reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

lenna chyba każda bliźniacza mama posiada taką książkę, a jak nie to ja również polecam - to jedyna książka na rynku od początku do końca o bliźniętach.
Ja jak się dowiedziałam że będą bliźniaki to płakałam na cały głos, ale to raczej ze strachu że sobie nie poradzę. Po kilku dniach szok przeszedł i cieszyłam się jak głupia. Teraz to jestem dumna że mam dwójeczkę!

olis już słyszałam o tej stronie że tak naciągają ludzi. Często dzieci na takie coś łapią. Podobno w warunkach jest że samo zalogowanie jest jak podpisanie umowy. Poszukaj na necie, jest dużo takich nabitych w butelkę jak ty.

alex staram się podkreślać ich różnice - choć np uwielbiam je ubierać tak samo, co może nie jest dobre.

Moje dziewczynki leżą teraz razem w łóżeczku i śmieją się do siebie - uwielbiam ich śmiech!!

reklama
Dziewczyny ja sie zgodze zeeby starac nie ubierac sie tak samo dzieciakow,ale dopeiro wtedy gdy sa na tyle rozumne zeby zauwazac roznice.Dopoki sa na tyle male ze nie rozumieja uwazm za slodkie kiedy wygladaja tak samo.Ja ubieram swoje dziewuchy identycznie.

Alex ropiejace oczko przemywaj przegotowna woda albo rumiankiem.Jesli nie zauwazysz poprawy idz do gp.U nas byl to tylko zatkany kanalik lzowy ale po przemywaniu i masazach odetkaly sie.Ale moze to byc tez zapalenie spojowek co na tym etapie u noworodkow zdarza sie bardzo czesto.

Alex

Moim dziewczynkom oczy ropialy juz w szpitalu, najpierw zuzylam 3 opakowania sulfacetamidu to nic nie dalo, potem masc neomycynowa i Milence przeszlo teraz mam krople tobrex i Zuzi rzechodzi, z tym ze przeszlo jej na drugie oczko tez, ale jest poprawa. Masuj tez delikatnie malym palcem kącik oka tam nam zalecila okulistka.
A i solą fizjologiczną przemywać możesz

moi wyja dzis hehe Maciek zasnac nie mogl to go bujalam w wozku dlatego na kompie pol dnia siedze a Tomek nagle zaczal sie drzec i w histerie wpadl bo mu smoczek wypadl a potem z placzu nalapal sie powietrze=a i dopiero jak go na fotelik wibracyjny posadzilam to beknal chlopak i sie uspokoil.a spagetti robie juz chyba ze 3 h heh

Olis to chyba to Język Niemowląt.pdf - Poradniki - E-Book - KalaSMOKE - Chomikuj.pl

Hej!
Moi w końcu zasnęli jakoś dziś późno ale najważniejsze że zasnęli i mam chwilkę spokoju :)
muszę ogarnąć troszkę domek więc wpadam na chwilkę
Co do książki to muszę sobie kupić albo wiecie co po proszę ją jako prezent pod choinkę...
Olis współczuję - jest tam jakiś tel. ja bym się kłóciła i nie zapłaciła
Jeśli chodzi o ubieranie tak samo to uwielbiam ich tak ubierać tylko zawsze jest problem by były 2 takie same sztuki ubrań...miałam taki problem z kombinezonami chyba wszystkie sklepy obeszłam...
odezwę się później
Pozdrawiam

Jedynka dzieki, a nie krzykna za duzo za sciagniecie?? hehe
Ja dzeonic nie bede bo nerwowa jestem i bym odrazu zwyzywala za takie cos

Co do ubierania tak samo to mam mało takich ciuchów a do tego teraz i tak prawie wszystko jeszcze na nich za duże.
Mam natomiast takie same kombinezony ale teraz sie martwie czy będą pasować tej zimy.

A tak w ogóle to Przemuś w dzień mało co śpi. Juz wczoraj była męczarnia wieczorem zeby zasnął. W nocy nawet po jedzeniu zasypiał a dzis od rana znów "zabawa". Rano jak zjedli to Milenka ładnie zasneła, Przemek na 5 minut i obudzony. Potem znów zjedli i znów Milenka zasnęła a Przemuś dalej nie spi. Jeszcze jak go się trzyma na rekach to zasypia a przy kazdej próbie położenia budzi się.

reklama
Do góry