reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

2ania tez mialam kupic te welurowe ale w koncu sukienki dostaly to je ubiore w nie. A do kosciola zakladam bezowe kombinezony, ktore beda miec na cala zime tez mi szkoda kasy na jakies inne wdzianka. wlasnie do mnie dzwonila baba z kancelari z kosciola zebym przyszla na jakas katecheze przed chrzcielna, powalilo babe, jak mamy isc, z kim dzieci?? no i o 4.30 jak moj ma 2 zmiany u Was tez takie farmazony trzeba odwalic?

reklama
yenefer najgorsze jest to ze mama jeszcze nie wie w czym pojdzie:)
olis23 tak u nas bylo tydzien temu takie spotkanie,ksiadz jak uslyszal ze blizniaki to pierwsze jego slowa to:on nie wie jak to bedzie!!!:)i pierdzielil tak co po kolei bedzie ksiadz robil i uczyl mnie co mamy odpowiadac,a bylam tylko ja a kazal wszystkiem przyjsc,chyba ich pogielo.Pytal o meza,a ja do niego ze siedzi z dziecmi a on ze trzeba bylo z babcia zostawic mowie ze nie mamy a on ojj nie dobrze,a ja mu na to wiem ze nie dobrze.Wkurzyl mnie strasznie

olis u nas nie było takich wymagań, aczkolwiek gdybym coś takiego usłyszała to chybabym parsknęła księdzu w twarz. Co ja miałabym z dziećmi zrobić? A ty teraz, w mróz masz ciągnąć dzieci do kościoła? To właśnie byłoby wg mnie nieodpowiedzilne, niechrześcijańskie zachowanie :) Olej to. Dzieci i ich zdrowie są najważniejsze.

Poszla moja mama tam do tej kloty zaniesc zaswiadczenia bo 2 chrzestnych spoza tej parafii to juz jednak nie trzeba isc obejdzie sie. I u nas dobrowolna oplata za chrzest czyli dajemy 100 zl, i tak duzo od blizniakow powinien nic nie brac a co przeciez 2x wiecej wydatkow :):)

Kurde co mam zrobić żeby moje spały dłużej niż 3 godziny? Czy kąpiel czy nie jak z zegarkiem w ręku +- 10 min i pobudka. Żeby tak chociaż po kąpieli pospały do 24 to byłaby chwila wytchnienia
A wczoraj rozmawiałam z mamą bliźniaków w szpitalu i mówiła że jak dzieci miały 3.5 miesiąca to zaczęła im dawać kaszkę do mleka i śpią całą noc. Jeszcze tylko 6 tyg do tego momentu :)

czesc Dziewczyny!
u nas ok,lekarz kazał nam przystopowac z mlekiem,bo mąż zeby ich zatkac ładował po 150 ml na łebka:)
wiec teraz doją cyca pół godziny a potem 50 ml i koniec:)
lenka u mnie tez co 3 godz sie budza,z ta kaszka to dobry patent chyba:)
kurde,nie wiem co jest grane ale straszne im sie odparzenia robia na dupkach.zastanawiam sie czy to nie chustki ich uczulaja.kąpie w krochmalu,oilatum,sudokremem smaruje i nie ma poprawy.uzywam pampersa chusteczki no ale je odstawiłam dzis,macie jakis patent jeszcze?
do kiedy dzieciaki zezuja?i jakie maleka dajecie,bo ja bebilon ale chciałam na nan ha zmienic bo wysypka na ryjkach...
pozdrawiam serdecznie!!

Ayla moje dostają Enfamil i żadnych sensacji nie ma ani skórnych ani brzuszkowych. Po nan słyszałam że ulewają.
Dupki bym posypała mąka ziemniaczaną poza kapielą w krochmalu i faktycznie spróbuj odstawić chusteczki .
Ale zjeść to oni potrafią uuuu. Podziwiam, że co 3 h dajesz radę karmić piersią.

na odpazenia maka ziemniaczana, ewentualnie tormentiol masc, sudocrem nie na kazdego dziala, wietrzenie dupek duzo, mycie dupek po kazdej kupce woda z mydlem.

reklama
dziewczyny moje male w szpitalu mialy pupy smarowane mascia posladkowa, dostalam od poloznej sklad tej masci i zamawiam w aptece i mi robia, rewelacja, male krosteczki ani jednej nie mialy nigdy, lekka konsystencja, bezzapachowa
sklad:
lanolina
parafina
vazelina
aqua dest
wszystko w rownych proporcjach
jak zalatwicie recepte jest to koszt 5zl.
polecam bo dupcie sa czysciutkie!!!

Do góry