reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Uwielbiam takie rady..ja sobie tez nie wyobrazam zycia bez lezaczkow czy innych potrzebnych gadzetow.A u mnie dzis cisza.Bylam na terapii i Zoska pierwszy raz od niepamietnych czasow zasnela bez krzykow.Okazalo sie ze miala spiety kark i dlatego sie tak prezyla w lozeczku bo musiala lezec prosto.Ale teraz po jednyn zabiegu odrazu inna dziewczyna.Widac odrazu ze cos sie zmienilo bo dzis zaczela juz gonic Hanie i nie boi sie podciagac do siedzenia a wczesniej plakala.No i mamusia tez do naprawy.U mnie grubsza sprawa.okazalo sie ze organizm nie wrocil do stanu pierwotnego po ciazy.Wszystko mam opuchniete w srodku,macica wciaz nie jest normalnych rozmiarow.Pecherz tez w nie najlepszym stanie,miednica.Dlugo by pisac ale puenta jest taka ze po kilku zabiegach wszystko wroci do normy.

reklama
czesc Dziewczyny!
kurde,nie wiem co jest grane ale straszne im sie odparzenia robia na dupkach.zastanawiam sie czy to nie chustki ich uczulaja.kąpie w krochmalu,oilatum,sudokremem smaruje i nie ma poprawy.uzywam pampersa chusteczki no ale je odstawiłam dzis,macie jakis patent jeszcze?
do kiedy dzieciaki zezuja?i jakie maleka dajecie,bo ja bebilon ale chciałam na nan ha zmienic bo wysypka na ryjkach...
pozdrawiam serdecznie!!

Moim dziewczynom odparzenia pojawiają się co jakiś czas. Nie potrzeba nic zaniedbać - poprostu się pojawiają... co jakiś czas chodze do lekarz po taką receptę na maść robioną w aptece. Powiem, że się całkiem sprawdza. Teraz np. mają odparzone dupki, ale to chyba po lekarstwach. Julka po antybiotyku. Odstaw chusteczki. Myj przegotowaną wodą, sporo wietrz dupcie - teraz ciężko bo jest zimno, ale z 10 minut nie zaszkodzi. Od razu widać efekty. Pieluszki zmieniaj częściej niż zawsze - ja dodatkowo mocno ich nie zaciskam żeby powietrze dolatywało choć sporadycznie. Wiem, że może wtedy coś wylecieć na ubranie niechcący ale trudno.

Dziewczyny u nas zezowały jednym okiem gdzieś do 6 miesięcy. Juz miałąm iść do okulisty kiedy przestaly. Maja to potrafiła naprawdę tym okiem robić cuda - ie wiedziałam, że pod takim kątem to sie gałka przesuwa :) Ale teraz juz mają piękne oczy i patrzą prawidlłowo.

Jeśli chodzi o Nan Ha Nasze małe piły je już w szpitalu. Aż do mleka "3" dawałam właśnie Ha. Teraz jesteśmy na zwykłym Pro. Pamiętaj, że Nan ma w sobie najwięcej żelaza ze wszystkich mlek i może to się przenieść na problemy z brzuszkiem. No, ale może Twoje dzidzie tego nie odczują. Kto wie?

A wracajac do zabawek - tylko jedną zabawkę Dziewczyny mają taką samą. I tak sobie zabierają więc nie ma po co dublować. Oczywiście jak dostaną to się nic nie stanie, ale sami staramy się kupować z tej samej serii ale inny kształt, wzór itp Ciekawejak to będzie na święta a miesiąc później na urodziny! Boże za dwa miesiące będę szykowc pierwsze urodziny!!!! Niedawno chodziłam z mega brzuchem!

Ostatnia edycja:
ayla a moze na buzi to jest tradzik a nie wysypka po mleczku? smaruj kremem, natluszczaj nam pomogl alantan juz pisalam kiedys ze tez zmienilam mackowi na mleko ha ale nie mialo to sensu i teraz juz nie poije ha tylko zwykle bebiko a czasami krostki sie pojawiaja jak za malo razy w dzien posmaruje buzke. na odparzenia polecam ta masc Tormentiol i potem zmiane chusteczek, moi od chusteczek pampersa w szpitalu tez dostali uczulenia i nie ma co klasc na dupki duzych warstw kremow bo wtedy jeszcze gorzej. Ja zauwazylam ze niektore chusteczki sa strasznie mokre i trzeba dodatkowo osuszyc i chwilke odczekac przed nalozeniem pampkabo zaraz sie dupka czerwona robi.

