reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

.
Czy ktoś może zamawiał ten pełen zestaw migów?
Ja pytałam i napisali mi, że płyta kosztuje 40 pln + wysyłka, więc na razie bedę korzystać z bezpłatnego na stronie klubu Koko, a do tego dopytam koleżanki, czy gdzieś w sieci nie ma pełniejszego darmowego zestawu, albo może ze związku głuchych by mi "wysępiła" to się podzielę;-)

reklama
Ostatnia edycja:
Post: ale migi angielskie różnią się od polskich, więc jeśli je stosujesz, to musisz być konsekwentna i nie używać polskich wcale...

Tia, u nas dzis była pierwsza ogromna kupa - wszystko przesr...e ;-) No ale co sie dziwić, skoro od dwóch dni (i nocy:sorry2:) Olga je jak szalona - jakis skok rozwojowy, czy co:confused::dry:

u nas też chyba jakiś skok rozwojowy bo Antoś ma gdzieś 2 godzinne przerwy w jedzeniu i domaga się cyca częściej:-p a co do kupek to niedawno martwiłam się, że dwa dni była cisza, ale później Synek nadrobił - dwie dziennie, ale konkretne:szok::-p dziś na razie cisza, tylko bączki idą ostro, ale pewnie Mały zbiera na coś porządnego:laugh2:

u nas też dziś dzień pod obstrzałem
2 dni bez kupki i dziś mega wielka aczkolwiek spokojnie zrodzona - tyle, że po pas;-) no i oczywiście mycie pod kranem tak, że sama ja po łokcie ufajdana:zawstydzona/y:
a później na dokładkę zasikałem mamusi pościel:-)
a wczoraj było noszenie w chuście i tylko obym nabrała wprawy jak kłaśc to będzie super - pięknie zasypiał i nawet gugał coś przez sen:tak:

surv jak ci się uda zdobyć te migi to ja bardzo poproszę. Wolała bym jednak polskie. Swoją drogą z dzieckiem na ręku ciężko mu migać. Żeby się czasem nie zapomnieć i nie używać migów na dwie łapki. ;-) Trzeba popróbować tej zabawy. Mój prawie-pięciolatek łapie te migi jak rakieta i bardzo mu się podobają to młodszy może też zajarzy. Kiedyś może chłopakom się to do czegoś przyda :)

Ja trochę jestem dzisiaj kupkami przestraszona, bo nam się pienią. Nie wiem czy to skutek czekolady z orzechami zimnymi którą wtryniłam :zawstydzona/y: czy prebiotyku który daje 3-ci dzień. Niby po tym prebiotyku troche mniej kupek (7 zamiast 10). Zobaczymy co będzie dalej.

u nas masakra, mały mało przybiera na wadze i do tego jeszcze coś mu sie zrobiło na powiekach, uszach i główce:-(myślałam że to ciemieniuch (położna tak powiedzaiła:wściekła/y:)a to jakies zmiany ach szkoda gadać:-(

reklama
czy wasze dzieci tez tak duzo "mowia"? naszemu buzka sie nie zamyka,bo albo gada,albo ryczy z tym ,ze placze bardzo malo i tylko jak glodny:-)Ale dzwieki wydaje nieziemskie,az mnie sciska w sercu,ze takie to malutkie a tak potrafi pogadac,no i oczywiscie non stop rogal na buzce:-Dtakie kochane dziecko:tak:

Z brzuszkiem juz chyba lepiej,bo od dwoch dni nie bylo stekania ani prezenia,ale za to te kupy dzisiaj jakies dziwne,bo tak jakby twarde i malutkie.Ja juz tego totalnie nie kumam,bo chyba jak kupa twardsza,to trudniej ja zrobic i wtedy zrozumiale by bylo to stekanie,a u nas na odwrot:baffled:

Do góry