reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

U nas bardzo różnie. W tygodniu przeważnie dwie drzemki - do godziny a jak pierwsza dłuższa, to drugiej już nie ma. A w weekend tylko raz śpi.

Z nowych umiejętności, Olga potrafi:
-wyrzucać śmieci do kosza (dziś wzięła papierek z podłogi i powędrowała do kuchni – szczęka mi opadła!)
-smarkać nos w chusteczkę – kolejne zdziwsko:szok:
-samodzielnie zakładać skarpetki – niedawno tą sztukę opanował trzylatek:eek:

reklama
Kasiu - to piekne rzeczy Olga robi!!!
Moja nauczyła się smarkać we wrzesniu jak miała ten cholernie długi katar i też sama bierze chusteczkę i dmucha nosek:-)
Do kosza owszem wyrzuca śmieci ale zaraz z powrotem je wyjmuje:sorry: i rozwala po całym mieszkaniu. Generalnie uważa że kosz jest do zabawy:crazy:
Skarpetki i buty wie gdzie założyć ale sama nie założy, kładzie sobie tylko na stopę i załatwione:-)
pięknie pije z kubeczka, tak ją panie nauczyły w żłobku że z niekapka nie chce mi już pić, tylko kubek.
chodzi do tyłu jak rak, chodzi też czasem dla zabawy na palcach.
generalnie jakaś taka doroślejsza jest i rozumniejsza, wielokrotnie już złapałam sie na tym, że mówię jej żeby coś zrobiła np: coś przyniosła, coś zaniosła, gdzieś poszła i ona to robi:szok::-)

U nas jest jedna drzemka ok 12 mnije więcej godzina do półtorej. Spać idzie ok 19/20. Pije mleko koło 6 ok 180ml potem je normalne sniadaniie w złobku a jak jest w domu to tez mu grzeje paróweczke albo same kanapki i do tego bobfrut. Na kolacje kaszke z butli.

Wercia idzie spac o 11 i spi z regoly 2,5 godziny

ale Kasiu i Pabla macie bosskie maluszki, jakie zdolne :tak:
moja to jak dam recznik to wytrze plame i zaraz buzke wyciera; i tez sie uczy dmuchac nosek-cale szczescie :-)

Olgunia piękne umiejętności:-)
Lenka te same umiejętności co Tymi - śmieci są do wrzucania i wyciągania a czasem też wkładania do buzi;-)
no i ostatnio u nas nauka picia z kubka - nawet bleee herbatkę potrafi łyknąć jak mama takową pije (nie ważne co, ważne z czego;-)) więc może mleczko będziemy z kubeczka????:cool:

Olga, no to wyrzucanie śmieci to jest mistrzostwo!:tak::tak: U nas, podobnie jak u Lenki i Tymka wyrzucanie jest na 2 sekundy, po czym trzeba natychmiast śmieć z kosza wyjąć...generalnie jedną z ukochanych zabaw jest teraz pracowite wyjmowanie wszystkich zabawek z pudełka i wsadzanie ich z powrotem....pracujemy nad tym, żeby po wsadzaniu już ich znowu nie wyjmować:-)

Lenka, to widzę, ze generalnie z rozwojem odleciała od nas o lata świetlne:-D chyba by się kolejne spotkanie BB przydało, żeby naszym dzieciakom co nieco pokazała:tak::tak:

Olga,Lenka,Florka,Wercia,Tymi,Antek brawo za nowe osiagniecia:tak:Przepraszam ze tak hurtowo:tak:
Misia tez nauczyla sie dmuchac w chusteczke. Teraz jak tylko zabaczy jakas chusteczke to bierze ja i wyciera nosek. Nauczyla sie mowic NIE, MAMO(mowi tak jak mnie wola). Spiewam piosenke z pokazywaniem a ona pokazuje razem ze mna:tak:Pytam sie gdzie jest Misia i pokazuje na siebie mowiac TU, a jak pytam gdzie jest mama to sie jeszcze myli i pokazuje na siebie:-)

wow..super
Ika tez wszystko już rozumie i gada gada ale ciągle w swoim języku. Wykonuje polecenia przynieś znajdź itp.. a i tak samo jak Lenka zakłada buty skarpertki :-D:-D:-D:-D:-D...
Jak Cinek lezy w leżaczku i płacze to ona podchodzi...hm to znaczy nie podchodzi tylko tropem goryla przypełza i najpierw głaszcze go po główce a potem buja..:-):-):-):-)
myje brzuszek i rączki w kąpieli:tak::tak::tak::tak::tak:
pocieszna...
Pokazuje wszystkich..mamę tatę babcię i znajomych królika...:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
a dzisiaj udało jej się powiedzieć dzidziuś....sama chyba zdziwiona była i jak narazie nie chce powtórzyć:no::no::no::no:

reklama
Ika cud gaduła z Ciebie:-)
u nas dziś popis nowych umiejętności
- robi puk puk do drzwi
- zakrywa sobie oczka i udaje, że go nie ma i radochę ma jak odsłoni a ja wołam "JEST!!!" (i tak z 50 razy pod rząd:rofl2: bo jak zabawa to na całego)

Do góry