reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

no i z włosami do tatusia i tyle byłoby rodziny męża.....mam nadzieję:tak::tak:
Pabla ja w ciąży tak "programowałam' małą:-D:-p i mam nadzieję, że ma tatusiowe włoski (widac już lekki skręt;-)) bo moje to nędza, no a co do cyców to nie chcialabym a co by moje miała (marne AA przy dobrych wiatrach B:dry:) tylko, że u tesciowej też żadnej rewelacji:sorry2: moze powiesze nad łóżeczkiem plakat Pameli Andreson (na zasadzie jak się tak napatrzy to i siłą przyciagania ziemskiego przejdzie:rofl2:)

reklama
a my dziś wstałyśmy o 08:30:szok::szok::-) dawno tak nie było....ale coś za coś...od jakichś trzech dni młoda po porannym jedzeniu mleka ( czyli tak około 05:00 ) zasypia a potem przebudza się co 20 min z płaczem...i tak potrafi z godzinę, półtorej popłakiwać dosyć mocno. Myślałam że moze dlatego że zaczęłam jej dawać nad ranem mleko zagęszczone kaszką wiec dzis dałam samo mleko i to samo. od 05:30 do 06:30 wstawałam do niej 3 razy, brałam na ręce, ona z zamkniętymi oczkami płacze, potem zasypia i tak w kółko. o 06:30 dołożyłam ją do siebie w końcu, pokręciła się troche i zasnęła i obudziłyśmy sie dopiero o 08:30....:confused:

KasiaDe no to ci Olga psikusa zrobiła:-DKuba też już olał i mnie i M i babcie:-D
co do raczkowania Kuba też się zbiera ale jeszcze mu nie wychodzi:tak:
Lenka no brawo mała kombinatorko:-D

Hmmmmmmmmmmmmm............ u nas 6 tydzień pobudki między 6 a 6.30:baffled: Dzisiaj hulanki i swawole od 6.15:-):-):-) Widocznie taki typ mi się trafił:tak::tak::tak: Pozdrawiam:-)

U nas postępów jakichkolwiek brak w kwestii spania, ale co się zabieram do konkretnej nauki, to albo wyjeżdżamy, albo Młoda chora....i tak jej los łaskawie oszczędza traumy spania we własnym łóżku:-p
Ruchowo dalej łamaga, chociaż od leżenia cały dzień na podłodze przy mnie, jak pracuję, mała w końcu zaczęła obracać się z pleców na brzuch i kręcić wokół własnej osi, a kilka razy nawet udało mi się ją przyłapać, jak tyłek do góry unosi do raczkowania, wiec u nas chyba będzie raczkowanie najpierw, bo stanie jest absolutnie nudne i nie trendy dla mojego dziecka:-p

U nas zasypianie w łóżeczku jest be, spanie dłużej niż trzy godziny w łóżeczku też be, no bo kto to widział, żeby mama chodziła wyspana ;-) więc kilka razy w ciągu nocy moja pociecha ląduje w łóżku, pociągnie dwa razy cyca, przytuli się i śpi dalej, widać mam małą przylepę:rofl2:
Dzisiaj zamierzam "poeksperymentować" za chwilę mała dostanie kleik ryżowy zrobiony na bebilonie, zobaczymy czy zareaguje tak jak ostatnio, tzn. wymiotami, czy będzie wszystko ok.:confused:

Brawo dla dzieciaczkow korzystajacych z nocnika.
Olga ale psikusa zrobilas mamie.Misia jeszcze mnie nie olala ale nie raz obsrytala:sorry2:
Kamu moj Seba mnial obrzmiale sutki jak byl noworodkiem a nawet lecial mu z nich bialy plyn. Ale nic z tym nie robilismy.
Pabla niezla agentka jestes. Misia tez miala taki okres ze w nocy najlepiej spala z rodzicami:tak:
Florka gratulacje, jeszcze nie raz mame zaskoczysz.
Ja chcialabym zeby mala miala wlosy po mnie, a cycuchy nie po mnie:no:Nie wiem chyba po rodzinie meza. Jego siostry maja normalny rozmial taki akurat:tak:
Dzisiaj Misia jest strasznie rozgadana.Bylysmy u kolezanki ona ma coreczke (3,5miesiaca). Moja mala wciaz gadala.Kolezanka mowi do swojeje corki Milenka zobacz ile mozesz sie nauczyc od Michalinki:-)Mowila ze pierszy raz jej mala taka grzeczna i cicha.

Właśnie znalazłyśmy z Florką i wklejamy z dedykacją dla wszystkich nocnikowiczów:-D
[video=youtube;PqLMcyUFrSA]http://www.youtube.com/watch?v=PqLMcyUFrSA&feature=related[/video]

Dzięki Florcia Maciek jak zahipnotyzowany oglądał:tak:

No ale u nas dzisiaj lekka porażka nocnikowa.Rano nie zdażyliśmy na kupę,ale siusiu było do nocnika,a po obiadku siedzieliśmy chyba z pół godz.,owszem siku było,ale mega kupsztal później do pampersa:angry:

reklama
moja od wczoraj wciąż trenuje pozycję na czworaka....dziś jak Tatuś wszedł do domu to z radości stanęła na czworakach i tak chciała do niego podejść że wyrżnęła nosem o podłogę:-D:tak: płaczu co niemiara:-p

Do góry