reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

a my znow sie bujamy ale mam juz patent. trzymam noge na kole i krece hehe i tak wyprasowalam prawie wszystko :). a i cwicze nogi moze beda zgrabniejsze wreszcie? hehe

Justella u mnie Maciek mial straszna buzie cala wysypana byla , zmienilam mleko i to samo.lekarka powiedziala ze tak moze byc ze dzieciaki po porodzie dostaja od hormonow matki takiego tradziku. kazala smarowac kremem i natluszczac. No i pomogl alantan, smarowalam co pare godzin i teraz buzka jak marzenie czasem tylko cos wyskoczy. mleko zmienilam spowrotem na zwykle bo zle sie czul po tamtym.za to skorka na glowce cos brzydka wiec oliwka smaruje. ciemieniucha z brwi zeszla po parafinie.

reklama
Justella z jedzeniem się rozkręciły i w większości jedzą 90 ml.Zdarza się 60 ale w większości jedzą więcej. Ważą 3760 Hania i 3700 Jerzyk to tak z zeszłego tyg wiec moje martwienie się że mało jedzą było bezpodstawne. Tylko Jerzyk jest szczuplaczek drobniutki a Hania taka kluseczka :)
Nie wiem z jakiej jesteś dzielnicy ale moi rodzice którzy mieszkają w Warszawie jeżdżą aż z mokotowa na ostrobramską do suuuper przychodni- żsdnych problemów z numerkami. Jakbyś chciała mogę Ci podać namiary i sprawdzisz sobie na znanylekarz.pl
Co do wysypki to moim zdaniem też trądzik. Skaza jest to sucha łuszcząca się skora w brwiach i za uszami głównie więc może szkoda go pakować tym nutramigenem

Jedynka może czas wyspawać jakiś patent do bujania na odległość :)

Wiecie co mnie najbardziej wkurza?Ja wiem, że dzieci to nie zabawki ale tyle miałam planów jak to będę je wychowywać i te wszystkie teorie to można sobie do kieszeni schować. Miałam nie brać do łóżka a wzięłam, nigdy nie bujałabym w wózku a kto wie czy do tego nie dojdzie :) itd

a my znow sie bujamy ale mam juz patent. trzymam noge na kole i krece hehe i tak wyprasowalam prawie wszystko :). a i cwicze nogi moze beda zgrabniejsze wreszcie? hehe

Justella u mnie Maciek mial straszna buzie cala wysypana byla , zmienilam mleko i to samo.lekarka powiedziala ze tak moze byc ze dzieciaki po porodzie dostaja od hormonow matki takiego tradziku. kazala smarowac kremem i natluszczac. No i pomogl alantan, smarowalam co pare godzin i teraz buzka jak marzenie czasem tylko cos wyskoczy. mleko zmienilam spowrotem na zwykle bo zle sie czul po tamtym.za to skorka na glowce cos brzydka wiec oliwka smaruje. ciemieniucha z brwi zeszla po parafinie.

jedynko moze faktycznie to zwykły tradzik...oby,zobaczymy jutro co powie ta lekarka.juz dostaje swira z tymi mlekami.jedynko a twoje jakie teraz pija??dzisiaj bylismy na morfologii i oddawalam siusiu i kał maluchow,tak zlecono nam te badania,zobaczymy.jak sobie radzisz sama?ja tez juz na dobre jestem sama na placu boju,nie jest tak zle.oczy mam jak zombi ale jak to napisala lena tez jestem z siebie dumna jak kolejny dzien mija;)ty to juz jestes widze specjalista z tym usypieniem hehe i robieniem kilku rzeczy naraz-podziwiam:)

Jedynka,nie przejmuj sie ja tez nerwus jestem i pod koniec dnia mam dosc.Ja jeszcze mam buntujaego sie 4 latka,ktory ostatno przechodzi okres na NIE.Wszystko jest na NIe.Czasem mam taki dzien ze dziewczyny bardzo marudza i ten mi jeszcze doklada.Normalnie wtedy mam dosc.Ake kocham przeogromnie swoje dzieci i cisze sie ze to wlasnie mnie zaszczyt kopnal ze mam blizniaki.Jest ciezko ale za to jak pieknie.A ponarzekac musimy,bo trzeba sie jakos wyladowac.Zreszta my tu sie rozumiemy bo pojedynca mamusia w pelni nas ni9e zrozumie.
A u mnie dzis noc ze pozazdroscic.Hania zjadla kasze o 21.30 i obudzila sieo 6.00 A ja oczy jak 5 zlotych mialam,nie wiedzialamcosie dzieje hihi Za toZosia musztrowala co 2 godziny w nocy tatusia.Tatus przesypial do tej pory wiekszosc nocy,wiec niech teraz zobaczy jak ja mialam fajnie hih
Noina koniec sie pochwale ze zakupilam dzis 2 wozek.Mial co prawda byc inny ale zmienilam zdanie co dokoloru bo bardziej praktyczny.
No i dodam ze zaoszczedzilam 70 euro!juppi!

Oj gastone moj Nikodem to juz od dluzszego czasu przechodzi okres na NIE i nie raz jak mowie do niego zeby cos zrobil albo nie zrobil to on potrafi mi za takim tekstem wyskoczyc : nie slysze ciebie mama no normalnie nie mam sily ale czasem mi sie z tego smiac chce bo to tak smiesznie u niego brzmi ale co mam narzekac dzieciaczki mi tez chetnie pomagaja.

Moje to sie codziennie punkt 7 i sie budza z drugiej strony to nawet dobrze bo mojego M do pracy budza niezawodny budzik

no i jestem z siebie dumna i zadowolona, ugotowalam (oczywiscie chyba w stu ratach) dwudaniowy obiad, poprasowalam, pranie wstawione, tylko te moje lotry cos z tym jedzeniem wydziwiaja. Teraz Macius ale on to chyba od brzuszka bo tak lapczywie zaczal jesc i tyle powietrza nachapal ze zaczal plakac. teraz leza w wozku. Oczywiscie pan Tomasz nie zjadl a teraz spi. Moze za godzine sie namysla.a maciek jakis cichociemny lezy nawet bujac nie musze.

Lenna Twoj Jerzyk to dobry agent :). Troche taki jak moj Tomek. Moj tez szczupak.a z tymi planami to hoho!! ja tez mowilam ze do lozka nie wezme, ze bujac nie bede, ze na raczki nie.a rzeczywiscie cos musze wymyslec na to bujane na odleglosc hehe a wiem ze jest takie urzadzenie za chyba 250zl co buja wozek, ale na moje czorty to pewnie za wolno lub nie w ten rytm by bylo :/

Justella ja sama jestem, mama tylko czasem przyjedzie, ale szczerze mowiac ja wypadam z rytmu i dzieci straszne wtedy i jakos juz wole miec ten swoj rytm, ale na pewno jest duzo latwiej jak ktos pomoze posprzata obiad ugotuje, czy sie dziecmi zajmie. a to mleczko to ja bebiko podaje.

Wiecie co mnie najbardziej wkurza?Ja wiem, że dzieci to nie zabawki ale tyle miałam planów jak to będę je wychowywać i te wszystkie teorie to można sobie do kieszeni schować. Miałam nie brać do łóżka a wzięłam, nigdy nie bujałabym w wózku a kto wie czy do tego nie dojdzie :) itd

Skad ja to znam, mam tak samo.
Tłumaczę się mówiąc sobie że są i tak jeszcze małe to zacznę swoj plan wychowawczy wdrażać później... tylko że te małe cwaniaki się uczą od urodzenia :)

Któras tu pytała jakie rady dała mi położna. W sumie wy to wszystko już wiecie ale dla mnie niby powinno być wszystko logiczne i jasne a nie było.
Powiedziała jak mam dbać o siuśkę Milenki, poleciła do kapieli Oilatum Soft (faktycznie już po jednym kąpaniu widać że skóra jest dużo lepsza tym bardziej że moje są na etapie wymiany skóry), powiedziała ile małe mają jeść, że możemy podawać już herbatki bo Przemuś miał kłopoty z twardymi kupkami.... itp rzeczy.

Oj gastone moj Nikodem to juz od dluzszego czasu przechodzi okres na NIE i nie raz jak mowie do niego zeby cos zrobil albo nie zrobil to on potrafi mi za takim tekstem wyskoczyc : nie slysze ciebie mama no normalnie nie mam sily ale czasem mi sie z tego smiac chce bo to tak smiesznie u niego brzmi ale co mam narzekac dzieciaczki mi tez chetnie pomagaja.

Moje to sie codziennie punkt 7 i sie budza z drugiej strony to nawet dobrze bo mojego M do pracy budza niezawodny budzik

U mnie tez to smieszne,bo czsem mowi do mnie :Bez gadania mamo!!! ale czasem dobrowadza mnie do rozpaczy.Umyc zeby -nie,uczesac sie - nie,ubrc buty - nie itd,Wybieramy sie pol poranka do przedszkola..

A u nas dzs jaka cisza przed burza chyba.Dziewczynki grzeczniutkie caly dzien.Hanka wogole pol dnia spala,teraz sie bawi raczkami.
Ja dzieki temu odgruzowalam mieszkanie.Jutro zabieram sie za prasowanie bo mi sie nazbieralo..Dzis juz odpoczywalm,chalupa lsni,rodzina najedzona.J troche zmeczona bo mam co sprzatac ale przynajmniej mucha nie siada (ciekawe jak dlugo hihi)

No i byliśmy u lekarza, pojechałam i wcisnęłam się na siłę....i co na szczęście to tylko infekcja nic groźnego zwykłe przeziębienie...dostałam syrop na kaszel i coś jeszcze ale przynajmniej jestem spokojna :)
A i mojemu Kacperkowi na raz idą zęby na dole i na górze... już niedługo nie będzie szczerbaty...Tomusiowi tylko narazie dół
No i mój Tomuś poszedł spać głodny , znowu nakarmić go to maskara ...będzie karmienie przez sen za godz :)

Dziewczyny jak Wasze dzieci spia to zostawiacie je same na dluzej> To znaczy moje jak spia to ja i tak jak w kuchni czy w lazience jestem zagladam co 5 minut jakies leki mam, kupilam el nianie ale jak cichoto i tak ide bo sie boje, jak jest u Was?

reklama
Do góry