reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

boze kochany, to zdjecie kazda narzekaczka taka jak ja powinna sobie powiesic na widocznym miejscu w domku. jak chodzi o komentarze to tez mnie to wkurza, o pomocy innych to juz pisalam jakich mam sasiadow pomocnych co tylko ozorem klapia a pomocy zaproponowac nie potrafia. Ja tam nie jestem z tych co laza i prosza zeby mi pomoc, jakos daje sobie rade ale wkurza mnie taka bezmyslnosc i bezdusznosc, bo jakim trzebabyc czlowiekiem zeby pztrzec jak ktos sie morduje i jeszcze skomentowac. Pamietam jak w ciazy wybralam sie do hipermarketu, bo chcialam zobaczyc jakies butelki dla maluchow, to byl juz jakos z 26 tydzien wiec brzuch byl juz spory a do tego temperatura 30stopni upal ze szok. zrobilo mi sie slabo i stwierdzilam ze ide do kasy(mialam tylko zel pod prysznic) nikt nie przepuscil mnie choc ledwo stalam a przede mna cale kosze zakupow mieli. takie jest nasze spoleczenstwo.

Moi chlopcy ladnie spali w nicy, oczywiscie pobudka na jedzonko ale od razu zasypiali wiec wyspalam sie jak nigdy. A wczoraj sama wykapalam chlopcow i juz mi jakos to sprawniej poszlo, w sumie Macius oczywiscie tak sie darl jak oczekiwal na swoja kolej ze malo mi uszy nie spuchly, ale juz sie znieczulam powoli na ten jego placz.
zmienilam tez smoczki na lovi do tej pory uzywalam aventa, ale jakos slabo ciagna. i lapia duzo powietrza a potem bola ich brzuszki, dobrze ze smoczki lovi pasuja do butelek aventa, bo same butelki sa bardzo wygodne. te lovi chyba im cycusia przypominaja :)

reklama
Witam,

Dokadnie laska robi sobie dzieci chyba dla popularnosci bo watpie ze az tak kocha, mogla sioe w przedszkolu zatrdnic.

Wczoraj byl nawet udany dzien, to znaczy nie liczac wydzierajacej sie Milenki na spacerze az glupio mi bylo hehe ale wozek prowadzila moja siostra to luz, ja prowadzilam jej corke w parasolce i przyznam szczerze ze duzo latwiej prowadzi sie mojego kolosa.

Ok 18 dalismy Milence Viburcol bo od 8 tyg wlasciwie co wieczor daje koncert, teraz jest na bebilonie pepti wiec problemow brzuchowych nie ma a ta daje czadu, Zuziek grzeczniutka normalnie aniolek, oduczyla sie usypiac na rekach, a to za sprawa choroby tesciowej tydzien czzasu nie bawila ich to mialam okazje w koncu sama swoje zasady wprowadzic, i zawsze po jedzeniu Zuziek do lozeczka, chwile pobujac i nunu z Milenka nie ma tak latwo ale wszystkiego miec nie mozna, no i po czopku zjadla mleczko pobila rekord, dalam jej 100 - malo i ryk dorobilam 30 - ryk dorobilam 45 i w koncu brzuch peny 175ml zjadla!! no i nunu ale ulga pierwszy raz wieczorem sie nudzilismy hehe,tylko noc sie wydluzyla przez to i wczesniej poszlismy spac to i karmien bylo wiecej ech chyba z 7 razy mleko robilam, a nad ranem moj obie nakarmil a ja smacznie spalam do poki poje....na tesciowa nie przyszla i zaczela zagadywac do dzieci a lozeczko obok lozka i do tego melodyjke wlaczyla myslalam ze jej odwine oc za baba jutro rfano pojde do niej do pokoju nie zapukam oczywiscie i jej pozytywke zostawie na poduszce.

Dzis moj wymyslal bajki dla dziewczynek isie strasznie wczuwal i wymyslil tak : byla sobie ziaba i siedziala w wodzie i przyszla druga ziaba i zabila pierwsza i to jest Zuzi bajka z hepiendem na to ja pytam gdzie tu hepiend a on bo druga ziaba miala cala wode dla siebie. No coz bez komentarza.

Wczoraj zaliczylam fryzjera az lepiej mi, dzi jade pokupowac cos na chrzest robimy 5 grudnia, w co mam sie ubrac dziewczynki?? Bo dla lasek wszystko upatrzon a ja nie mam koncepcji...

Milego dnia

Dziewczyny a o jakich matach Wy mowicie,bo nie jestem w temacie.
Naprzeciwko mnie mieszka babka po 60,jest moja najlepsze sasiadka co dzien przychodzi do Nas to zawsze zabawi ktoroms,czy zerknie na nie,ja moge sie w spokoju wykapac,na nia nie moge powiedziec zlego slowa.Ale w mojej klatce jest wiecej takich starszych osob ktore siedza w domu to by chociaz pomogly mi zniesc te moje szkraby z tego 4 pietra ale po co przeciez jestem mloda silna to sobie poradze!!!!!niech ich szlak trafi takich ludzi,nie powinnam tak pisac ale naprawde zadnej pomocy!!!!!!!!
olis23 ja tez planuje chrzciny 5grudnia tylko u mnie jest problem bo mamy tylko cywilny i ksiedzu sie to nie podoba jak bylam wczoraj pytac to kazal przyjsc w przyszlym tyg to sie zastanowi czy mi ochrzci,debile!!!!!!!co to ma do rzeczy,wogole wkurza mnie to ze sie wtracaja do wszystkiego.Lepiej by sie soba zajeli

Ostatnia edycja:
2ania to jesteś w tej samej sytuacji co ja, tyle ze ja trafilam na księdza który uczył nas w liceum, ale i tak mieliśmy chrzest w sobote, 15 minut i po sprawie, może to i dobrze.

