reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

hej! ale dzis mnie moje maluchy zajmuja :) nie sa jakies strasznie niegrzeczne ale z tym jedzeniem nie wiem o co chodzi. czy jak maja 2 miesiace to moga sobie wydluzac czas miedzy mlekiem 4-5h? czy to nienormalne? wczesniej jak daje to nie chca i wypluwaja.

ale sie wkurzylam dzis na kolezanke. odkad dowiedziala sie ze beda blizniaki to tak mowila ze bedzie mi pomagac. ja to sobie tego raczej nie wyobrazam bo ona ma 2 letniego synka ktory jest jak zywe srebro a ona sama wychowuje go. I ona ma do mnie pretensje ze nie moze mi pomoc bo ja nie chce tej pomocy, poza tym krytykuje ze dzieci w wozku spia, ze ich rozdzielilam na noc i wogole jak to mi latwo jet bo ja mam faceta a jej ja zostawil. no wiec skoro taka chetna do pomocy to jej [powiedzialam zeby perzyszla a po drodze kupila brzoskwinie w puszce bo ciasto robie bo moj ma urodziny i nie mialam jak mu kupic prezentyu wiec chociaz ciacho zrobie, no i czekalam 2,5h zeby przyszla wreszcie zadzwonilam i powiedzialam zeby juz nie kupowala bo za pozno.przyszla po 3h i to na chwilke bo jej maly ma spazmy jakies i musi do miasta do apteki jechac. kurcze to po jaka cholere mi glowe zawraca ta swoja pomoca skoro nigdy nie moze (ja wiem ze jej ciezko i odmawiam tej pomocy a ta tak chce daje szanse i to juz nie pierwszy raz nic z tego nie wyszlo) i zawsze ma do mnie pretensje ze ja jestem dziwna bo nie chce jej pomocy. oszalec mozna. no a brzoskwinie kupi D. na to swoje ciasto urodzinowe...

ehh wyzalilam sie :)

Olis cudne te kombinezony. u mnie Maciek ma na 68 a Tomek na 62, ale ten Tomkowy taki na styk :/

reklama
Jedynka nie przejmuj sie!!!wiem ze to jest wkurzajace,ja tez przed porodem mialam tyle chetnych kolezanek do pomocy,i na tym sie skonczylo.Jak urodzilam nawet do mnie nie przychodza wymiguja sie jakie to one sa zajete bo maja 1 dziecko,albo zadnego i czasu im brakuje!!!!!
Jak to sie mowi "prawdziwych PRZYJACIÓŁ poznaje sie w biedzie"swieta prawda!!!!!!

Justella widzę że nasze maluchy idą łeb w łeb :) Moje też dostają ferrum podobno od razu trzeba dawać im coś do picia żeby nie zostawało w buzi bo mogą być później czarne zęby. I ja daję strzykawką piją jak największy smakołyk :)
Mój Jurek waży 3845 więc też ładnie

Zakupiłam pas poporodowy. Rozstępy jakoś przeżyję ale tego flaka zamiast brzucha już nie. Właśnie w nim siedzę, dziwne uczucie oby działał!!

ale moje szkraby dzis grzeczne hehe. tomek w hustawce przysypia non stop, Macius w foteliku oglada swiat i cos tam gada do siebie :) dzis wozek bujnelam tylko pare razy bo panowie malo spia ale siedza cicho. oby tak im zostalo :)albo szykuja akcje na wieczor jak tatus wroci. taki prezent urodzinowy mu uszykuja.

Lenna ciekawa jestem jak ten pas sie spisze tez mysle o zakupie. a teraz na tvn w rozmowie w toku o faldach na brzuchu!!! ale to sa dopiero faldy.

No tak z tą pomocą jest, mi najwięcej pomaga moja siostra (żona chrzestnego) reszta to tylko na papierku. A tymi przyjaciółmi, byłam na tej 18tce i jej przyjaciółki ,,kochamy Cie" i jak spierdzieliły kuzynce pachy to się popłakała. :szok:

Justella widzę że nasze maluchy idą łeb w łeb :) Moje też dostają ferrum podobno od razu trzeba dawać im coś do picia żeby nie zostawało w buzi bo mogą być później czarne zęby. I ja daję strzykawką piją jak największy smakołyk :)
Mój Jurek waży 3845 więc też ładnie

Zakupiłam pas poporodowy. Rozstępy jakoś przeżyję ale tego flaka zamiast brzucha już nie. Właśnie w nim siedzę, dziwne uczucie oby działał!!

