reklama
Florka jeszcze raz gratki za samodzielne chodzenie
Macius ale fajne umiejetnosci,jeszcze tylko eee jak idzie kupa i zegnaj pampersie
Wercia Misia tez lubi samochody,ma kilka w "spadku" po bracie
Ika fajnie ze tak polubilas braciszkaPost oby to 100 dni szybko zlecialo
Kasia oj... Olga mala papuga
Tymi juz duzo mowi, a i on papuga
Misa tez zaczyna sie wspinac, teraz ma taka zabawe ze postawi sobie 2 pudelka na zabawki kolo siebie i przechodzi z jednego na drugi Wywala ziemie z kwiatow i szybko ucieka Ostatnio szla do kwiatow robila "oj,oj" i mowila "nie". Kiwa glowa na "tak", pokazuje "nie ma". Mamy kilka zdjec poroztawianych w duzym pokoju to wie gdzie kto jestJak zrobi kupe i ja myjemy to mowi "bee", a jak zobaczy czystego pampersa to tez mowi "bee"
Macius ale fajne umiejetnosci,jeszcze tylko eee jak idzie kupa i zegnaj pampersie
Wercia Misia tez lubi samochody,ma kilka w "spadku" po bracie
Ika fajnie ze tak polubilas braciszkaPost oby to 100 dni szybko zlecialo
Kasia oj... Olga mala papuga
Tymi juz duzo mowi, a i on papuga
Misa tez zaczyna sie wspinac, teraz ma taka zabawe ze postawi sobie 2 pudelka na zabawki kolo siebie i przechodzi z jednego na drugi Wywala ziemie z kwiatow i szybko ucieka Ostatnio szla do kwiatow robila "oj,oj" i mowila "nie". Kiwa glowa na "tak", pokazuje "nie ma". Mamy kilka zdjec poroztawianych w duzym pokoju to wie gdzie kto jestJak zrobi kupe i ja myjemy to mowi "bee", a jak zobaczy czystego pampersa to tez mowi "bee"
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
A moje dziecko z 1 tydzień temu odmówiło kategorycznie jedzenia kaszki na noc. Nie chodzi tu o smak bo myślalam że może mu nie samkowała więc kupiłam inną. Powiedział kategoryczne NIE kaszce. I w tenże sposób mam lekki problem z jego kolacjami. Na razie dostaje tak jak dorosły kanapeczka+ mleczko modyfikowane - zazwyczaj o smaku bananowym ( bo bardziej kaloryczne) albo płatki na mleku modyfikowanym , ewentualnie jakiś jogurcik i bułeczka. Macie jakiś inny pomysł na kolację niekaszkową?
Z drugiej strony ile można jeść kaszkę..gdzieś przeczytałam że dziecku się zaczyna nudzić kaszka jak ma ok.1,5 roku. Także syn mi dorośleje...
Z drugiej strony ile można jeść kaszkę..gdzieś przeczytałam że dziecku się zaczyna nudzić kaszka jak ma ok.1,5 roku. Także syn mi dorośleje...
Ostatnia edycja:
survivor26
Mamy lipcowe'08
Liwus, u nas jeszcze kaszka jest, ale też widzę, że coraz mniejsze ilości i chlebkiem dopycham. Poza tym od miesiaca daje mleko zwykłe zamiast modyfikowanego - i taniej i doroślej, a do modyfikowanego i tak nigdy nie byłam przekonana. Ja myślę, że nie ma co kaszki zastępować czymś podobnym i to co Adaś je jest zupełnie ok
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Surv ja też dawałam mleko krowie - zrestą je to mleko w jogurtach itp. Ale jakoś nie jestem pewna czy to dobry pomysł żeby modyfikowane zastąpić krowim. Jakoś sceptycznie do tego podchodzę.Taniej to napewno wychodzi bo za jedno mleko modyfikowane mogę kupić ok. 5 w kartoniku krowich.
Kasia , Olga tylko mleczko? Gdyby Adaś miał brata to też pewnie by wolał tosty niż moje wymyślunki
Kasia , Olga tylko mleczko? Gdyby Adaś miał brata to też pewnie by wolał tosty niż moje wymyślunki
survivor26
Mamy lipcowe'08
Liwus, modyfikowane to sama chemia, wystarczy spojrzeć na skład - niektórych nazw nawet nie potrafię dobrze przeczytać Koleżanka mnie namówiła do zwykłego i widzę, ze Florka dobrze toleruje, wiec już do modyfikowanego wracać nie będziemy. Zresztą moje dziecko mleka samego i tak pić nadal nie chce, więc nam tylko te szczątkowe kaszki zostają...
u nas też ciągle kaszki,bo jakos szybciej i sprawniej nam idzie niz kanapki,ale też widzę,że pomału sie nudzi.W sumie to chyba bardzej to samo siedzenie w krzesełku jest nudne niz kasza,bo np u rodziców przy duzym stole i na normalnym krzesle potrafi zjeść więcej.Czasem je kanpkę,lub kiełbaskę na ciepło,ale kaszka jest częściej.Jakoś pomysłu nie mam.Miałam kiedys gazete z tych dzieciowych i był tam przykładowy jadłospis na cały tydzień dla roczniaka,ale jakie wymyślne dania tam były Kurde to ja takich rarytasów nie jem.Jedyne co mi utkwiło z normalnych rzeczy to chlebek moczony w jajku i smażony na masełku.
Co do mleka to my ciągle na modyfikowanym,chyba ma więcej witamin niz krowie,choć pewna nie jestem
Co do mleka to my ciągle na modyfikowanym,chyba ma więcej witamin niz krowie,choć pewna nie jestem
reklama
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
a my kaszek nie dajemy już od dawna...
u nas jest jajecznica albo jogutr z płatkami albo kanapeczka albo owoce albo ser biały np. z bananem albo z jogurcikiem i odrobiną cukru.
na dopitkę po kąpieli jest mleczko ..modyfikowane
u nas jest jajecznica albo jogutr z płatkami albo kanapeczka albo owoce albo ser biały np. z bananem albo z jogurcikiem i odrobiną cukru.
na dopitkę po kąpieli jest mleczko ..modyfikowane
Podziel się: