reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

My grzejemy gazem, nie mamy z gazociągu tylko musimy tankować. W tym tygodniu ma przyjechać dostawa i musimy naszykować jakieś bagatela 4tys! Do tego nie wiem czy to starczy do wiosny. My też mamy kominek, ale w tym roku mało palimy, bo drewno drogie pieruńsko (200zł/metr) ponadto boję się że te moje pełzające stworzenia dotkną kominka i poparzą się.

Ja od 13.12 jestem na urlopie wychowawczym. Moja szefowa też mi coś gadała o opiekunkach, a ja jej na to że niech mi da taka podwyżkę żeby mi się opłacało opiekunkę zatrudnić. Jak pojechałam następnym razem złożyć papiery wykazała już niezwykłe zrozumienie.

Wkurza mnie to nasze "opiekuńcze" państwo że nawet złamanego grosza nie daje jak mama siedzi z dziećmi w domu.

reklama
witajcie
ja na chwilę szukam porady
co podajecie dzieciakom co podawałyście przy biegunce, od niedzieli walcze z małą może nie jest to wielka biegunka załatwia sie ze 3 razy na dobę, ale normalnie już taka biedna jest byłam na pogotowiu w niedzielę bo to był dopiero dzień nie wiadomo skąd dostała gorączki 38 zaczęła mi wymiotować jak stary człowiek oczywiście niedziela koło 20 wyobrażacie sobie co można wtedy się dowiedzieć na pogotowiu, rodzinna oczywiście nie odbierała oj nie ważne, kazał podawać acidolac baby, nawadniać i głodzić. W poniedziałek nie wymiotowała już, ale dalej bieguna. Znajoma lekarka kazała nawadniać z opisu powiedziała,że mam się nie bać bo panuje wirusówka, kazała podawać elektrolity, Floridral, ale słuchajcie nie bardzo pomagają pije, ale nie wstrzymuje.Ile może trwać biegunka?dodam,że wczoraj dostrzegłam,że idzie jej górna 1 i teraz nie wiem czy to wirusówa czy od zęba, któraś miała podobnie co dawałyście?, nie ma już wymiotów,gorączki nie wygląda na odwodnioną

Wkurza mnie to nasze "opiekuńcze" państwo że nawet złamanego grosza nie daje jak mama siedzi z dziećmi w domu.

Chcieliby żeby przyrost naturalny był ale tak jak piszesz nie pomogą. A nie... przecież becikowe dali....
My skladaliśmy papiery o rodzinne to nam przekroczyło o 24 zł :/

Chcieliby żeby przyrost naturalny był ale tak jak piszesz nie pomogą. A nie... przecież becikowe dali....
My skladaliśmy papiery o rodzinne to nam przekroczyło o 24 zł :/

ta, te żałosne reklamy w radiu i telewizji, ile nas jest a ile będzie za paredziesiąt lat. I co? To ma mnie zachęcić do rodzenia dzieci? Śmiechu warte...

Gosia ja nie pomogę, bo nigdy nic nie stosowałam, ale tak sobie myślę, 3 razy to mało tych kup robią :))) Moje córki robią kupę nawet po 5 razy dziennie. Nigdy nie myslałam że coś może być nie tak...Może to reakcja na ząbkowanie.

My grzejemy gazem, nie mamy z gazociągu tylko musimy tankować. W tym tygodniu ma przyjechać dostawa i musimy naszykować jakieś bagatela 4tys! Do tego nie wiem czy to starczy do wiosny. My też mamy kominek, ale w tym roku mało palimy, bo drewno drogie pieruńsko (200zł/metr) ponadto boję się że te moje pełzające stworzenia dotkną kominka i poparzą się.

My też mamy na gaz - ten z butli podzienej. My jednak płacimy za zużycie miesięcznie. Butlę tankują a licznik im się wysyła ze stanem... rzynajmniej tyle. Podrozał sporo ostatnio więc się zastanawiam ile teraz wyjdzie. A kominek od trzech dni chodzi. Baliśmy się co to będzie bo Majka po całym domu lata i staje przy wszystkim. Jednak odpukać tam jej nie ciągnie. Byle tak zostało chć trzeba uwazac co chwila. Chcemy kpić ten parawan ale czy to cos da? Przewali pójdzie po nim :)

My nie palimy drewnem tylko brykietami, tymi jasnymi kostkami - najtaniej w Obi chyba wychodzą (oprócz hurtowni, ale tamtrzeba kupić sporą ilość na raz). Dobrze się palą - wdług nas lepiej niż drewno - i wydajniejsze jakoś.

