reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Brawo Misiu i Kubusiu :-)
U nas również zaczęły się wcześniejsze pobudki. do niedawna Oliwka budziła się około 6-7, najadła się i spała do 9 -10, a teraz pobudka o 7,30:baffled: i już jest wyspana.:baffled::confused: Jedynym plusem jest to, że potrafi się bawić sama w łóżeczku dopóki widzi, że mama śpi, no ale jak zaczynam się ruszać, to jest błagalny płacz proszący o zabranie do łóżka :-D
No i muszę się pochwalić, że moje dziecię załapało już chyba na dobre o co chodzi z nocniczkiem:tak:, bo ledwo usiądzie zaraz jest siusiu, czasami kilka kropel, ale zawsze coś zrobi i siedzi na nocniczku max minutę :-)

Oliwka brawo:-)
U nas noc do dupy a juz myslalm ze pobudki nocne daawno za nami:baffled:Michal budzil sie co 1-2 h pobudka standard o 6 .Wydaje mi sie ze kolejne zeby ida mam nadzieje ze szybko wyjda i znowu bedziemy spac jak ludzie;-)

Oliwka brawo:-)
U nas noc do dupy a juz myslalm ze pobudki nocne daawno za nami:baffled:Michal budzil sie co 1-2 h pobudka standard o 6 .Wydaje mi sie ze kolejne zeby ida mam nadzieje ze szybko wyjda i znowu bedziemy spac jak ludzie;-)
U nas tak samo:baffled: Do 3 pobudki co godzinę, potem się zbuntowałam, że cyca więcej nie będzie, to się Młoda poddała.....aż do 5.40:-p Ale u nas to też chyba zęby, bo znowu jest grzebanie w buzi i plucie do pasa... no i brzuszek znowu nawala:baffled: Co ciekawe, jogurty wcale nie uregulowały jej przemiany materii i młoda permanentnie zatkana jest - musimy chyba ograniczyć kaszki ryżowe, bo mi dzidziusia rozerwie:-p

Surv u nas tez problemy z brzuszkiem maly ostatnio nawet kupy nie zrobil a jak robi to na sam wieczor i ciezko mu to idzie.Kupilam soczki ze sliwki i bede podawac pogorszylo sie u nas odklad zastapilam ranna piers modyfikowanym :baffled::baffled:

U nas tak samo:baffled: Do 3 pobudki co godzinę, potem się zbuntowałam, że cyca więcej nie będzie, to się Młoda poddała.....aż do 5.40:-p Ale u nas to też chyba zęby, bo znowu jest grzebanie w buzi i plucie do pasa... no i brzuszek znowu nawala:baffled: Co ciekawe, jogurty wcale nie uregulowały jej przemiany materii i młoda permanentnie zatkana jest - musimy chyba ograniczyć kaszki ryżowe, bo mi dzidziusia rozerwie:-p
Surv- a probowalyscie gerberowskich sliwek?

Gratulujemy nowych umiejętności:-)
U nas dziś ładne spanko od 21 do 6.30, ale wczoraj o 4 znów była pobudka. Gabi robi sobie jeszcze z dwie drzemki w dzień tak po godzinie:tak:

Surv- a probowalyscie gerberowskich sliwek?
Beaa, do niedawna byłysmy głównym odbiorą tych śliwek na Polskę:-D Teraz robie sama, do tego śliwki zwykłe w owockach i soki morelowe i śliwkowe, a małą i tak przytyka.....wydaje mi się, że dużo tych kaszek ryżowych może, więc będziemy się bardziej na manną przerzucać.

U nas zalezy czasami sa 3-4 drzemki a czasami 2 lub1:baffled:Ostatnio bardzo duzo sie przemieszcza, cwiczy dalej pozycje do raczkowania ale ale jeszcze nie rusza sie z miejsca:no: ostatnio tez duzo "gada". I pokazuje jezyk:-p
Kasia mam nadzieje ze z Olga bedzie wszystko ok

reklama
Kasia...dużo zdrówka
U nas jedna dżemka :-) w ciągu dnia..i trwa 2-3 godziny.....
Raczkować nadal nie zamierzamy:-) bawimy się namiętnie zabawkami i mamroczemy coś pod noskiem i takie tam

Do góry