reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

My dajemy Bebilon Pepti2 , nie ma 3 wiec po roczku bedziemy probowac zwykle mleko:tak: Malej daje Danio bardzo je lubi i jak na razie skora czysta:tak:

reklama
...a danonki można dawać?nie próbowałam jeszcze
Danonki są od 3 roku życia wbrew temu że są dla dzieci to skład ich jest "pożal się Boże".Tu dyskusja na ten temat : http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=1194&highlight=danonki .
I tu ze strony www.danonki.pl z działu EKSPERT RADZI
Moje dziecko ma 9 miesięcy. Od kiedy mogę zacząć podawać mu Danonki?
Wprowadzanie produktów mlecznych do diety małego dziecka trzeba zawsze konsultować z lekarzem prowadzącym, który zna dziecko i może pomóc dostosować dietę do indywidualnych potrzeb, a tym samym wykluczyć indywidualne przeciwwskazania (np. alergia na białko mleka krowiego, skaza białkowa). Danonki, tak jak wszystkie fermentowane produkty mleczne polecane są dla dzieci od trzeciego roku życia.
Moje dziecko nie je danonków bo go od nich wysypuje za to Danio czy inne serki homogenizowane jak najbardziej. Jogurty wszelkiej maści w ograniczonych ilościach też lubi. Za to serkiem wiejskim i serem żółtym gardzi.
W gruncie rzeczy je dużo dorosłych rzeczy żeby nie powiedzieć że wszystko. Unikamy smażonego przede wszystkim. Jedynymi smażonymi posiłkami są jajecznica raz na jakiś czas i rybka.
Post Adaś też próbował kawę bo kawoholiczka jestem i też mu smakowała. Dlatego teraz pije jak dziecko śpi :-D
Dzisiaj będziemy jeść z Adasiem ziemniaczki i rybkę na obiad.

Ostatnia edycja:
ja widziałam kiedyś program o danonkach...podobno to syf straszny więc wolę dać zwykły jogurt np. z krasnegostawu:tak:

Kurde nie wiedzialam ze te danonki sa tak niezdrowe :wściekła/y::no:Chyba zapasy z lodowki sama zjem a Miskowi bede dawac zwykle jogurty:tak:

Ja dałam małemu danonka i nic mu nie było, dałam słoiczek z bobvity z twarozkiem (według zalecenia alergolog) i go wysypało:baffled:stosuję się do zalecen alergologa która powiedziała że danonki absolutnie:dry:

A ja widzę, że Kasia się wcale nei pochwaliła, że Olga sama chodzi:-p A jako naoczny świadek mogę potwierdzić, że chodzi profesjonalnie zwłaszcza do klombów z kwiatkami:-):-)

Surv, faktem jest, że prawie szczenę z trawki zbierałam - zrobiła 3 kroczki. Czy można to nazwać chodzeniem?:-D Wyczynu jak na razie nie powtórzyła, więc stwierdziłam, że to był wypadek przy pracy;-)A kwiatuszki są the best!:tak:

reklama
Do góry