Jezu w sobote chrzest? To jak dla jakichs gorszych czy co?? Bez przesady, to tak jak moja znajoma chcila oddac dziecko do zlobka co kasiadz otworzyl to tez wielkie ale ze oni slubu nie maja to nasciemniala ze chca sie ustatkowac na wesele uzbierac i jakos z laska zapisal :/ Jak zaszlam w ciaze to tez wszyscy slub wezcie bo jak to dzieci wam nie ochrzcza itd 21 wiek mamy a takie farmazony niektorzy odwalaja

Hej mamcie.U nas nie najlepiej.Hanka wrzeszczy od dwoch dni,niespokojna.Daje mi popalic.W dodatku moj J ma slub i wroci ok 24.Jestem sama z 3 dzieci.Koszmar..Poza tym male zalapaly znow katar.Hanka szczeka ,ale tylko w nocy bo jej flegma schodzi.
My już po zmianie mleczka u Jerzola. Mój mąż nie dopytał i nakarmił go na noc nowym mlekiem na szczęście zmiana przeszła gładko żadnej biegunki, kolki, wymiotów i innych takich. Hania jeszcze wykończy jedną puszkę nenatala bo nie mam co z nią zrobić i zobaczymy jak u niej przebiegnie zmiana.
Ja dziś znów calutki dzień sama mąż w pracy i pierwszy raz kąpałąm dwójkę sama nawet nie było tak źle.
A z pozytywów to spaliśmy dziś do 10, Dzieci chyba powoli zaczynają się uśmiechać i kupiłam używane Cosatto. Co prawda mieliśmy wątpliwości co do koloru taki to chyba bardziej dla dwóch dziewczynek ale w końcu to ma być dodatkowy wózek i na teraz do lekarza tylko przebiec z auta a jest mało używany, w dobrym stanie i cena połowę nowej
O taki:Jak coś to możecie mnie zjechać że mało męski i Jerzyk nie będzie zachwycony :)
Zobacz załącznik 299736
Ja zbieram wlasnie na cossatto jako drugi wozek...no moze 3 bo mam juz parasolke,ale kupilam ja tylko do uzytku takiego domowego ze tak powiem i nie jest jakas super.W kazdym razie ja upatrzylam sobie takie cosatto jak na zdjeciu.
prodDetailMainT[1].jpg

Jezu w sobote chrzest? To jak dla jakichs gorszych czy co?? Bez przesady, to tak jak moja znajoma chcila oddac dziecko do zlobka co kasiadz otworzyl to tez wielkie ale ze oni slubu nie maja to nasciemniala ze chca sie ustatkowac na wesele uzbierac i jakos z laska zapisal :/ Jak zaszlam w ciaze to tez wszyscy slub wezcie bo jak to dzieci wam nie ochrzcza itd 21 wiek mamy a takie farmazony niektorzy odwalaja
Koszmar.U nas w Irl nie ma ceregieli,ciach,prach i po krzyku.Ja bede chrzest robic po swietach bo niestety przed swietami i po swietach moj J ma mnostwo slubow i nie ma terminu wolnego zeby chrzciny zrobic.

Ostatnia edycja:
szok normalnie szok. moi panowie spali w nocy od 22.30 do 3.30!!! potem Tomek obudzil sie o 6.30 nie chcial mleczka tylko lezal z lapkami na kolderce do 8.40 potem przenioslam go do lozeczka zeby sobie popatrzyl na karuzelke i teraz dopiero wypil mleczko i lezy sobie grzecznie. wogole nie plakal tylko marudzil jak smoczek wypadal. no jak nie moje dziecko. Macius jak przystalo na brata blizniaka spal tak samo jak braciszek ale nie lezal sobie tak jak Ytomus i nie obserwowal swiata tylko poplakal i zasnal.

2ania to jakas porazka z tymi chrzcinami, ja sie z tym nie spiesze. my nie mamy slubu i nie wiem jak to bedzie, ale u nas jest mlody ksiadz i raczej nie robi cyrkow bo tu gdzie mieszkam co druga to panna z dzieckiem. zreszta nie kumam, przyprowadza sie im owieczki, swiezy towar ze tak powiem, to jeszcze narzekaja i robia problemy,
gastone podziwiam Ciebie i wszystkie mamusie, ktore maja oprocz blizniakow jeszcze inne dzieci. i jak mam dola ze musze sie z 2 uzerac to mysle o kolezance mojej mamy, ktora miala najpierw 2 corki potem synka potem blizniaki i jeszcze corke jedna! i radzila sobie sama, wiec ja mam super ze mam tylko dwojke :)

Witam!
U mnie kolejna noc maskara...o 3:50 pobudka i zabawa...za nic nie chcieli spać...wzieliśmy ich do łóżka i w końcu zasnęli z nami...
Mam zamiar w tym tyg przenieść łóżeczka już do ich pokoiku ale się stresuję...kurcze przyzwyczaiłam się że chłopaki śpią blisko mnie...ale trzeba wczoraj skończyli 7 miesięcy... ale szybko zleciało...
Mój Tomuś chce tylko stać no i już mu pozwalam ...mam nadzieję że mu nie zaszkodzę ...we wtorek mamy wizytę i szczepienie więc się podpytam doktora... a u mojego Kacperka już widać ząbki więc w końcu wychodzą ale biedaczek cierpi i bardzo go boli
To tyle co u mnie...
Sorry ze nie odpisuje na posty ale moje diabełki mi nie dają ...
Pozdrawiam

reklama
Do góry