reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Wróciliśmy właśnie od lekarza i są zmiany na oskrzelach i antybiotyk...ku...a jak byliśmy niecałe 2 tyg temu to dostaliśmy syropek i zamiast pomóc to pogorszył...

reklama
Martyna no to wspólczuję oby jak najszybciej chłopcy wyzdrowieli

Kiedy mogę zmienić smoczek na ten z dwoma dziurkami?Mam butelki z TT

martyna - u nas było tak samo. Poszłam niby z Mają bo charczała przy odychaniu i pokasływały nieco. Po badaniu okazało się, że jest czysto w odsłuchu u Mai za to u Julci cosik jest. Dostałyśmy Flavamed i Pulneo (syropy). Po tygodniu poszłam na kontrole. Okazało się, że Maja ok (jeszcze syrop) za to u Julki zapalenie oskrzeli i antybiotyk -Augmentin. Tydzień brania i nic, kolejne 4 dni antybiotyku dopiero pomogły. Maja jak dotąd się nie zaraziła, ale znowu zaczyna pocharkiwać. Pewnie się będę musiała pofatygować znowu do pediatry. Dodam, że Julka miała dwa dni gorączkę po 38,5.

A mi dziś spadł z serca kamień stu tonowy.
Cysta na mózgu mojej Nadusi się wchłonęła.
Nawet nie wiecie jak mi ulżyło,
sama nie wiedziałam, że tak to przeżywałam.
Jakbym odzyskała nowe życie.
Czym ja sobie zasłużyłam na tyle szczęścia?

Aga super ze z Nadia wszystko dobrze. Wcale sie dziwie ze Ci ulzyło bo o wlasne dziecko czlowiek sie bardziej martwi niz o siebie wiec kazde dobre wiadomosci to jak kamien z serca.

Hej mamusie,

przezylam dzis traume, poszlismy do poradni niemowlaka w zwiazku z ich anemia, kiedys pobierana mialy krew z palca, a dzis przyszla do gabinetu pielegniarka i lekarka kazala z glowy pobrac :( zaczeli od Zuzi ale sie darla, ja poszlam za parawan bo sie poryczalam i nie moglam patrzec :( w zyciu takiej traumy nie przezylam, nie bylo zyl na rece i nodze i dlatego tak, ale to nie koniec bo z tej zyly z glowy nie hciala krew leciec ale na szczescie ta pielegniarka i lekarka to znajome i powiedzialy ze nie beda wiecej w glowe kluc i poszlismy do laboratorium i tam z paluszkow im pobrali, te z sie darly ale wiem ze to ich nie bolalo chociaz :( Milence glowe oszczedzily, jakby ta zaczely kluc to by pol szpitala ogluchlo.

Z dobrych wiesci to tyle ze anemi nie maja i waza po 6kg !!

Dostalismy skierowanie do neurologa bo Milenka za bardzo sie wygina.

jeju Olis wspolczuje.ale ja wiem jak moi mieli wenflony jeszcze w szpitalu na tych malenkich lapeczkach. boze jak ja plakalam, ale kolezanka wtedy mi powiedziala ze czesto wenflony na glowke wkluwaja to malo nie zemdlalam.straszne... gratuluje pieknej wagi.

a moje maluchy maja nute do spania dzis. ciekawe co beda w nocy robic :/ .chociaz tej nocy pieknie spali od 20 Tomek obudzil sie o 1 i o 5,30 a Maciek o 3 i o 7. my dzis mamy wizyte na bioderka taka kontrolna.

Hej mamusie,

przezylam dzis traume, poszlismy do poradni niemowlaka w zwiazku z ich anemia, kiedys pobierana mialy krew z palca, a dzis przyszla do gabinetu pielegniarka i lekarka kazala z glowy pobrac :( zaczeli od Zuzi ale sie darla, ja poszlam za parawan bo sie poryczalam i nie moglam patrzec :( w zyciu takiej traumy nie przezylam, nie bylo zyl na rece i nodze i dlatego tak, ale to nie koniec bo z tej zyly z glowy nie hciala krew leciec ale na szczescie ta pielegniarka i lekarka to znajome i powiedzialy ze nie beda wiecej w glowe kluc i poszlismy do laboratorium i tam z paluszkow im pobrali, te z sie darly ale wiem ze to ich nie bolalo chociaz :( Milence glowe oszczedzily, jakby ta zaczely kluc to by pol szpitala ogluchlo.

Z dobrych wiesci to tyle ze anemi nie maja i waza po 6kg !!

Dostalismy skierowanie do neurologa bo Milenka za bardzo sie wygina.
Jeeejku wspolczuje.Ja jak male sie urodzily,pobierali tylko ze stopki,a ja plakalam..
A co do wyginania,moja Zoska do niedawna sie wyginala i prezyla i bylam na jednym zabiegu terapii czaszkowo - krzyzowej i juz sie nie wygina.Okazalo sie ze ona sobie sama cos tam w kark zrobila i to ja bolalo.ale jest juz w porzadku.
A mi dziś spadł z serca kamień stu tonowy.
Cysta na mózgu mojej Nadusi się wchłonęła.
Nawet nie wiecie jak mi ulżyło,
sama nie wiedziałam, że tak to przeżywałam.
Jakbym odzyskała nowe życie.
Czym ja sobie zasłużyłam na tyle szczęścia?

Aga natalia Ciesze sie przeogromnie ze wszystko w porzadku.Bedziecie mieli spokojne swieta..
A ja uciekam bo moje strasze dzecko plakal dzis w predszkolu i tatus po nieg wczesniej pojechal.Booosze pewni9e znow chory bedzie.To moe dziecko od kiedy zaczlo chodzic do predszkola ciagle chore.Dea dni pochodzi,chory.Potem znow dwa dni i znow chory...

reklama
Witajcie mamuski :)

Martynka duzo zdrowka dla maluszkow
Aga Natalia tak sie ciesze :)

W moje maluchy to z kolei jakis szatan wstapil chyba, tak sie dra tak sa marudne ze glowa mi peka normlnie a najgorsze to sa wieczory, jeden przysnie drugi zaczyna i tak w kolko hehe, a nicolas dzis taka kupe uwalil z rana ze masakra..juz jak weszlam do pokoju to mnie cofnelo, odkrywam kolderke a tam... mozecie sobie tylko wyobrazic, a on taki byl zadowolony jak malo kiedy, osrołek moj :)

Buziaki

Olis moi waza tez 6kg ale maja 4 miesiace, maluszki moje

Do góry