reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Moje tez buszowaly do pozna. Powodem byly bole brzucha a i czasem chyba bez powodu tez buczaly, zmienilismy mleko na pepti i zadnych krzykow. Ok 19 kapiel i juz ida na noc spac.

reklama
alex to budziłaś Emilkę skracając jej czas spania?
U mnie z córką też był problem i do tej pory ma kłopoty, siedzi nie wiadomo do której, do 4.00 nawet, jak ma wstać o 7.00 do szkoły. Chore to jakieś, ale takiej wielkiej dziewczyny na siłę nie położę, a tłumaczenie nic nie daje. W weekendy za to śpi i śpi...:confused:

skrucilam o 1godz rano i przesunelam do tylu o 1godz popoludniu ale za to wczesniej chodzila spac o 22 juz spali a wczesniej ciezko ja bylo nawet o 24 polozyc

teraz tez nie maja zadnych problemow chodza do szkoly na 9 a o 20 leza juz w luzkach w weeken daje im dluzej posiedziec to gora 21 ii sami chca isc spac

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny :)
Kąpiemy co drugi dzień, więc z kąpielą spróbujemy jutro.
A dziś zobaczymy jak będzie. Nie wiedziałam że takie maluchy mają rytm dnia ale już od 4 dni buszują od 21-23 więc muszę się tym szybko zająć.

lenna ja kapie okolo 19-20 zalezy jak jedzenie wypada bo wole jak glodni sa wtedy wiecej zjedza i spia do 1 na ogol czasem dluzej potem papu i lulu (bez krzykow i placzu). zasypiaja na ogol od razu po kapieli i jedzeniu, czasem sie kreca ale jest raczej cisza. Kapiel i darcie jak ich ubieram tak ich wykanczaja. no i tez staram sie z godzine dwie przed kapiela ich przetrzymac bez spania wtedy sa tak zmeczeni ze padaja. klade ich na mate i cwicze brzuszi masuje klade na brzuszek gadam do nich no i po kapieli nie ma juz zabaw jest czas na spanie. W nocy swiatla pogaszone i cisza

Monia u mnie tv glosno lub radio od poczatku wlaczone ale tylko w dzien. nawet odkurzam jak spia. bo jak cisza to zaraz cos ich budzi jak spadnie np. a wozek odstawilismy wczoraj :) spia chlopaki w lozeczku turystycznym :) i chyba im sie podoba bo malo juz rycza :) a tak to tylko spanie w wozku a przeciez juz im ciasno.

wiecie co mnie wkurza jak ludzie gadaja takie glupoty ze ich dziecko np spi cala noc a jak co do czego okazuje sie ze 2 razy butle w nocy daja. no to w takim razie moi tez spia hehe. albo ze miesieczne dziecko juz je kasze no nie wiem moze ma zoladek ze stali. i co znajomy to takie bajki opowiada ze szok. a nastepnym razem co innego mowi. ludzie chyba zapominaja sie i plota trzy po trzy :)

U nas w ciagu dnia tez nie ma sterylnej ciszy, wrecz odwrotnie... tv chodzi albo radio, odkurza sie normalnie i gdy śpią nie zcisza sie głosu.

Jedynka super że już bez wózka. Widzę że jest jakiś tydzień mocnych postanowień :)
Moje dziś trochę buszują w leżakach i jak przysypiają lub zasną to do łózeczek bo już się martwiłam o ich kręgosłupy i póki co dobrze mi idzie. Jeszcze wieczorna walka o sen będzie :)

Rainmanka spóźnione buziaki dla maluchów na miesiąc

Oglądam właśnie rozmowy w toku o niepłodności.Aż takich problemów nie miałam ale półtora roku walki było. A teraz dwa szczęścia w łóżeczkach :)Ale jestem szczęściarą

Dziekuję za buziaki w imieniu maluchów :)

Też oglądam ten program... równiez nie miałam az takich problemów ale każdy miesiąc gdy przychodziła miesiączka to był mój płacz i żal że to nie już. Raz nawet tak sobie wmówiłam ciąże że miałam jej wszystkie objawy mimo że w ciąży nie byłam.... na szczęście w końcu udało sie i to podwójnie. Teraz oprócz ich zdrowia i naszej siły nic do szczęscia mi nie trzeba.

