reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

no wlasnie o tym myslalam caly czas, a teraz sie utwierdzilam w przekananiu ze to jest na prawde fajne ;) a inne zeczy malo mnie interesują typu jelita, kosci, pluca i inne

reklama
Luckaa trzymaj się dzielnie! Ty to się dopiero biedna wycierpisz :no: Bardzo Ci współczuję!

Yenefer to prawda, że dzieci się zmieniają z dnia na dzień. Chociaż ja u moich nie zauważyłam zmiany charakteru, jedynie zachowania. Na szczęście na lepsze ;-) A co do tego odkurzania, to moje też kiedyś usypiały przy tym dźwięku, a teraz jest płacz. Ale i to minie - jak wszystko.

Marta zazdroszczę Ci tego, że znalazłaś w życiu coś, co naprawdę chcesz robić i kiedyś (tego Ci życzę) Twoja praca będzie również Twoją pasją.
Ja niestety ciągle szukam i znaleźć nie mogę :-:)zawstydzona/y:

Muszę się Wam pochwalić! Mamy pierwszy ząbek :-) Na razie dopiero się przebił przez dziąsełko i ledwo go widać, ale JEST! Taki prezent z okazji ukończenia 7 miesięcy :cool2:
Byłyśmy też dzisiaj na ważeniu i jest super - po 600g przez miesiąc. W końcu coś ruszyło. Czyli mamy 7000 i 7300g.
Na razie nie dostałyśmy skierowania na żadne badania, bo lekarz powiedział, że dziewczynki wyglądają świetnie i nie ma co ich ciągnąć do analityki na taką pogodę. Poczekamy aż zrobi sie ładnie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Yenefer jak malutkie w swoim pokoiku? Spia ladnie czy biegasz do nich co chwile? A przesypiaja Ci noce? Bo moje dalej jedza o 12-1 i 3-4! Ciekawe kiedy przestana jesc w nocy..wykoncze sie!

Bura najlepsze zyczenia dla malutkich z okazji ukonczonych 7 miesiecy! Ale duze dziewczynki z nich juz:))) No i gratulacje z okazji wyjscia zabka:D ale obu wyszedl w tym samym czasie? Czy narazie jednej?

Bura najlepsze zyczenia dla malutkich z okazji ukonczonych 7 miesiecy! Ale duze dziewczynki z nich juz:))) No i gratulacje z okazji wyjscia zabka:D ale obu wyszedl w tym samym czasie? Czy narazie jednej?
Bardzo dziękujemy za życzenia!
Na razie jest tylko jeden ząbek u starszej myszki - prawa dolna jedyneczka :-)

hej hej mamy!
U nas na mazowszu wreszcie ładniejsza pogoda! Dziś idę na spacer! Mam już dosyć tego przymusowego aresztu domowego.

anulka!!! pierwsza noc minęła super. Dziewczynki obudziły się dopiero o 5. Byliśmy mega zadowoleni. Dziś było już trochę gorzej. Maja nie mogła zasnąć, a potem budziły się na zmianę od 3 co godzinkę. Ale to jakiś wyjątek, bo mają teraz ustlony rytm nocy. Idą spać ok 21.30 - już od jakiegoś miesiąca mijają karmienie o 2, budzą się dopiero o 4-5. Potem śpią jeszcze do 7-8. Jestem zadowolona i wysypiam się.
Strasznie Ci współczuję, żarłoczne te Twoje panienki - chociaż moje do ułomków też nie należą. Zaczęłaś już wprowadzać jakieś inne jedzonko poza mleczkiem? Może wtedy będą dłużej spały. Tak na koniec jeszcze napiszę że synek moich znjaomych zaczął przesypiać całą noc dopiero jak skończył 2 lata! Boże! Mam nadzieję że nasze dzieci szybciej się zmobilizują :)

Bura buziaczki dla Twoich 7-miesięcznych panienek. A co do wagi to moje teraz ważą już po 5,5kg, ciekawe jakie będą kluski jak skończą 7 miesięcy. Zauważyłam jednak że teraz znacznie mniej jedzą. Do tej pory Bebilon miałam na 2,5 dnia a teraz nawet na 3,5.
Bardzo to ząbkowanie straszne? Jak przeżyłaś nocki?

A propos wagi - korzystacie ze strony www.siatkicentylowe.pl ? Polecam! Można sobie nanosić wagę i wzrost swoich dzieci i od razu widać na wykresie jak maluszek przyrasta i czy mieści się w normie.

Ostatnia edycja:
Witam serdecznie..
Od jakiegos czasu podczytuje sobie wasz temat ktory nie jest mi obcy poniewaz sama jestem mama blizniakow.
Czy znajdzie sie jeszcze miejsce dla jednej podwojnej mamuski ?? :)

no jasne ze się znajdzie! Witam i cieszę się że nasze grono się ciągle powiększa! Napisz coś o swoich dzieciaczkach, a może ustawisz jakiś suwaczek? Będzie łatwiej bo robi się nas coraz więcej.

Na fotkach naszych pociech nie widać moich zdjęć, to napiszcie czy tu je widać
Mateuszek
attachment.php

Patryczek
attachment.php

reklama
Bura buziaczki dla Twoich 7-miesięcznych panienek. A co do wagi to moje teraz ważą już po 5,5kg, ciekawe jakie będą kluski jak skończą 7 miesięcy. Zauważyłam jednak że teraz znacznie mniej jedzą. Do tej pory Bebilon miałam na 2,5 dnia a teraz nawet na 3,5.
Bardzo to ząbkowanie straszne? Jak przeżyłaś nocki?
Dziękujemy za buziaczki :-)
Z jaką wagą urodziły się Twoje dzidzie? Moje ważyły podobnie w wieku 3 miesięcy. Tylko potem coś się stało i waga niemal stanęła w miejscu. Najpierw przybrały tylko po 100g przez miesiąc, w następnym miesiącu już troszkę lepiej, bo po 300. Norma dla ich wieku to 300-500g na miesiąc. Dlatego się cieszę, że ruszyły - teraz przybrały po 600g. Lekarz powiedział, że czasami tak się zdarza i jeśli wyniki będą ok, to nie ma się co martwić. Heh tylko, że ciągle nie zrobiłyśmy badań :zawstydzona/y:
A co do ząbkowania, to było wesoło tak od 4 miesiąca. Czasami myślałam, że ucieknę z domu. Na szczęście noce były spokojne, tylko czasem któraś zapłakała. Ale od jakichś 3-4 tygodni zupełnie nic się nie działo. Cisza. Zero ślinienia, gryzienia, płaczu, czegokolwiek. A tu nagle niespodzianka :-D Młoda wylewa hektolitry śliny i nie rozstaje się z gryzakiem. Ale jest wesoła, je normalnie (a wcześniej jak był atak ząbkowania, to nie chciały jeść w ogóle), tylko dzisiaj w nocy strasznie płakała. Nie wiem, czy ją bolało, czy to wrażenia po wizycie w przychodni.

Witam serdecznie..
Od jakiegos czasu podczytuje sobie wasz temat ktory nie jest mi obcy poniewaz sama jestem mama blizniakow.
Czy znajdzie sie jeszcze miejsce dla jednej podwojnej mamuski ?? :)
Witamy nową Mamę :-)
Super, że jest nas coraz więcej!

Na fotkach naszych pociech nie widać moich zdjęć, to napiszcie czy tu je widać
Mateuszek
attachment.php

Patryczek
attachment.php
Milenka ja dalej nie widzę zdjęć. Ani tu ani na fotkach :-(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry