prowadzacie dyscypline, bo ja zamierzałam po roku, ale widze że darek nadal nie kuma, oczywiście agata nie potrzebuje zakazów :-D

reklama
Onna i tak wlasnie powinni zachowywac sie ksieza, jak ten Wasz:-)
Co do szafy to my mamy w sypialni wlasnie taka z 4 drzwiami suwanymi, z czego 2 to lustra. Male poki co mieszkaja w sypialni i tam sie duzo bawia i szafa to ich zabawka:-D
Przesuwaja same drzwi, z dwoch dolnych polek mi wyrzucaja wszystko, ale juz sie przyzwyczailam..i przekladam do gory. Co do luster to raczej w nie nie uderzaja jakos i nie zabezpieczalismy.

Luckaa ja np krzycze nie wolno a to dziala na male jak czerwona plachta na byka! I jak nie wolno to tym bardziej beda to robic! zeby takie male dzieci juz mialy zlosliwosc w sobie..ach!czasem brak sil!

Dzieki dziewczynki za zyczona z okazji polroczku.Jejj jak to zlecialo,zani sie obejrze a bede klecila tort na roczek!No i na 5 latek syncia ih Jejku w jednym dniu bede musiala zrobic dwa torty!

Witam, u nas choroba najmłodszego dopadła, była gorączka, katar i kaszel, ale już ok, wracamy do normalności...u niego - 3 i pół lat - wszystko na "nie" i "ja sam" czasami brak sił a co dopiero będzie jak się bliźniaki pojawią:(, aż się boję....no i zaczął się 16 tydzień a ja ciągle wyczekuje ruchów, nie wiem czasami mi się wydaje,że to już coś tam....ale nie wiem czy to ja sobie wmawiam....kiedy Wy czułyście? czasami tak twardnieje mi brzuch i jakby coś się przesuwało w środku, ale powinnam chyba czuć jakieś delikatne łaskotanie???tak przynajmniej pamiętam z zeszłych razy....a może mi ktoś powiedzieć jak dodać suwaczki - jak je wkleić bo jakoś nie mogę się odnaleźć tutaj jeszcze, pozdrawiam wszystkich. Nowa:)

hej hej!!! jestem po wizycie u fryzjera. jestem calkiem inna hehe. pasemka i fryzurka zupelnie inna.mialam wrocic o 15 ale wrocilam o 13 bo pada deszcz i wieje mocno, glowa mi peka...
tymczasem przyjechala tessciowa jak mnie nie bylo.przyjechala taxowka zeby chyba zaznaczyc jak ma ciezko, bo jak to mialaby godzine czekac na autobus?? szkoda slow/ dzieciom przywiozla 6 sloiczkow.coz no spoko przyda sie ale 6 to zawrotna ilosc zwazywszy ze dzieci widziala ostatnio w swieta
a w centrum handlowym widzialam mame z blizniakami takimi biegajacymi juz jakies pewnie 1,5roczku.o losie biedna rozbiegli sie jej jeden w srodku drugi na zewnatrz i dzwigala razem towarzystwo jak juz zlapala,biedna taka zmeczona chyba strasznie az sobie siebie wyobrazilam jak bedzie za rok hehe
Gastone swietny pomysl z basenem, ja chce kupic basen i pileczki do niego :) ale czas leci gratulacje pol roczku wielkie buziaki

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny,

U nas z zasypianiem na razie ok. karmie chlopaków, kładę do łóżeczek i śpią do następnego karmienia. No ale to jeszcze takie maluchy - dużo snu potrzebują :) A dzisiaj Tymek coś marudny, chyba kupy zrobić nie może... :(

Lenna cieszę się, że rehabilitacja przynosi skutek :) oby tak dalej...

Gastone hahaha mój też Jarek :) Mamy też znajomą parę również Gosię i Jarka :) Gratuluje męża, bo Jarki to fajne chłopaki... choć są wyjątki...

Yen, jaka piękna ta fotka :) marzy mi się ta sesja... zrobi nam w końcu przyjaciel (wczoraj był ogladać maluchy), tylko powiedzial, żeby troche podrośli, bo takim maluchom to szkoda, żeby po oczach fleszem śwecić!!! ale właśnie takie małe są rozkoszne... oj jaka ja zielona jestem!

U nas teściowa z wizytacją, więc mam weekend pod hasłem 1000 rad :)

reklama
Witam Was dziewczyny, nie sposób Was nadrobić niestety.

U nas postępy, laski trzymaja zabawki w rekach i gadaja do nich i ogladaja, do momentu az wyleca i wtedy rozpacz, przekrecaja sie na brzuch i na boki ze na lozku juz ich nie zostawie samych ;) Zuzia od zeszlego czwartku przesypia noce huurrraaa Milence sie to raz udalo ale zawsze to cos, czasem spia do 8 a czasem do 6 wtedy juz spania nie ma bo zazwyczaj pielucha mokra przeszkadza albo trzeba do mamy pogadac a co! Ogólnie jestem przemeczona, mam za duzo na glowie, nie chodze do ludzi, no chyba ze do biedronki na zakupy wow, wszystko mnie denerwuje, wyzywam sie na moim R a juz nie smece.

Temat ksiezy?? Hmmm powstrzymam sie moze od dluzszych komentarzy bo bym kogos mogla urazic, mam o nich zle zdanie i juz. Ja slub mam ale to bardziej z potrzeby mojej mamy i tesciowej, no coz...

Pozdrawiam Was goraco i od przyszlego tygodnia sprobuje zalatwic internet to takie okno na swiat dla mnie :)

A i za 2 tyg ide na impreze z kolezanka moj mi dal pozwolenie, jezu jak sie ciesze!!!!

Do góry