reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

moja Gabryska tez ostatnio mniej jadla, ale dzis wrocilo jedzenie 120ml i mysle ze to bylo przejsciowe zmniejszenie apetytu teraz tylko sie obawiam bo po powrocie z Irlandii przeszlam na mleko Bebiko 1 od wczoraj i obserwuje jak mala na nie reaguje ma nadzieje ze bedzie ok:tak:

reklama
Michalinka tez mniej je. Nawet czsami jak chce ja uspokoic to nie chce cycka.
Ostatnio przespala z nami chyba pol nocy, rano maz przebral ja i polozyl do nas do lozka a ona w ryk. Polozyl ja do lozeczka zobaczyla swoja karuzelke i byla cala szczesliwa. Juz miala dosc spania z rodzicami:-D

Dziewczyny, czy Wasze dzieciaczki teżtak sie kręcą? Ja połoze swoją na macie lub kanapie zaraz leży odwrócona o 90 stopni....a od tygodnia wykreca sie strasznie na boki i wlaśnie teraz leży na macie i przekręciła sie na boczek:szok: jeszcze chwila i mi na brzuchu wyląduje....zrobię jakieś fotki jej gimanstyki.

Pabla, Olga "rzuca się" jak szalona:-D To jeden boczek, to drugi... Zobaczysz co sie będzie działo jak dzieciaki zaczął raczkować i przyjdzie do zmieniania pieluchy - ubaw po pachy, tylko nie wiem dla kogo;-):-D
Poza tym moje dziecie nie robiło wczoraj kupki i dziś rano mamusia zobaczyła niezły bajzel...:baffled:

Surv, zdróweczka dla Florki - niech katarek szybko minie!

Pabla mój Kuba też sie tak wierci, szczególnie w łóżeczku, kłade go normalnie a jak wchodze do pokoju to leży w poprzek:-D
Ja nie wiem czy Kuba je więcej czy mnie bo karmie go cycem, ale też kręci tym łebkiem we wszystkie strony i sie rozgląda a kiedyś interesował go tylko cyc mamusi:tak::-Djak zostaje z mężem albo z mama to zjada ok 100-120 z buteli nie wiem czy to dużo:dry:
Kasia no to miałaś sprzatania:-D

Ja mojego na łóżku już zostawić nie mogę zwłaszcza na brzuchu. Przewraca się tam i z powrotem. Z brzuszka na plecki czasami uda mu się z powrotem na brzuszek a jak nie tow ryk żeby go przełożyć i znowu fik. To chyba taka zabawa.

A Florka tylko leży.... czasem się nóżkami odepchnie od mojego brzuszka i pojedzie dalej po materacu, ale nic więcej:baffled: A z tym podnoszeniem główki, które staje się moją obsesją, czy Wasze dzieci miały tak, że trzymane w półpionie na rękach (tzn. dorosły siedzi podparty o poduszki i trzyma dziecko na rękach) ładnie główkę trzymały, a na płasko nic a nic? Ja nie jestem jej w stanie przekonać do podnoszenia inaczej niż na rękach, a ćwiczymy po kilka godzin dziennie - prędzej mnie Flora do końca życia znienawidzi, niż tę główkę ruszy:-(

surv mój Kuba od pewnego czasu za nic w świecie nie chce leżeć na brzuszku poleży z 5 min i się denerwuje, owszem próbuje podnosić główke ale słabo mu to wychodzi jak już leży na tym brzucho to woli piąstke mamlać:-Djak go nosze po domu na rękach to według mnie bardzo ładnie główke trzyma tak samo jak go trzymam na kolanach albo robie "samolocik"także narazie się nie przejmuje:tak:

reklama
Survivor moja nie chce podnosic glowy, jak ja trzymam na kolanach z pupa na kanapie to az zadziera do gory mocno, klade ja to lezy jak placek :-p i na brzuchu nienawidzi :cool: chyba niektore dzieci tak maja, bo jak nosze ja to sztywna bardzo

Do góry