reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Tosika zazdroszcze nocki u nas zazwyczaj okolo 3 pobudki ale po kilku sekundach usypia mamy jedno karmienie miedzy 3-4 ale wstajemy zazwyczaj po 6:tak:Dzis pobudka o 7 i do tej pory Mis jeszcze nie spi twardy jest!:-)

reklama
Tosika ciesze sie ze mala juz nie ma bakteri.Ladnie zaczyna Toska przesypiac nocki.
Lenka brawo.
Super ze z Florka i Olga juz lepiej:tak:Mam nadzieje ze poleprzy sie tez Mikiemu.
Renia u nas tez raz sie to zdazylo ze mala zasnela przy kaszce:-D
A u nas nocka dobra tylko mala pindzia obudzila sie o 6 i nie spala godzine:angry:A o 7.30 zasnela i spalysmy do 11:szok:Nawet nie wiem co jej bylo plakala w lozeczku u nas w lozku tez nie chciala spac.

A u nas nocka dobra tylko mala pindzia obudzila sie o 6 i nie spala godzine:angry:A o 7.30 zasnela i spalysmy do 11:szok:Nawet nie wiem co jej bylo plakala w lozeczku u nas w lozku tez nie chciala spac.

U nas to samo, tj. mala budzi sie codziennie ok 5-6 i nie spi przez 1,5 godziny. Glodna nie jest tylko chce sie bawic, jak gasze lampke to oczywiscie placz, no bo jak mozna bawic sie, gdy nic nie widac.:rofl2:

Ostatnia edycja:
Moja z reguły budzi sie z płaczem około 21-22 w nocy. Potem już spi do 05:00-06:00 kiedy jest jedzonko i zawsze zasypia po jedzonku. Chyba wie, że ja wczesniej nie wstanę, bo czasem jest rozbudzona około tej 05:00 a po butli pokręci sie chwile i śpi do 08:00.

Chyba zeby bo widac ze ma biale i napuchniete dziaselka.Mam nadzieje ze lada dzien wyjda.
Teraz mala lezy na macie. Odsunelam choinke zeby nie ciagnela za bombki, a ona zabiera sie za doniczki:happy: Nie czolga sie do nich tylko raz przewraca sie na plecy a raz na brzuszek i juz jest:-DPrzed chwila byla pod stolem:tak:

Dzieciaczki szybko wracajcie do zdrowia :tak:
Tosika dobrze ze bakterii brak:-)
Lenka gratulujemy nowych umiejetności u nas na razie jeszcze to nie wychodzi;-)
U nas w nocy zazwyczaj są dwie pobudki i to jest wilczy apetyt albo pragnienie bo w sumie to nie wiem, moze kiedys dam malej picie zamiast mleka i zobaczymy czy zaśnie:confused:

Olga, super, że też lepiej! Jeszcze jakbyś brata do kurowania się przekonała...:-)

U nas wbrew chorobie też kolejny skok sprawnościowy - rączki manipulują jak u małego robota, celność i trafność dzięki polowaniu na strzykawkę z lekami uległy gwałtownemu polepszeniu:-D A ponieważ oboje rodzice w domu i stają na głowie, żeby chorutka rozerwać, to mała ćwiczy zapamiętale wyginanie się i siadanie do zabawek - w tej chwili odpychając się barkami od podłoża jest już wstanie podnieść się pod kątem 45 stopni:szok:

reklama
Do góry