reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Witam ja równiez już rozpakowana a blizniaki maja półtora miesiąca synuś ważył2700 a córeczka 2780 rodziłam przez cc ale miałam znieczulenie zewnatrzoponowe więc mogłam uczestniczyć w porodzie;P lenna- fajny wózek ja kupiłam z EasyWalker Duo z osobnymi gondolkami i budkami i do tego wózka są 2 foteliki Maxi cosi Family Fix z baza z Isofix

a tu napisalas to

Witam jestem w ciązy blizniaczej będzie chłopczyk i dziewczynka i 23 listopada mam cc a wózeczek kupiliśmy z EasyWalker Duo z 2 fotelikami Maxi cosi Family fix polecam ten wózek bo jest lekki jak na blizniaczy i dzieci mają w nim osobne gondolki i budki, mocuje się też do wózka foteliki lub różne kombinacje np.fotelik i gondola itp.Czy ktoś posiada taki wózek

Zastanow sie nad ktoras wersja :/

reklama
Hej dziewczyny!!!
My przedwczoraj skonczylismy rehabilitacje dziewczynek.Małe miały lekki przykurcz mięśni,ale już jest dobrze i zrobiły postępy do przodu.Zachowanie Paulinki zbytnio się nie zmieniło,nadal jest krzykliwa i często płacze.Nocki mam nie przespane i budze sie praktycznie co godzine do karmienia.Uroki karmienia piersią.Natalka dostaje od czasu do czasu sztuczne mleczko i wypije,bo Paulinka za nic nie chce pić z butelki.Ale zrobiła postęp i ssie smoczka,co wcześniej nie chciała i teraz muszę spróbować podawać butelkę.Może załapie,tak jak smoczek.
Pogoda zaś u nas do niczego i będziemy siedzieć chyba w domku.Teraz się zacznie ciągłe siedzenie w domu,nie lubię tej pory roku.
dziewczyny ale macie fajnie z tym wyjście z domu bez dzieci.Ja jak narazie moge sobie pomarzyć.Mąż pracuje często poza domem i wraca późno do domu.Dzieci karmię piersią,tak więć ciężko jest mi je z kimś zostawić.Natalkę da się nakarmić butlą,ale za to z Paulinką byłby problem.

Ostatnia edycja:
Justella ja mam na codzień x landera z nosidłami a parasolkę kupiłam tak przyszłościowo na wakaje i na wyjście do sklepu, bo jest dużo lżejsza i ma tylko 73 cm szerokości.
Na teraz też mi się przyda bo ma wkłądki dla niemowląt i będę miała do lekarza. Łatwiej wsadzić do auta później tylko przenieść dzieci z fotelików i z głowy. Teraz już nie daję rady z dwoma fotelikami przenieść i mąż zawsze musi ze mną jechać do lekarza a tak poradzę sobie sama. Strach pomyśleć co bęzie jak maluchy podrosną

Justella ja mam na codzień x landera z nosidłami a parasolkę kupiłam tak przyszłościowo na wakaje i na wyjście do sklepu, bo jest dużo lżejsza i ma tylko 73 cm szerokości.
Na teraz też mi się przyda bo ma wkłądki dla niemowląt i będę miała do lekarza. Łatwiej wsadzić do auta później tylko przenieść dzieci z fotelików i z głowy. Teraz już nie daję rady z dwoma fotelikami przenieść i mąż zawsze musi ze mną jechać do lekarza a tak poradzę sobie sama. Strach pomyśleć co bęzie jak maluchy podrosną

my tez zawsze do lekarza we dwojke, chyba tez pomysle nad takim rozwiazaniem..

dzien dobry dziewczynki, moje maluchy zaczynaja przesypiac noc, druga noc redu karmienie 23.30-polnoc i spia do 6 :)

a tu napisalas to

Zastanow sie nad ktoras wersja :/

Ewcia..widze ze nie tylko ja sie dopatrzylam tej "niejasnosci":confused::confused::confused::shocked2::shocked2:

No i w kazdym poscie informacja ze jest szczesliwa posiadaczka Easy Walker...oczywiscie z fotelikami..:shocked2::blink::sorry2:;-)

Kasiona...oby tak dalej...maluchy juz niedlugo beda przesypiac Ci cale nocki..:tak::tak:

lenna...fajny wozeczke...a kolorek no coz...corci na pewno bedzie pasowal..:tak::tak:
A i podobniez chlopcom w rozowym tez do twarzy..:-) Najwazniejsze ze trafila sie okazja..:tak:

.Justella, Jedynka..zazdroszcze wolnego czasu...takiego bez dzieci..:blink::blink: Super sprawa.
Ja niestety calutkie dnie sama z malymi a do tego nie mamy tu zadnej rodzinki, wiec nie mamy mozliwosci podrzucenia dziewczyn komus do popilnowania...:sorry2:
Jedynka..ja raz sobie zrobilam wypad na pare godzin do kosmetyczki i zakupki...i zamiast sie relaksowac to tez myslami bylam w domu...z malymi i pilnujacym ich tatusiem..:sorry2::sorry2:

