Lona
Zaangażowana w BB
Dzieki dziewczynki za odpowiedzi w sprawie chrapolenia mojeg zwierzaka...on sie okrutnie dlawi...zawsze je jakby jedzonka nie dostawal przez tydzien...wtedy tesciowa wstawia swoj tekst "no popatrz kochanie, tak musisz krzyczec o jedzonko..aj mamusia cie glodzi ojojojo" grrr no normalnie kiedys strzele bo ona by mu dala wiadro!!! ja naprawde sama juz nie wiem czy mu ograniczac bo on je jak swinka..wieczorem potrafi zjesc 150ml bebilonu comfort a za 20 minut znowu ciumkac..no to chce go chociaz przetrzymac godzinke bo pozniej bedzie przejedzony..probowalam go glukoza albo herbatka, woda zapychac ale nie da sie oszukac...czasem przez godzine smoczka ciumka po czym ustapie i dam mu 20 ml i po 3 lykach zasypia...czasem walnie kolejna setke wiec w ciagu godziny otrzymuje 220 i dopiero spokojnie zasypia...kurcze to jest strasznie duzo jak na 11 tygodniowego niemowlaka...moze bo wczesniak hehehe probuje nadgonic to co go ominelo przez ostatnie 4 tyg w brzuszku
ps tak samo nie najedzony byl na cycu...40 minut przy cycu po czym 100 i to w 5 tygodniu zycia...strasznie nienazarte te bable mam
ps jakie mialyscie badania przy blizniakach? bo u nas wszsytko ok ale ze byly w inkubatorkach to ciagle kontrole...a to usg brzuszka, glowki, bioderek, sluch do powtorki o mialy biodacyne podana ...tak w kolko z tymi badaniami no coz przynajmniej wiemy ze wszsytko jest w porzadku bo normalnie to zadnych badan nie robia po poordzie, nawet morfologii!!! dopiero jak sie dziecko zazołci to badaja krew i czesto wychodza bakterie- tak bylo z dwoma dziewczynami na sali...
hehe rozpisalam sie a w sumie to chcialam zapytac o to zelazo..czy ktores z waszych maluszkow mialo anemie? bo u blizniakow ta anemia fizjologiczna jest bardzo czesto tyle ze czesto nie ma skierowania na badania..jak to bylo u was?
ps tak samo nie najedzony byl na cycu...40 minut przy cycu po czym 100 i to w 5 tygodniu zycia...strasznie nienazarte te bable mam
ps jakie mialyscie badania przy blizniakach? bo u nas wszsytko ok ale ze byly w inkubatorkach to ciagle kontrole...a to usg brzuszka, glowki, bioderek, sluch do powtorki o mialy biodacyne podana ...tak w kolko z tymi badaniami no coz przynajmniej wiemy ze wszsytko jest w porzadku bo normalnie to zadnych badan nie robia po poordzie, nawet morfologii!!! dopiero jak sie dziecko zazołci to badaja krew i czesto wychodza bakterie- tak bylo z dwoma dziewczynami na sali...
hehe rozpisalam sie a w sumie to chcialam zapytac o to zelazo..czy ktores z waszych maluszkow mialo anemie? bo u blizniakow ta anemia fizjologiczna jest bardzo czesto tyle ze czesto nie ma skierowania na badania..jak to bylo u was?