reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Ja kupiłam już na Allegro jedną na 74 i jedną na 80 - pierwsza na za chwilę druga na okolice maja, a czy bedą dobre to ocenię, jak przyjdą...

reklama
Dziewczyny kurtki na wiosnę kupujecie jaki rozmiar:confused: 86 czy 92:confused:
Adaś obecnie jeszcze nosi ubranka 75 ale powoli wkraczamy w 80. Jaki będzie dobry dla niego :confused:

Patrzcie jaką kurteczkę dla dziewuszki znalzłam : *ewaed*NOWY CUDNY PŁASZCZYK13 WIOSNA 86 c.róż (561498355) - Aukcje internetowe Allegro ehh... jest też taka zielona ale już nie aż tak bardzo urokliwa jak ta :)

śliczna...hmmm ale mam nadzieję że nie dla Adasia:-D:-D:-D bo się chłop załamie:tak::tak:

Liwus ja bym musiala kupic na 86,bo teraz mamy jeszcze zimowa na 9-12m-cy czyli 80 cm i jest juz taka kusa,wiec bralabym wieksza

U nas od wczoraj nocnik w ruchu pelna para:tak:Wczoraj 2 kupki i 2 razy siusiu,a dzisiaj raz z kupa nam sie nie udalo siedzielismy z 15 min,a jak tylko ubralam w pampersa to ciach:baffled:za to bylo siusiu i kupka po kolacji.Staram sie sadzac malego po sniadanku,obiedzie i kolacji.
Maćko....szalejesz......zrobił się z Ciebie prawdziwy pogromca nocników...normalnie nocnikowy expert
BRAWO BRAWO

dziekujemy za pochwały:zawstydzona/y::-)
Maciuś no szalejesz z tym nocnikiem:tak:brawo:tak:
ale wy duze juz rzeczy kupujecie:szok:Kuba ma kurtke na terazniejsze cieplejsze dni na 68, jak z tej wyrosnie to kupie jeszcze ciensza na 74:tak:na 80 to ja mam na za rok:tak::szok:

właśnie moje dziecię padło na kaszce;-)
je, je, je, oczka coraz mniejsze, az wreście kima:-D
bynajmniej cyrków z zasypianiem nie ma;-)a marudny od samiutkiego ranka
cholebcia czytam o tych wyczynach Kuby i Maciusia i normalnie kupię nocnik
u nas z załatwianiem tak, że nagle robi się cisza i w tym czasie syn "tworzy";-) więc może dzięki temu łatwiej byłoby mi go wysadzać?

Widzę, że nocniki się pojawiają (albo pojawiły się już dawno, a ja dopiero teraz skumałam). My jeszcze nie sadzamy. Tymek dostał nocnik z okazji 9 miesiąca, załapał szybko, pięknie się załatwiał, a potem załapaliśmy spory kryzys nocnikowy i teraz boję się, żeby nie za wcześnie. W efekcie Tymi już przed drugimi urodzinami był odpieluszony i takiego scenariusza życzyłabym sobie również przy Julci. Chciałam jej kupić taki nocnik podobny do FP, ponoć są w realu (dla nas to wyprawa), chodzi mi o to, żeby tak się wyciągał od dołu.
Jakie WY macie nocniki?

Co do kurteczek wiosennych, to tydzień temu kupiłam Julii w Decathlonie na rok - wydaje się być duża, ale spokojnie będzie można coś pod nią jeszcze włożyć. Zmierzyłam też dwie z poprzedniego lata, rozmiar 62 i są dobre :zawstydzona/y: Ale pod nie już wiele nie da się wcisnąć, więc w sumie jest ok. Mamy jeszcze taką ciut cieplejszą na 74 i ta też jest git. Gotowość do wiosny spora, tylko wiosny nie widać.

Gratulujemy postępów nocnikowych! my się na razie mimo wszystko z zakupem nocnika wstrzymujemy, choć jak zobaczę, ze Wasze dzieciaki skumały już teraz, o co biega, to się może złamię:tak:
A kurteczki nabyłam takie: CUDNA @DISNEY POOH @ Kurtka na wiosnę (562844859) - Aukcje internetowe Allegro
zielona kurteczka z kapturem na wiosnę r.80 (557712204) - Aukcje internetowe Allegro
i jeszcze poluję na elegancki płaszczyk w stylu tego, co Liwus wkleiła, choć może nie tak wyrąbiasto różowy:-D:-D

Kubuś ciocia pełna podziwu i szacuneczek składa:tak::szok: tym bardziej, że mam doświadczenia z poprzedniego nocniokowania (Kornel siadl jak miał dwa lata:szok:, tzn. siadał o wiele wcześniej ale tzw.aktywne siedzenie zaczął uprawiać jak miał dwujeczkę:-D
Liwus kurteczka piękniusia (już ją dodałam do obserwowanych i to nic że juz na wiosnę mamy kurtasie:-p)
A co do rozmiarów, to my wciskamy się jeszcze w 68 (ale to już tak na siłę) a ubieramy 74 i jest w sam raz albo z deczka za duże:-) a na wiosnę kupiłam 80 (aczkolwiek to jest wójcika a podobno oni mają rozmiary zaniżone, czyli tak jakby na 86) oczywiście jeszcze się w niej topi ale ja ambitnie kupiłam na dwa lata:-p noszenia:-p

Tosika nowa kolekcja Wojcika jest boska sliczne kolorki choruje na jedna kurtalke mega kolorowa i chyba jednak sie skusze:tak:

Surv - sliczne kurteczki!!
My mamy jeszcze taki cudny płaszczyk czerwony, ale to raczej na maj-czerwiec....

reklama
Survi kurteczki super!!!!!!!
Kubus,Macius brawo za postepy nocnikowe:tak:
My nie kupujemy kurteczki, siostra mi obiecala kupic.Powiedziala ze kupi na 12miesiecy zeby jeszcze we wrzesniu ponosila.
Mala jeszcze nie ma nocnika ale po wyplacie jej kupie. Pelza do tylu i szykuje sie do raczkowania.
Ostatnio cala noc spi w lozeczku(G obnizyl jej w niedziele).Rano ok 8 robie jej mleczko i juz drzemka w naszym lozku.

Do góry