Martyna...jak Twoj synek chce stawac to i tak juz niedlugo go nie uchronisz przed ta czynnoscia...jak tylko nabieze wystarczjaco sil to sam bedzie sie wspinal i stal przy wszystki. Idealnie by bylo gdyby jeszcze nie stal bo wiadomo ze o bioderka chodzi ale widocznie maly jest na tyle silny ze nie ma ztym problemo.:tak:

Dziewczyny mam problem i nie wiem co robic,moze doradzicie...??!!!!!
Od wczoraj Kinga ma straszny katar,wyciagam jej gruszka "spicorki"ale nie ma goraczki,myslicie ze powinnam isc z nia do lekarza??mam taki areozol do psikania ddo noska i jej psikam 3 razy dziennie,a tak to jej wyciagam gruszka i lezy duzo na brzuszku i wtedy te gluciki jej wychodza,myslicie ze tak samo jej przejdzie??Je normalnie i powtarzam nie ma goraczki

jola466
i jak bylo silami natury??wazyly 2100 i 2900.lekarz mi mowil ze jednojajowe,ale one chyba nie sa podobne moze dlatego ze jest znaczna roznica wagowa bo kilogram i jest widoczna

Dziewczyny mam problem i nie wiem co robic,moze doradzicie...??!!!!!
Od wczoraj Kinga ma straszny katar,wyciagam jej gruszka "spicorki"ale nie ma goraczki,myslicie ze powinnam isc z nia do lekarza??mam taki areozol do psikania ddo noska i jej psikam 3 razy dziennie,a tak to jej wyciagam gruszka i lezy duzo na brzuszku i wtedy te gluciki jej wychodza,myslicie ze tak samo jej przejdzie??Je normalnie i powtarzam nie ma goraczki

Aniu- ja bym poczekal z ta wizyta u lekarza. Dopoki mala nie ma goraczki i innych objawow typu kaszelek i nie jest marudna starsznie to zakraplaj te kropelki, a jeszcze lepiej wode morska i potem dopiero sciagaj z noska wydzieline. dobra tez jest masc majerankowa pod nosek i mas pulmex baby na klateczke jesli widzisz ze nosek jest mocno zapchany i mala w nocy ma trudnosci w oddychaniu.
Ja jak male maja katar to zwiekszam tez dawke witaminy C, smaruje na noc mascia klateczke i stopki, oczyszczam nosek....
Powinno byc ok...obserwuj ja ..teraz taka pora katarow..

A co do mojego porodu to ja wspominam bardzo dobrze...:tak:
Jak poszlam do spzitala w 39 tygodniu na wywolanie porodu to okazalo sie ze juz nie trzeba nic robic bo rozwarcie bylo na 4 cm...:sorry2::sorry2:

A Twoje corcie jak na moje oko sie roznia...:blink: No ale jesli lekarz powiedzila ze sa jednojajowe to pewnie tak jest. Powiem tylko ze moje sa dwujajowe a podobne jak nie wiem co i na dodatek nawet tyle samo waza i mierza, nawet kupki robia w tym samym czasie...:-D:-D

hehe nie ma to jak dobra reklama easy walkera :) tez zwrocilam na to uwage :/

Kasiona super ze chlopcy juz zaczynaja przesypiac nocki, u nas roznie, raz sie budza co 3, raz co 4 h czasem dluzej pospia, w nocy na ogol jest spoko, ale dzis byl koszmarek, maciusia bolal brzuszek i bidulek plakal pol nocy, wreszcie pomogl mu viburcol. za to jak zasnal Macius Tomus dal czadu ale on to chyba z tego ze mu sie znudzilo nieplakanie caly dzien i musial przypomniec o tym jaki ma donosny placz.

Justella pytalas o to kiedy zwracaja dzieciaczki uwage juz na cos. To chyba zalezy od dzieci, u mnie raczej sa zainteresowani wszystkim, szczegolnie grzechotka i swiatelkami . w tej macie ktora kupilam jest taki panel na srodku u gory i tam sa swiatelka i Tomek az piszczy z zachwytu, podoba mu sie tez karuzela no i on jest strasznie ruchliwy i na wszystko juz zwraca uwage, a Macius lubi jak sie mowi do niego i sie slicznie usmiecha. to strasznie fajne ze juz jakies porozumienie z tymi istotkami jest.

Justella porod silami natury przy blizniakach nie byl taki zly bynajmniej dla mnie.Moze ktos nade mna czuwal,wystarczy ze mialam cala ciaze stresujaca,to chociaz porod lekki:)

reklama
Jola466 dzieki za rade i wlasnie tak zrobie.A ile dajesz malym tych witamin bo mi lekarka kazala dawac 2razy dziennie po 5 kropelek.Zaraz wysle meza do apteki po masc,ona kaszle ale wydaje mi sie ze przez zatkany nos i to nie jest taki kaszel,tylko poprostu wlasnie problem z oddychaniem i wtedy sie zakrztusza

Do góry