reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

reklama
Mati - samej w ciągu dnia z dwójką maluchów to wiem jak to jest wszystko ogarnąć, także czy w pracy czy w domu roboty jest sporo. A mogę wiedzieć dlaczego dostajesz na Milenkę pieniążki (tzn super że nasze Państwo daje cokolwiek rodzicom i lepsze to niż nic, ale chyba nie jestem w temacie)

Dziewczyny, mamy "starszaków" kiedy dawałyście maluchom farby do malowania? Ostatnio widziałam w Smyku takie co miały napisane 12m+ i się zdziwiłam bo myślałam, że dopiero w przedszkolu im dam :D jak organizujecie takie malowanki? moi kredki kochają i mazanie jest dla nich super, ale mamy też taką matę aquadoodle i tam się maluje mazakami z wodą i Dawid to ma jedyny interes w tym, żeby wyssać całą wodę z tego mazaka :/ , więc daję im ją do zabawy rzadko i dlatego boję się co by było z farbami.

cześć dziewczyny . Melduje sie, ze żyje choc ledwo ...:-)
jakosprzetrwalam sezon a raczej te pół roku w Polsce sama z dziećmi , bez męża z interesem na mojej głowie . Pranie, prasowanie gotowanie , dzieci , rehabilitacje , domki wszystko musiałam ogarnąć sama . Na moich rodzicow nie mogłam liczyć wogole i jedynie co to pomagali mi teście jak przyjeżdżałam na 2-3 dni do leborka na rehabilitacje to brali dzieci na spacer albo zostawali z nimi przez 2-3 godz w domu jak one spały w dzień a ja latalam i załatwiałam sprawy . Ogolnie to jedno szczęście ze moje dzieci śpią do 8-9 rano bo bym sie wykończyła chodząc spać o 2 w nocy i wstajac wczesniej . No i ratowalo mnie ze tyle śpią w dzień .

dla mnie najgorszy okres zaczął sie jak mati zaczął chodzic ok 11-12 mies i dopiero niedawno w miarę sie skończył bo jakos taki grzeczniejszy sie zrobił. Ale jeszcze w wakacje to myślałam ze sie wykoncze tak potrafił mnie z równowagi wyprowadzić . Lenka tez taka fajna , duzo sie śmieje .
Mati wazy juz ok 14,5 kg a Lena 7,5kg:-)
Mateusz ładnie juz mowi , duzo powtarza i ogolnie niezły komediant z niego.

Nawet nue wiecie jak wam zazdroszczę pracy . Z chęcią bym sie wyrwała do ludzi . Niby tu pracowałam ale cały czas byłam z dziećmi wiec podwójna masakra :-)

Dziewczyny jakie zabawki na 2 latka mozecie polecić ???

My juz za 2,5 tyg wracamy do uk ....

Ostatnia edycja:
Hakima moja milena w zeszłym roku zachorowała 3 razy pod rząd na ostre zapalenie płuc z niewydolnością oddechową za każdym razem po 3- 4 dni była na respiratorze było podejrzenie astmy wczesno niemowlecej, trochę to trwało zanim wszystkie badania zrobiliśmy,ale w karpaczu w centrum pulmonologii i alergologii powiedzieli że taki wirus paskudny a ze płuca były nie wykształcone to tak wyszło,zaraz po tych chorobach złożyłam dokumenty i na rok przyznali mi tą kase ,ale uwierz mi że tyle stresu przeszłam że nie życzę nikomu,w karetce podczas transportu do szczecina na oiom widziałam jak moja milenka przestaje samodzielnie oddychać i intubuja ją tak podobnie było jeszcze 2 razy boże myślałam że serce mi pęknie ech się rozpisałam,teraz narazie jest ok
Lola witaj kochana fajnie że do nas zagladasz,dzielna i silna kobieta z ciebie
A jak rehabilitacja z lenką,są jakieś efekty? Co mówią tu w PL?

