reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
brawa dla wszystkich "zmotoryzowanych" dzieciaczków, a szczegolnie dla Florci:-):-) my też od ponad tygodnia same stajemy:tak:a najciekawsze jest to, że nawet śpiworek nie przeszkadza w tym wstawaniu:-D:-D:-D
Post ja też dosyć niedawno obniżylam o jeden poziom nizej, bo przecież Tosia z tych ostatnich mobilnych bąbli;-) ale powiem Tobie ciesz się wolnością:-D:-D:-D rzeczywiście dziewczyny tak pisaly, i mialy święte racje:tak: Ja teraz zapitalam za małą jak trza:-)

Forcia,rewelka!!! moja krzyczy zeby ja postawic i sie cieszy i trzyma czegos
a wczoraj byla w piaskownicy i najadla sie piasku :-p

chcialam cos wam zaproponowac,zeby sobie zapisywac (ja mam dokumenty na kompie) co dzieci robia,bo sie zapomina; mam slownik Oskara z datami i wiecie az milo teraz poczytac co on mowil :)

Podsumowanie Werci na roczekJ

Mama
Tata
Baba
bruum (jak samochodem jeździ)
bam (zrzuca często i wtedy bam mówi)
MIAM (czasami)
Pokazuje paluszkiem jak coś chce i daaa
Kiwa głowa na NIE
AAA jak spać (czasami)
PAPA i pokazuje rączką
Na daj daje i czeka czy oddasz
TU
TAM
Na TULIIMY przytula się lub zabawkę
Pokazuje NIE MA
Pokazuje TAKA DUŻA, i gdzie ważyła kokoszka…
Pokazuje oko, nosek, ucho
Na pytanie gdzie jest mama czy tata czy światło- pokazuje
Wie gdzie się wyłącza światło i włączaJ

Nie raczkuje, na pupie się przemieszcza ale tylko w otoczeniu
Umie wkładać i wyciągać przedmioty z jakiegoś pojemnika
Stoi przy meblach postawiona
Burzy piramidę klocków
Pokazuje NUNUNU jak cos zle zrobi
Bawi się w kuku, wie jak cos schowam i odszukuje
Jak usłyszy psa to zawsze reaguje tym samym dźwiękiem którego nie umiem zapisac J

[ame="http://www.youtube.com/watch?v=j4tAGwby2zM&feature=related"]YouTube - 4 łapy[/ame]

reklama
pzreprazsam,ale jak edytuje to i tak nie moge Pankracego wymazac, nie wiem skad sie wzial :-p
No jak to skąd? O psie pisałaś:-)
Wercia widzę, że cały wachlarz umiejętności ma - gratulacje! A pomysł ze spisywaniem dobry, choćby po to, żeby po latach stwierdzić, że nie byulo żadnych patologii tylko normalnie się dziecko rozwijało:-D

Do góry