reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

U nas dziś było w nocy po jednej pobudce. Milenka o 2giej i nie spała do 3.
O 3 obudził się Przemek i bawiłam się z nim do 4 i wtedy obudziłam męża bo już nie miałam sił.

2ania gratuluję udanej wizyty :)

A tak w ogóle to dziś konczymy miesiąc :) :) :)

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny
my juz w swoim domku,ale na weekend jak bede sama znowu jade do rodzicow;)
nasi chłopcy od wczoraj przestali tak marudzic i plakac.mozna po karmieniu ich wlozyc do lozeczek cos tam pod nosem sie odzywaja i bardzo przygladaja sie otoczeniu.po jakims czasie tak usypiaja.jeju ciekawe jak dlugo to cudowne ich polepszenie potrwa.
z tym wyginniem to tez mi sie wydawało ze moi za bardzo do tyłu głowke wyginaja,ale neurolog nic nie stwierdzila...
aga_natalia naprawde super,bardzo sie ciesze.duzo duzo zdrowka dla dziewczynek.

Anulka ja czytałam, że gdy dzieci już chodzą i większość czasu spędzają na dwóch nóżkach, to należy zakładać im obuwie po domu. Na początek skarpety i rajstopy antypoślizgowe, żeby się lepiej stało :-) U nas jest problem, bo młode zdejmują sobie buciki i wolą biegać boso :eek:

Moje też latają w skarpetkach albo miekkich papciach i jeszcze nie zamierzam im zakładać sztywnych papci, one jeszcze nie potrafia prosto stópek postawić to by sobie polamaly.
Darek siedzi za fotelem i stęka. ma dwie dolne jedynki i wydaje mi się że górna wychodzi.
U agaty nic nie widać :szok:

Hej!
2ania piękna waga - gratuluję :)
Luckaa u mnie narazie tylko Kacperek ma ząbka teraz idzie druga jedynka więc noce przerąbane za to Tomuś szczerbaty i też nic nie widać

A u mnie od wczoraj walka z oduczaniem lulania i nauki zasypiania samemu...i jak narazie idzie do przodu...po 2 godz histerii wieczornej zasnęli bez lulania z czego jestem dumna ale było cholernie ciężko.
Oby i dzisiaj się udało...bo muszę być twarda...

Ja też się wzięłam za uspyianie w łóżeczku. Tylko nie wiem czy dobrze robię bo my o 24 mamy ostatnie karmienie i dzieciaki od 21 do 23 nie śpią pózniej butla i usypianie. Boje się że tak się przyzwyczają że później będą mi tak chodziły spać jak będą starsze ale w dzień strasznie śpią i nie umiem ich wybudzić.

Dziś w nocy wstawaly o 3 Hania i o 4 Jerzyk a później chyba o 7 ale to już mąż :)

Ja wychodzę na spacery ale spacer w śniegu to jakaś masakra, wózek lekki dzieci też nie takie ciężkie a wracam jakbym w polu robiła :)

My w tym roku robimy wigilię u siebie. Teściowa meeega niezadowolona ale chrzanić ja moi rodzice będą pierwszy raz na święta tutaj i nie będę ich do teściowej wysyłać ani tułać się z dziećmi po obcym domu. Poza tym nie chcę tam nigdy więcej spędzać wigilii bo po godzinie zasiada się przed telewizor.

Tak czytam czytam u Justelli chłopcy grzecniejsi, u innych dziewczyn też a mój Jurek ani odrobinę poprawy. Tak się boję że im znizczę kręgosłupy tymi leżakami ale inaczej nie da rady :(

Hania ma skierowanie na masaze- kręczu nie ma ale lekarka powiedziałą że skoro w szpitalu układała się w C to tak na wszelki wypadek dała masaże.

A wogóle to u mnie w mieście jest awaria i nie grzeją kaloryfery. Mnie już boli gardlo po nocy a teraz siedzę z dziećmi w jednym pokoju i grzeję farelką już widzę rachunek za prąd :)
Miłego dnia!!!

na poczatku wielkie przepraszam za nie odzywanie sie do was ale forum mi zniknelo ze swiata ( niestety depresja :()przez jakis czas dopiero teraz moge napisac ..... jak juz to wszystko ogarnelam
jeju od czego tu zaczac jesli mnie jeszcze kots pamieta :))))
MAluchy sa przeurocze ale daja cholernie popalic szczegolnie Wiktoria gdyby nie moja tesciowa ktora zabiera Oliwiera do siebie o 5 rano gdy mala spi, zebym i ja mogla pospac
ale jakos daje rade mimo krzykow corki i placzow prawie nonstop...... ciagle usypianie jej po 30minutach snu ehh pewnie to znacie
jednym slowem kompletnie dwa rozne charaktery ale sa przeurocze jak sie smieja i gaworza sobie

pozdrawiam cale forum strasznie mi was brakowalo gdy mialam ciezkie dni

reklama
U nas z asypianiem różnie, czasami któryś ma problem, ale jak są nerwowe to probuje ich jakoś wyciszyc włóżeczkach, generalnie daje już jeść w siszy i przy malej lapmce, a ostatnio jak darek się rzucał to włączyłam taką mala lampke z biedronki co tak fajnie kolory zmienia, i się zaciekawił, wyciszył i zasnął.

Do góry