Lenna mialam pisac ze sa bardzo podobne we wszystkim:))
ja tez po pierwszej probie wpadlam na pomysł ze strzykawka dopiero hehe ja mam dawac to zelazo z wit c.dodatkowo jeszcze kwas foliowy z wit b6 ale to dwa razy w tyg.no i jak pisalam zostajemy na tym nutramigenie do 3mies.czytalam o tych zebach.ja podaje za niedługo po prostu mleko do picia,a ty co?
daj link jak mozesz koniecznie do tego pasa.mi niby mały został ten brzuszek,ale nie moge dojsc do takiego jak przed wiec mysle tez o czyms takim.
jedynka ja tez bym chciala zeby moi tak co 4 hbyli glodni,ale te moje głodomory to czasami nawet po 2,5 sie domagaja.pozatym im sie ulewa i ta lekarka nasza powiedziala zeby dawac mniej a czesciej wiec musze sie tego trzymac.przepisala nam nutrition taki proszek zeby podawac przed mlekiem,zageszcza on pokarm pozniej w brzuchu zeby sie im nie ulewalo.jutro go odbiore wiec zobaczymy.ile twoi juz waza??i ile ml jedza?

Kupiłam pas pani teresa chyba najbardziej popularny i chociaż raz w życiu ubiore jakąs "s" bo taki rozmiar właśnie kupiłam :)Wogóle wszyscy mnie straszyli że przy blixniakach to będę taaaka chudziutka troche na to liczyłam że może zgubię więcej niż to co nabrałamw ciąży a tu niestety dalej 2 kg za dużo
APTEKA - PAS POPORODOWY PANI TERESA M + ćwiczenia (1338523331) - Aukcje internetowe Allegro

Moje małę też dostaja witaminy a, e, b6, b1, c i żelazo plus Jurek kwas foliowy.
A żelazo daje im bezspośrednio przed karmieniem czyli zapijają mlekiem

Justella moje dzieci to dzis tak jedza ze a zdurnialam, raz co 3 raz co 4 raz co 5 h. na ogol jedza okolo 120 Macius czasem 150 a teraz to po 70 nawet potrafi zjesc a potem za 2,5h sie drze. daje im tez herbatke zeby sprawdzic min czy juz sie drze bo glodny czy o cos innego chodzi bo ja to juz nie mam pojecia. co zrobie butle to wyleje, potem robie juz po 30 jak widze ze je to biegne i robie wiecej ale rozmawiala z moim tata mowi ze ja mialam tez takie akcje i ze robili troszke i jak zaczynalam jesc to robili mi wiecej bo ze mna nigdy nie bylo wiadomo o co mi chodzi. dzieci po kims maja swoje jazdy :) i niemowlectwo tez w wozku przezylam

Dziewczyny a jak Wasze maluchy reaguja na ferrum bo ja tez mam dawac ale dra sie wieczorami po nim i dwojga zlego anemia a wieczorne ryki wybralam anemie, no kurcze bo szkoda mi ich jak tak wykrzykuja, reza sie itd, za 2 tyg morfologia moze po bebilonie im sie polepszyla hemogl bo przedtem jak mialy badania to na piersi byly a ja wtedy anemie mialam hemo 9 takze co sie dziwic ze dzieci tez. Nawet jak rano podaje to na wieczor akcje

reklama
Hej mamcie.
Co do witamin sie nie wypowiem bo ja daje tylko witamine D i cebion multi.Dziewczyny zdrowe wiec niem potrzeby dawac innych specyfikow.
Dzis znow noc fantastyczna a poranek jeszcze bardziej.Max nie byldzis w przedszkolu wiec nie bylootrzeby wstawac.Hania zasnela wczoraj o 21 i wstala o 5 na mleko i spala do 11, ja razem z nia.W koncu sie porzadnie wyspalam!Za to Zosia wciaz cwiczy tatusia co dwie godziny pomimo kleiku w butli hih
Ktoras z was pytala mnie o cosatto.A wiec dis dopiero go dostalam ale jestem zachwycona.Ladnie wykonany,duzo dodatkow,wygodny,ladnie sie rozklada i miesci we wszystkie drzwi.Ja uzywam jeszcze gondolek dodatkowo w domciu,bo mm miekkie gondolki z innego wozka.Coprawda kolorystycznie nie pasuja ale i tak uzywam ich w domciu tylko do spania.Ale polecam bo mieszcza sie do wszystki9ch wozkow,nawet do parasolek.A kosztuja tylko 50 zl za sztuke i kolorystyczniemozna sobie dobrac do wozka.Ja dobierlam do niebieskiego.Jak na zdjeciu ,wozek z innej firmy a gondole jak oryginalne wygladaja.
P1050192.jpg

Do góry