Mati - serdecznie wspólczuję tych przejść, ale wierzę, że wolałabyś nie mieć tych przejść za sobą podobnie jak i kasy, ale tyle dobrze, że coś dostajesz na małą :) przynajmniej tyle. Ja byłam raz z Dawidem na tydzień w szpitalu, ale przy tym co piszesz to pozostaje mi napisać, że to było "zwykłe odwodnienie". Dobrze, że już teraz u Milenki jest wszystko dobrze.

Lola - super, że się odezwałaś, ja to Ci zazdroszczę tego spania maluchów, u nas Dawid tak super śpi, ale za to Piotruś daje czadu, dzisiaj w nocy znowu cyrki były, jestem pewna, że to przez zęby, ale wykańcza mnie już... a tu rano trzeba do pracy wstać... i być na chodzie i sprawnym umysłowo...

A jak z tymi farbkami, próbowałyście?

Hakima - ja dała raz farby, akwarele ale nie wiem kiedy znów spróbuję. Najfajniesze było babranie pędzlem w kubeczku z wodą bo samo malowanie raczej średnio szło. Na plakatówki się nie zdecyduje póki co bo wtedy to już wszystko wymazane będzie fest i kolory pomieszane. My na razie katujemy kredki, świecowe ale najlepsze takie wykręcane świecówki i cos tam próbują kolorować.

Lola - witaj Kochana, mam nadzieję, że sezon sie udał i wyszliście na swoje. Udanej podróży do UK i spotkania z mężem;-)

Też zazdroszczę wszystkim normalnej pracy, wyjścia do ludzi, oderwania sie od tych codziennych obowiązków domowo-dzieciowych. My po 4 dniach w złobku juz jestesmy zagileni i kiblujemy w domu:wściekła/y: Myślałam, że jakos lepiej b edzie w tym roku.....nigdy z tego domu nie wyjdę...

O ludzie niuleczka chłopaki znowu chorzy,współczuje
Ech z tym siedzeniem w domu to długi temat,ja niestety też uziemiona,dziś kupowalam dzieciakom buty,u nas otworzyli nowy salon ccc więc 20%rabatu i takim sposobem za 140zł kupiłam 2 pary lasockiego całe ze skóry,coprawda dla milenki jak zwykle różowe ale dosłownie oblecialam wszystkie sklepy i wszędzie ten róż a jak coś było w innym kolorze to już cena pow.159zł najlepsze jest to że panie w sklepie mówią ze to już końcówka jesiennych bucikow więc już się nie zastanawiałam bo zaraz rozmiarów nie będzie

Hej wczoraj wróciliśmy z naszego urlopu i było nawet lepiej aniżeli się spodziewałam :-) hotel rewelacyjny idealny jeżeli chodzi o wypoczynek z małymi dziećmi :-) baaaardzo do potrzeb tych najmłodszych dostosowany :-) a dzieci mega zachwycone basenem i morzem, jeden dzien jedynie się nie kąpaliśmy bo było burzowo. IMG_5978.jpgIMG_6420.jpgIMG_6440.jpgIMG_6688.jpgIMG_6800.jpg ogólnie wróciłam baaardzo wypoczęta, co każdy mi wmawiał, że urlop z dziećmi nie jest do odpoczywania.

Załączniki

• IMG_5978.jpg
    IMG_5978.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 94
  • IMG_6420.jpg
    IMG_6420.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 101
  • IMG_6440.jpg
    IMG_6440.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 96
  • IMG_6688.jpg
    IMG_6688.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 92
  • IMG_6800.jpg
    IMG_6800.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 94
reklama
Sylha to super że odpoczelas a gdzie byliście?
Właśnie bardzo ważne jest żeby były jakieś udogodnienia dla dzieci,ja na przyszły rok tylko taką kwaterę będę szukać bo wsumie jeszcze za granicę z dziećmi nie będę jechać ,zostaje póki co polskie morze:-):-):-)

Do góry