reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Witam wszystkie zadomowione tu mamusie:) Jak widać jestem tutaj nowa i tak czaję się od kilku dni żeby się wpisać... Poczytałam troszkę i widzę że wszystkie jesteście tutaj zaprzyjaźnione i aż głupio się wbijać:) widzę jednak że mamy bliźniąt mają wiele wspólnego - poza podwójnym szczęściem - np miłość do kotów! Ja też mam kota - burasek prążkowany Mysza ma na imię :)
Moje córeczki mają skończone 5 miesięcy i (póki co) nie mam z nimi większych problemów. Jedzą wszystko i dużo :) szczególnie Iadusia. Ada jak jest głodna to też chętnie wcina ale zauważyłam że bardziej niż siostrze odpowiadają jej stałe pokarmy - dzisiaj wcinała zrobiony przeze mnie rosołek z kluseczkami i marchewką aż jej się uszy trzęsły :) Ida za to zjadła jakieś 4 łyżeczki i wszystko z gracją wypluła...;/
Strasznie ubodło mnie to, co napisała Basia82 - szczerze współczuję! Niby mogłabyś doszukiwać się swoich praw w sądzie tyle że z większymi korporacjami się użerać to nie taka prosta sprawa - wiele trudnych procedur i czasu a efekt nie wiadomo jaki by to przyniosło. Poraziło mnie to tym bardziej, że sama już w sumie nie długo wracam do pracy i mam nadzieję że takiego chamstwa mi nikt nie zrobi - ale, kto wie...
Strasznie się cieszę, że powstało takie forum i że takie mniej doświadczone mamuśki jak ja mogą się wiele dobrego dowiedzieć i wymienić spostrzeżeniami z innymi mamami :)
Czytając różne opowieści o Waszych pociechach uświadomiłam sobie ileż różnych (wesołych i trudnych) emocji przysparza macierzyństwo - we mnie ten stan obudził takie uczucia że nawet nie byłam świadoma tego jaka jestem. A jestem szalenie zakochana w moich dziewczynkach, w moim mężu, kocie heh...:) i mam nadzieję że tak będzie już zawsze!
Pozdrawiam Was gorąco!!

reklama
Lola137 witaj.Nie krepuj sie ,to watek dla wszystkich:-)
Moje pocieszki tez maja 5 miesiecy:-) Mowisz ze dawalas juz rosolek?? Nie za wczesnie?Rosol jest wysokobialkowy,a ma bialko chyba za wczesnie..

Gastone - może źle się wyraziłam - rosołek to za dużo powiedziane :) dałam im marchewkę z tego rosołku i troszkę mięska - potraktowałam blenderem i dziewczyny zadowolone. Moje maluszki dostały już raz ze słoiczka marchewkę z indykiem i też było ok więc nie bałam się zaryzykować.

A ja zapakowałam tatusia z dziećmi do teściowej i mam zamiar się uczyć ;-)
A tak naprawde mam zamiar jechać do chińczyka na zakupy i do siostry zobaczyć nowego członka rodziny :-D

Ostatnia edycja:
Witaj Lola :)

My dziś zaliczylismy pierwszy wózkowy spacer :) bo jak do tej pory to były tylko spacery mojego męża dookoła bloku z nosidełkami albo w drodze do lekarza, na badania itp :) Małe były spokojne cały czas... a tak się prezentowaliśmy
DSC06361.jpg

Lola witam nową mamusię!

Luckaa ja też chcę się tak pouczyć ;) Co to za nowy członek? Jesteś ciocią?

rainmanka bryka konkretna! Fajnie razem wyglądacie :)))

Dziewczyny popatrzcie na mój suwaczek, jestem przerażona jak pędzi ten czas. Za miesiąc będziemy "tupać w roczek". Coś niesamowitego - mam już takie duże córy :szok:

Hej Mamuski ja tylko na minutke wpadlam z pozyczonego internetu ;)

Od wczoraj nie mieszkamy juz z tesciowa!!!! Huuuraaaa nie bede Wam pisac jak mnie pozegnala bo cenzura to za malo:szok::wściekła/y::szok:

Ale juz swiety spokoj mamy i jestem w koncu wolna psychicznie.

Dziewczynki nawet dobrze zniosly przeprowadzke, spały grzecznie itd. Poza tym bez zmian, mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej aaaa i trzymajcie kciuki jutro idziemy do kardiologa na kontrole.

Rainmanka super wozek ale chyba to nowszy model dorjana jesli patrzec na gondole.

Pozdrawiam

Rainmanka super wozio co?? ladny kolor :) a ja mam tez takie gondole wiec nie wiem czy to nowszy model

Lola witamy!!!

Olis ciesze sie ze juz na swoim jestescie:)

Yenefer garulacje! a my dzis 4 miechy!!! wow szybko leci ten czas az patrzec jak im stuknie 18 latek i beda sie madrzyc ze juz nas niepotrzebuja hihi

a my dzis pojechalismy do mojej mamy 80km od nas.podroz byla spokojna ale u mamy tak sie darli jak nigdy jeszcze chyba masakra. wreszcie jak usneli to moglismy na szybko obiad zjesc. no i wizyta byla pod znakiem wycia. Stwierdzilismy ze musimy czesciej wychodzic z nimi do ludzi bo dzikusy rosna :/

reklama
jedynka - gratulacje - czas pędzi - by za dwa tygodnie będziemy przeżywać Roczek :)

My się też staramy wychodzić do ludzi częściej bo zauważyliśmy, że Dziewczyny nie są takie dzikie. Pare razy jakiś czas temu wizyta u kogoś w domu rozpoczynała się wielkim krzykiem, histerią i płaczem. Teraz już tak nie jest - tylko zanim się oswoją to muszą wszystkich poobserwować troszkę :)

Do góry