lenna ja kapie okolo 19-20 zalezy jak jedzenie wypada bo wole jak glodni sa wtedy wiecej zjedza i spia do 1 na ogol czasem dluzej potem papu i lulu (bez krzykow i placzu). zasypiaja na ogol od razu po kapieli i jedzeniu, czasem sie kreca ale jest raczej cisza. Kapiel i darcie jak ich ubieram tak ich wykanczaja. no i tez staram sie z godzine dwie przed kapiela ich przetrzymac bez spania wtedy sa tak zmeczeni ze padaja. klade ich na mate i cwicze brzuszi masuje klade na brzuszek gadam do nich no i po kapieli nie ma juz zabaw jest czas na spanie. W nocy swiatla pogaszone i cisza

Monia u mnie tv glosno lub radio od poczatku wlaczone ale tylko w dzien. nawet odkurzam jak spia. bo jak cisza to zaraz cos ich budzi jak spadnie np. a wozek odstawilismy wczoraj :) spia chlopaki w lozeczku turystycznym :) i chyba im sie podoba bo malo juz rycza :) a tak to tylko spanie w wozku a przeciez juz im ciasno.

wiecie co mnie wkurza jak ludzie gadaja takie glupoty ze ich dziecko np spi cala noc a jak co do czego okazuje sie ze 2 razy butle w nocy daja. no to w takim razie moi tez spia hehe. albo ze miesieczne dziecko juz je kasze no nie wiem moze ma zoladek ze stali. i co znajomy to takie bajki opowiada ze szok. a nastepnym razem co innego mowi. ludzie chyba zapominaja sie i plota trzy po trzy :)
Co dohalasow u mnie pierwsze 3 miesiace spoko,teraz czasem ciszej trzeba byc,bo dziewczynki sa bardziej wrazliwej.Ale mam starszego syna wiec chodzenia na paluszkach nie ma,telewizor gra,swiato zapalone a dziewuchy jak spiace to spia.Czasem tylko jakis wrazliwszy dzien jest ze wszystko im przeszkadza,wtedy w domu obowiazuje totalna cisza.

A co do spiacych dzieci w nocy.Ja mialam kolezanke,ktora twierdzila ze jej 3 miesieczna coreczka przesypia 12 godzinDobrze zw spiaczke cukrzycowa nie wpadla hehe juz to widze...Moje tez w takim razie spia bo tylko wstaja na butle hehe
hehe tez ogladam. u mnie za pierwszym razem takim ze tak powiem konkretnym stwozyl sei Macius a 3 dni pozniej stwozyl sie Tomus...szczescie ze nie musialam tak cierpiec jak te kobiety

Ja tez ogladalam,boze jak mi zal kobiet ktore pragna miec dziecka a nie moga..U nas problemow z tworzeniem ze tak pwoiem nie bylo.Max ciach i juz byl i dziewczynki ciach i sa.Plodnosc u nas na najwyzszym poziomie hihih

Ja tez ogladalam rozmowy w toku,ale az cos mi sie robilo.Tyle czasu czekac na mola istote i nic.
ja nie musialam czekac dlugo i jestem szczesliwa ze mam obie kruszynki.Nie zamienilabym sie z nikim:)

reklama
U mnie z płodnościa tez zero problemow, a weszlam kiedys na watek o starajacych sie, pisze ze mialy in vitro iles tam razy, zamrazaja zarodki koszmar dosownie, taki jeden transfer to ok 12-15tys a nie wiadomo czy sie uda, szok normalnie niektorzy lata walcza a ja np dzieci planowalam za jakies 2-3 lata i co?? tak to jest niestety.

My staramy sie przyzwyczajac do spania w dzien w normalnych warunkach to znaczy nie chodzimy na paluszkach, moze nie chcodzi tv najglosniej i sie drzemy sie tak normalnie. dopiero po kapieli swiatlo gasimy i tv sciszamy.

Do góry