A ja już zapowiedziałam ze idę na wychowawczy. Niby zrozumieli ale jak to zawsze nie ma pracownika... a dodatkowo wetknęli mi po powrocie kierownictwo (juz miałam przed) ale teraz pod innym adresem z mega zaległościami. Kto tym się teraz zajmie jak już dziś mnie nie ma w pracy? Żeby chociaz za tę pracę dawali jakeś wynagrodzenie warte tego że się jak wół roboczy pracuje. Ale takie jest życie! Szkoda gadać.

Mam teraz taą zagwozdkę. Wszyscy się dopytją co na prezenty kupić małym na święta. Zaczęłam się zastanawiac i naprawdę nie wiem. Teraz to myszką się bawią, butelkami i kawałkiem plastiku od odkurzacza, który chciałam wyrzucić, ale po umyciu pełni rolę mega zabawki. Czym bawią się Wasze małe tak koło 10-12 miesiąca?

Gosia BiG Zuzia jak miała mini biegunke to lekarka kazala dawac smekte 2 x dziennie po pol saszetki przez 3-5 dni plus lacidobaby prezez 5 dni, pomoglo.

no wlasnie moi jedza roznie ale okolo 120-130 czasem mniej a Maciek czasem nawet 160 potrafi szczegolnie przed snem. no niestety chyba trzeba napad na bank zrobic heh. co do ogrzewania to ja wiem ze wychodzi nam i tak nieduzo ale wkurzam sie bo to mieszkanie wynajmujemy, okna nie sa szczelne i mimo ze dalismy uszczelki to miejscami wieje o drzwiach wejsciowych nie wspomne bo to masakra i cale cieplo nam ucieka a mimo to okna sa cale mokre :/ i non stop latam ze sciera i wycieram ze by sie cos nie zaleglo. wszyscy mowia ze musimuy okna rozszczelnic ale przeciez wieje przez nie to o co tu chodzi?

wogole to mnie jakis dol zaczyna brac znow... dobrze ze te moje darciuchy zasnely bo juz wysiadam normalnie.dzis sie nawet nie zdazylam uczesac. hehedobrze ze mam wlosy dosc krotkie to wyglada to jeszcze w miare

reklama
hej dziewczyny:)
ja długo sie nie odzywałam bo przesniosłam sie z moimi szkrabami i całym majdanem do rodzicow na tydzien:)juz mialam dosc tej warszawy i płaczu moich chlopaczkow i postanowiłam cos zmienic hehe tutaj wcale nie placza mniej,ale mam tate do pomocy,mame po pracy wiec jest lepiej..troche naładujemy akumulatory i jedziemy do naszego domku.kupilismy jedno łóżeczko turystyczne taki kwadrat,a mimo to i tak sie potrafia walnac reka niechcacy i placz,oczywiscie jeden budzi drugiego itd..rozdzielamy ich w dzien do spania po pokojach i nawet spia dłuzej..
jedynka widze twoje aniołkami tez nie sa..jak sobie dajesz rade do powrotu meza?jestes w stanie chociaz sie wykapac..ja nie raz juz leciałam cała mokra do łóżeczka i zachlapałam cały pokoj hehetutaj zawsze moj tata na nich zerknie i nawet karmi mi jednego zawsze i usypia.ja tez zamowilam kombinezony:
BABALUNO Kombinezon CIEPŁY ZIMA 62 cm WYPRAWKA (1325834090) - Aukcje internetowe Allegro
czekam na nie,bo bez nich nie ma mowy raczej o zadnym spacerze;)
jenefer ja tez ma jednojajowych moich maluchow i sie zastanawiam jak to beda wygladac ich kontakty z innymi dziecmi,na razie nawet siebie nie zauwazaja..oby nie byli zamknietymi na innych dzikuskami i zunajacymi tylko swoje towarzystwo.
lenna moi sie usmiechaja tak szeroko nawet do mnie i zatrzymuja wzrok i moiny stroja ze hej.moj maz tez mam wrazenie czesciej bierze kubusia i mowi ze on taki malusi i młodszy(heh raptem o 2 min).tacy sami sa tylko kubus moze na buzi ciut chudszy.:blink:

Do góry