... moi od chusteczek pampersa w szpitalu tez dostali uczulenia i nie ma co klasc na dupki duzych warstw kremow bo wtedy jeszcze gorzej. Ja zauwazylam ze niektore chusteczki sa strasznie mokre i trzeba dodatkowo osuszyc i chwilke odczekac przed nalozeniem pampkabo zaraz sie dupka czerwona robi.

Uważam tak samo. Pampersa chusteczki strasznie mokre i cienkie - mało wydajne, zapachowe. Jak są w zestawie z pieluchami to wycierami nimi buzie dziewczynkom po jedzeniu :) albo nochal jak się giloch pojawi :) Najlepsze dla nas są Huggies Pure - gruba, bezzapachowa i tylko lekko wilgotna. W dotyku jak kawałek zmoczonej bawelny. I nie trzeba czekać aż wyschnie tylko można od razu smarować. Poza tym mało się zużywa bo dobrze wszystko "zgarniają".

A ja w ogole nie lubie firmy pampers, pieluchy sa za cienkie, teraz uzywam bo dostalismy i sa ciagle przecieki a uzywam 3, chusteczki tez lipa mooookre, ewentualnie te sensitiv ale 8zl paka to za drogo. Ogolnie uzywam duzo rzeczy made by rossmann pieluchy ok zadnych przeciekow a chusteczki najlepsze jak dla mnie, fajna struktura no i suche i nie smierdza.

Olis potwierdzam ze chusteczki rosmanowskie sa super sama uzywam, a pampersa chusteczki te sensitiv dostalam w prezencie z przcy wiec uzywam i tez sa w miare ale te tradycyjne to porazka. a jak chodzi o pampersy no to ja jednak tylko pampersa, bo sa chlonne i miekkie, a te rosmanowskie jakies takie twarde, ale kazdy ma swoje upodobania :)

siema ja uzywam tylko pampersow, wiele innych probowalam ale jakos mi nie podeszly, a jesli chodzi o chusteczki to papmers sensiti, czasami moze je w wodzie, aczasami samymi, ale i tak zawsze osuszam im dupki normalnym suchymi chusteczkami, poki co zadnych odparzen :)

dzis moi chlopcy spali od 23.30 do 8.30 rano!!! szok ale to pewnie po wczorajszej szczepionce ;)od 7 zerkalam czy zyja i wszystko ok

Witam!
Noc do d.... idzie druga jedynka u Kacperka...więc budził się chyba z milion razy za każdym razem z płaczem...u Tomusia narazie cisza
Kurcze znowu się budzi...spał 10 min...:baffled:
do usłyszenia

reklama
Milenka nie przejmuj sie takim gadaniem..ludzie nie potrafia sobie wyobrazic co sie dzieje w domu jak sa blizniaki:D ja tez caly czas w lezaczkach karmilam. Ostatnio zaczelo mnie wkurzac ze male sie wierca i wole na kolanach bo przynajmniej je troche jestem w stanie utrzymac. Ale jak dwie sa mocno glodne to nie da rady..i wtedy lezaczki, albo jedna stoi i zebra i ja tej na kolanach troche i tej co stoi pozniej:D i na hustawce karmie czasem. Te krzeselka do karmienia wysokie troche mnie wkurzaja bo male w nich usiedziec nie chca i malo dolem nie wyskocza a jak zapne pasem to sie wyrywaja..

Co do chusteczek zgadzam sie ze Pampersa za mokre jakies..Mialam jedno opakowanie gratis do pieluch i zapach mi sie spodobal, te pomaranczowe! kupilam 4 w opakowaniu bo promocja byla i juz widze ze jednak nie bede ich kupowac. Najlepsze dla mnie sa Cleanica Dzidzius te zielone. Od poczatku najlepiej sie sprawdzaja u nas.

Kurcze mrozy takie ze w domu siedzimy pomimo ze male zdrowe to sie boje bo jest -8 i wieje troche. A ja na antybiotyku za to jestem i wole sie doleczyc..Ale jutro juz zapowiadaja -2 wiec moze wkoncu na spacer pojde. A dzisiaj sie wybieram do centrum handlowego z malymi na poszukiwania pierwszych powaznych butow i jakichs prezentow:)

Ostatnia edycja:
Do góry