reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Post - gratulacje i wielki szacun!!!! Jak myślę, że teraz miałabym być znów w ciąży, to mnie ciary przechodzą:tak::tak::tak: Potrzebuję jeszcze trochę czasu dla Julci i dla siebie. Z drugiej strony może tak jest lepiej? Razem się chowają, mają wspólne tematy, zainteresowania....... Cieszę się bardzo Waszym szczęściem i ślę ogromniaste buziaczki:-):-):-)

reklama
Ale napłodziłyście dzisiaj czytałam i czytałam aż nie wiem co w "M jak miłość" było tak się zaczytałam:-)
Bea to ci córcia ładnie spała.Żeby mi Maksiu chociaż tak spał jak dawniej,jadł dopiero na śpiocha ok 4-4.30.Dziwne jak był młodszy to lepiej spał niż teraz:baffled:
Post serdeczne gratulację!!!! Życzę spokojnej ciąży i aby dzidzia była taka cudowna jak Ika.

Post moje graaaaaatulacje!!! Cudowna wiadomość:-):-):-):-)
Aczkolwiek mam trochę przechlapane przez ciebie, koleżanko;-);-), ponieważ powiedziałam M, że koleżanka z bb właśnie się dowiedziała, że będzie miała drugiego dzidziusia, a on mi na to, to chodź my też zaczyamy działać!!!:no:Powarowali te chłopy, mi już parka wystarczy:tak:ale on mi trąbi to samo od półgodziny:crazy: (bo kiedyś wymknęło mi się, że moze jescze trzecie,aczkolwiek latka lecą:-p) no i masz babo placek:angry::angry:

Bea zacznę isć twoją metodą: jak mała wstanie, jedzonko, kąpiel, zabawa, jedzonko, spanko. Bo ja wcześniej miałam:jedzonko, zabawa, kąpiel, jedzonko, spanko:-):-) a dzisiaj małej to wszystko się poprzestawiało nie miała drugiej drzemki i poszła spać już o 19tej i śpiiii teraz jednym ciągiem hmm..5godz.?? (hip hip hurra)

Dziś w nocy nastąpił cud prawdziwy: Flora przespała jednym ciągiem od 23 do 5 rano:szok: W szoku jestem, bo mój organizm w pełnej gotowości budził się o 2 a potem o 4, a tu w sypialni cisza, nikt nie woła jeść, nikt nie wystawia rozpaczliwie rączek z łóżeczka...:-):-) Zjadła o tej piątej i dalej śpi jak zabita, ale zaraz przymusowa pobudka, żeby troszkę podregulować tryb dnia i nie zasypiać znowu w mękach i rykach o 23:tak:

Post ogromne gratulacje i wielkie zaskoczenie, co by Ci ciąża lekką była a dzieciątko było tak cudowne jak Ika:-D:-D:-D

Gabi dziś też przespała od 21 do 5 rano:szok:jedzonko i spanko do 7.30 a teraz już od godz. na nogach jesteśmy:-)

Super ze dzieci zaczynaja ladnie spac
u nas dzis nieco gozej ale dalismy rade karmienie o 3,6 i pobudka o 7 W miedzyczasie byly dwie zignorowane przeze mnie pobudki Mis szybko sie poddal i usnal:tak:Cala noc w lozeczku:tak:

Mój Maksiu dziś też spał jak dawniej jednym ciągiem 7 godzin:szok: od 20.30 do 3.35,nakarmiłam go i spał dalej następnie o 7.30 znowu się obudził musiałam go nakarmić bo by mi cycki rozerwało i od 8 już buszuje:-) Chyba wyczuł że mamusia dziś sama i dał mi taką nagrodę na pocieszenie.Ja się oczywiście co jakiś czas budziłam i zdziwiona patrzałam na zegarek:-)

brawo dzieciaczki
Florka......tak trzymaj :)

Dzięki dzięki, jak na razie to muszę wybrać się jak najszybciel do gina.

No chyba nie myslicie że się mnie pozbędziecie:-D:-D:-D:-D:-D:-D
nie tak łatwo. Jestem lipcówką :tak::tak::tak:przecież

tosika......he he już sobie wyobraziłam jak uciekasz mężowi w przestrachu...to się chłop rozkręcił.
:-):-):-):-)
Ja cieszę się że mama z nami mieszka bo zawsze to duża pomoc......oby Ika nadal taka układna była..:tak:

reklama
Post to umawiaj sie do gina jak najszybciej:-) a z ostatniej OM na kiedy Ci termin wychodzi?
Surv- super, Florka dała sie wyspać:-)
pamietam, że kiedyś wyczytałam w Języku niemowląt, że jak myślimy że coś zmienia sie na lepsze to raczej potem jest gorzej:-( u nas jak młoda skończyła 5 mcy to z 3-4 noce przespała całe, potem około tygodnia - dwóch budziła sie częsciej niż zwykle:no: ale to minęło i od tamtej pory śpi z reguły od 20:00 do 04:00-05:00:-)
ale muszę właśnie poszukać śpiworka na allegro, gdyz nie dosyc że wciaz sie rozkopuje to jeszcze w nocy nawet jak śpi wali nogami o szczebelki łóżeczka i juzmnie to wkurza, gdyż wciaz mnie to budzi.....ochraniacz pościągała nogami i wali jak cholera!

Do góry