reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Czesc,

U nas sniegu po kolana i 7' mrozu, wybralam sie do apteki, zwykle jade 5 min a dzis 30!!!
Drogi sa białe i oblodzone ciekawe jak z chrztem bedzie ile warstw ubrac juz sama nie wiem i chyba jakies kocyki musze zabrac.

Ja na spacer sie nie wybieram jest zdecydowanie za zimno.

Nas kolki na szczescie ominely, troche sie darly laski ale to nie bylo codziennie, no i lekarka badala i mowila ze ok, usg brzucha tez ok, teraz sporadycznie male sie dra to znaczy tylko Milenka. Dzis bede sama do 24 pierwszy raz, tak to chociaz tesciowa byla w razie W, no jakos musze dac rade.

Co do blizniakow to ja sie ciesze ze je mam, nigdy na glos nie mowilam ale chcialam miec blizniaki, jak sie dowiedzialam o ciazy to sie zalamalam, dopiero co dostalam super prace a tu zonk, ale jak na usg pokazaly sie 2 potworki to nie moglam przestac sie cieszyc.

Jeszcze sie wkurzylam dzis na maxa, zalogowalam sie kiedys na strone z programami zeby jakis tam prog sciagnac ale okazala sie platna wiec wyszlam, dzis dostalam maila z tej strony ze mam zaplacic 98 zl!!!:szok::eek: jak nie to do sadu czy cos, masakra jeszcze zebym cos od nich sciagnela a tu tylko za zalogowanie, i oczywiscie nigdzie nie pisalo ze to platne, jestem wqrwiona
słuchaj,a ta strona to nie pobieraczek???bo ja miałam z nimi właśnie przeboje i zrobiłam tak jak ty,a oni mi przysłali że mam zapłacić na maila,a potem pismo z jakiejś firmy windykacyjnej:szok: zapłaciłam bo nie chce mi się po sądach z nimi bujać...

reklama
dokladnie ta, ale czytalam w necie ze oni nie maja prawa tak postepowac, sprawy w sadzie mieli itd, jak pisalam grosza im nie dam. Juz raz zrobilam glupote i przyjelam mandat nieslusznie wystawiony.

boze kochany ale mi dzis daja popalic a bylo juz tak fajnie ostatnio. no dzis to szalu dostane chyba!!!niech moj juz wraca bo osiwieje. Tak sie dra szatany na zmiane i tylko cicho jak ich w tym wozku bujam jak przestane to mnie uszy az bola od tego darcia.z trudem dzis obiad zrobilam nogoi to mnie juz bola od bujania...

Jedynka nie jestes sama ja od 2 walcze i jak zawsze byl spokoj tak teraz od 2 godziny usypiam zabawiam karmie norlalnie nie mam na nic czasu jakies marudy straszne,

To widze że jest nas więcej...
Przemek dopiero zasnął. Dałam mu butle i jak wzięłam go do odbicia to zasnął mi na ramieniu (jak tak lezy na ramieniu to taką ma minę jak koteczek).

jeju ale mnie wykonczyli tak czadowli do 19 potem kapiel i lulu oczywiscie tatus juz ich bujal bo ja w nerwice bym wpadla chyba. ciekawe do ktorej pospia...

wiecie co mnie wkurza jak ktos przychodzi wszyscy gadaja i bawia Maciusia a Tomus jak sierotka i tylko mamusia sie nim zajmuje, nawet tatus zawsze bierze Maciusia, bo Macius taki wiekszy i minki stroi i taki bardziej kontaktowy. A Tomus ma swojego smoka i tylko ja umiem jakos go uspokoic jak placze. Wlasnie tak to jest ze przy blizniakach ciezko dac z siebie rowno dwojce tego zainteresowania itd. Jak sie rodzi jedno dziecko to wiadomo czlowiek skupia sie na nim a tu trzeba kazdemu z dzieciakowi poswiecac tyle samo uwagi a jak mama sama jest to musi sie tez rozdwoic. Zal mi tego Tomeczka bo teraz troszke grzeczniejszy byl i znowu Maciusia musialam zabawiac non stop a Tomus bidulek na hustawce na lezaczku w lozeczku sam :( jakies mam wyrzuty sumienia. wogole ciezko mi sie troche odnalezc w tym gadaniu i zabawianiu dzieciaczkow bo ja jedynaczka a w rodzinie malo dzieci i nie mam chyba podejscia. hehe no nie wiem co do nich gadac i plote takie glipoty ze az zal sluchac

Opowiedz bajkę o ziabie :D

Hehe ja na poczatku w ogole do moich lasek nie gadalam bo nie wiedzialam co mam mowic :/ Teraz wychodze z zalozenia ze skoro mnie nie rozumieja to plote glupoty i juz a one szczesliwe. Bo np moja tesciowa to jedno zdanie w kolko powtarza "co byłko co byłko" no i laski nie powiem smieja sie na calego... Nie wiem jak Twoim ale moim wystarcza ze sie poprostu ktos odzywa i patrzy na nie.

Ale mam dzis beznadziejny dzien, nie dosc ze male daly mi popalic to siedze sama jak palec w domu prawie w lesie, bez cywilizacji, dobrze ze pies po podworku biega to moze nikt nie wejdzie, pierwszy raz tu sama jestem i mam leki ciagle kogos slysze, jakas strachliwa jestem :/ dobrze ze moj wraca za godz z pracy bo juz fisia dostaje

reklama
Jedynka u mnie jest to samo Hania jest bardziej kontaktowa więc tatuś cały zachwycony i Jerza to mu wpycham na karmienie czy przewijanie i nawet mu powiedziałam że nie podoba mi się to że więcej zajmuje się córką. A mały taki właśnie beidny bo dużo płacze i trzeba się nim dużo zajmować. Tak mi go strasznie żal!!!I ja z jego zalążka uśmiechu ciesze się chyba bardziej niż z tych Hankowych.
Wogóle ciężko mi podzielić na dwoje zawsze mam wrażenie że któeś dostaje za mało czułości. Nie wiedziałam że to tak będzie wyglądało

Ja też gadam głupoty że ręka mnie swędzi albo co babcia mówiła przez tel. Gadam cokolwiek :)

Czy chłopcy zaczynają się uśmiechać czy gaworzyć poźniej niż dziewczynki?Bo u nas widać różnicę a może Jezu taki kapryśny i trzeba się będzie namęczyć żeby zasłużyć :)

Do góry