reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza.

Merlin on ci powiedział PIECUHOWAC zamiast pieluchowac:-p:-D kochana nie:wściekła/y:sie bo szkoda zdrowia na buraka
ja Dorote pieluchowałam szeroko ale pierwszy raz słysze ze na agrafki pieluche:szok:ja jej zakładałam pampka na to szeroko złorzone dwie tetrowki i spiochy do tego cwiczenia i ładnie wszystko do normy wrociło a juz rozworka jej groziła:szok::dry:

reklama
no dobra a z tym pieluchowaniem to profilaktycznie czy zalezy od lekarza? bo ja roznie juz slyszalam od kolezanek ze kaza pieluchowac profilaktycznie albo tylko zabka.

OOO jezusie jak dobrze,że tu teraz temat o bioderkach!!! uf uf uf... TO CO NIE TRZEBA ZAKŁADAC TYCH PIELUCH TYLKO MOZNA ĆWICZYC? A JAK ?:-pmy kontrol mamy 28.01

A Jak mam pieluchowac to jak? najpierw pampers potem te tetrowki?? a oto co nam wyszlo na USG

PANEWKI STAWÓW BIODROWYCH WYKSZTAŁCONE PRAWIDŁOWO, O PRAWIDŁOWYM STOPNIU POKRYCIA GŁÓW. DACHY CHRZĘSTNE WYSTARCZAJĄCO POKRYWAJA GŁOWY KOŚCI UDWYCH. WYSTEPY KOSTNA PANEWEK OSTRE. KATY W NORMIE. JĄDRA KOSTNIENIA GŁÓW NIEWYKSZTAŁCONE.

Nasz ortopeda kazał tylko układać dziecko na plecach żeby nogi miało na żabkę szeroko i tyle. Nie kazał niczego pieluchować ani ćwiczyć, ale Hubert ma jak on to ujął - bioderka z górnej półki, więc może dlatego niczego nie zlecił. Szczerze mówiąc to ja bym profilaktycznie też nie męczyła dziecka, tylko jeśli usg wyszło by złe.

Dziewczyny, ja wiem że to może nic nie da, ale proszę o kciuki za jutro. Jedziemy do szpitala na godz 9, mamy kontrolę słuchu, bo w badaniach przesiewowych zaraz po urodzeniu u Huberta wyszło że prawe ucho do kontroli. Mam nadzieję że w dalszych badaniach wyjdzie że wszystko jest ok, bo nie chciałabym żeby mi go męczyli i żeby musiał nosić aparat słuchowy.

maluszek2012z tego co piszesz to u was z bioderkami wszystko ok - więc czemu piecuchować ? Nie martw sie ja też zostałam wyprowadzona z równowago z tymi bioderkami i teraz ze mezu ma tydzień wolnego sam pielu****e syna :eek:
KasiaP-P Masz jak w banku - trzymamy mocno kciuki - myśl pozytywnie to zawsze przyciąga pozytywne wibracje :tak: Ja jestem tego samego zdania jak Ty jak jest wszystko ok to po co męczyć dziecko ...

tu jest fajne wyjaśnienie o bioderkach https://www.youtube.com/watch?v=cPfGFRQeEgI

Kasia &&&&&my w marcu idziemy (taka kolejka ) do centrum zdrowia dziecka na kontrole słuchu badania jej wyszły ok ale ja w bardzo bliskiej rodzinie i z mojej i mojego strony mam osoby niesłyszacei słabo słyszace i dlatego kontrola profilaktycznie

Merlin ja mam dziś diabelski dzień, ale powiedz mi Kochana co Ty z tym PIECUCHOWANIEM bo mnie to rozsmiesza masakrycznie no chyba, że Ci literka L się popsuła:-)
Kaci w Pl kazali robic profilkę, ale ja ich olałam, upał jak 150 był, a on biedak chyba miał się ugotować. Tu w De Adi z powodu pozycji pośladkowej w brzuszku kazali zakładać po prostu jeszcze jednego pampersa, tylko większego. Później 2 Usg i po temacie, baletnica będzie.

chyba mój super edytor tekstu uznał ze nie ma słowa pieluchować i pewnie powstawiał piecuchować a ja z tego zdenerwowania nawet nie zauważyłam :-D dziś już sama sie usmiałam jak to jeszcze raz przeczytałam

reklama
bylismy dzis u pediatry. maly ma infekcje, dostal mucofluid na rozrzedzenie katarku, drosetux na kaszelek no i frida bede operowac bo gruszka za slabo ciagnie. poza tym mam go ukladac na brzuszku w mieszkaniu ma byc wilgotno nawilzac nosek woda morska co robie prawie ciagle dawac wit.C. poki co temp 37.1. pani doktor mowila ze gora tydzien i bedzie zdrow. oby :)

Do góry