reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
Justysia to mamy rówieśniki. Dobrze że wszystko co złe już za Wami :)A waga imponująca moje ważą po 3400 a nie miały tak ciężkiego początku
Rainmanka moje też w 2 tyg przybraly ok 600-700 g. Podobno tygodniowo ma być 200 więc ok
Kasiona ja też dopiero co pamiętam jak rodziłaś a tu 4 miesiące najlepszego dla chłopców

A ja czekam na drugi leżaczek z wibracjami bo inaczej nie dam rady :)Ja raczej zabawek na razie nie kupuję raz że nie mam miejsca a dwa że jeszcze nic nie kapują. Z resztą muszę im trochę wymienić garderobę a na to potrzeba sporo kasy

Ostatnia edycja:
ale jestem wykonczona, spac to mi sie chce okropnie. cos nam sie piec gazowy zacina i cala noc co godzine sprawdzalam czy wszystko ok. masakra. dzieci grzeczne byly w miare tylko ten cholerny piec i dzis od rana wlascicielka siedziala mi na glowie i czakalysmy na fachowca, ktory do tej pory sie nie pojawil. zawsze cos.jesttem zla styrasznie i dopiero cos jem. dzieciaki troche marudzily.

Kasiona fajnie ze sie odezwalas :)

martyna to mnie sie wydawalo ze 150zl to i tak duzo,a tu jednak nie....:)
300zl strasznie duzo!!!!!!!
Od niedzieli nie bylismy na spacerze,dzisiaj bym mogla wyjsc bo w miare tylko -4,i bez wiatru.Ale zejscie z 4pietra i wyjecie wozka z piwnicy z dwoma na rece to jeste nierealne!!!!!!!
Jestem strasznie wkurzona ze nie mam nikogo kto by mi pomogl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gastone pamietam jak czekalam na twoj porod a tu mnie pierwsza wzielo hehe :)

Olis jakos tak powoli zaczeli przesypiac najpierw o 5 sie budzili, a od czasu kiedy wieczorem przed snem karmie ich dwa razy spia do 7.30, i tez sie to zbieglo z momentem w ktorym ich przesnioslam do ich pokoju i spia sami..o 21 ich kapie,o 22 daje im 90ml mleka bo nerwowoi sa po tej kapieli troszke a to jeszce nie czas zeby pelny posilek im dawac i o polnocy daje im ostatni i po tej kolacji zasypiaja mi na rekach zanose do lozeczka i rano sie dopiero witamy :) przespana noc to klucz do wszytskiego

2ania 2 sierpnia urodzilam :) a co do chrztu ja nawet wole nie wiedziec ile tutaj nam sypna..eh

bylismy na wizycie wszytsko ok, lekarka pogratulowala mi spokoju ducha, cierpliwosci hehe dobre

Załączniki

• SL370676.jpg
    SL370676.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 56
  • SL370678.jpg
    SL370678.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 37
hmm tak jak czytam Kasiona no to moi spia tez 5 godzin czasem 6 ale ja kapie wczesniej bo okolo 19 i wtedy mi spia do 1 czasem krocej czasem dluzej ale potem to okolo 4-5 sie budza na papu a pozniej okolo 7-8 jakos. czyli jakbym pozniej kapala to moze by wtedy spali dluzej, ale z drugiej strony po 19 mamy czas dla siebie :)

te do kosciola mamy dwa rozne dlatego ze sa pozyczone:)moim zdaniem bez sensu wydawac kase na 1 raz!
ja tez przewaznie kape okolo 19 i nieraz jest tak ze usna od razu a nieraz np tak jak wczoraj buszowaly do 22:)usnely i obudzily sie o 6,takze mysle ze nie jest zle

Ostatnia edycja:
reklama
martyna222 no sąsiadki prawie jesteśmy, ale wciąż za dalekie żeby wyjść na wspólny spacer;-)

justysia007 historia mrożąca krew w żyłach, najważniejsze żę wszystko dobrze się skończyło!

rainmanka bardzo ładny przyrost wagi:tak:

2ania mało zaplaciłaś za chrzest. U nie w parafii księżulek zawołał 400zł za dwie panny:angry: Ładne mają kreacje, i to dwie! A mama ile??:happy:

onna niestety nie pamiętam firmy materaca, wywaliłam ulotkę. Jednak ja ze swojego jeste zadowolona, nie zauważyłam żeby się coś odkształciło, wygniotło.
Kombinezony mam na 80. Są bardzo duże, ale chciałabym żeby starczyły na całą zimę.

gemini81 to fajnie że ślimak posłuży im na dłużej, na razie obracają z zaciekawieniem same klocki, o wrzucaniu w dziurki jeszcze nie ma mowy. Powiedz, czy Twoje dziewczynki bawią się razem? Kupujesz im takie same zabawki? Potrafią się dzielić?

Do góry