reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

dziewczyny, czy podczas szczepień wpisują wam wszystkie dane o tym kiedy było szczepienie, jaką szczepionką, kto wykonał w tej książeczce szczepień co jest dołączona do ksiązeczki zdrowia?
bo mi nie wpisują, a ja chciałabym wiedzieć jakimi szczepionkami jest moje dziecko szczepione :dry:
wpisują tylko do książeczki zdrowia, że tego dnia było szczepienie...
wkurza mnie to, bo w takim razie po co ta książeczka szczepień jest??

czy tylko u mnie to zaniedbują?

reklama
dziewczyny, czy podczas szczepień wpisują wam wszystkie dane o tym kiedy było szczepienie, jaką szczepionką, kto wykonał w tej książeczce szczepień co jest dołączona do ksiązeczki zdrowia?
bo mi nie wpisują, a ja chciałabym wiedzieć jakimi szczepionkami jest moje dziecko szczepione :dry:

Nam wpisują wszystko - łącznie z serią szczepionki (co jest bardzo ważne), jeśli tego nie robią to na następnym szczepieniu spytaj pielęgniarki jak ma na nazwisko, bo chcesz wypełnić kartę szczepień - ciekawe jak zareaguje. U Nas wypełnia to pielęgniarka, wpisuje nam też datę kolejnego szczepienia.

ja mam tylko książeczkę zdrowia i tam wpisują mi jaka była podana szczepionka, wpisują też warszawa ale nie wiem o co z tym chodzi, numer seryjny szczepionki i datę:tak:

ja mam tylko książeczkę zdrowia i tam wpisują mi jaka była podana szczepionka, wpisują też warszawa ale nie wiem o co z tym chodzi, numer seryjny szczepionki i datę:tak:
No to ja mam na to miejsce w książecze szczepień i mi paskudy tego nie wpisują!!! a w szpitalu wpisywali....

teraz poproszę o uzupełnienie, bo nie mam żadnych danych czym moje dziecko było szczepione :dry:

Miałyście też takie problemy po szczepieniu swoich Maluszków??
Nie. I po pierwszym i po drugim szczepieniu zero efektów ubocznych - nie było gorączki, ani większego niż zwykle marudzenia :happy:
Myśmy się szczepili Pentaximem.

Agutek - my mamy książeczkę zdrowia i książeczkę szczepień. W książeczce szczepień nic nie wpisują, nie wiem czemu, ale w książeczce zdrowia jest rubryka "szczepienia ochronne" i tam mi wpisują datę szczepiena, nazwę szczepionki, serii niestety nie :wściekła/y: (następnym razem poproszę o wpisanie) oraz datę kolejnej szczepionki.

malaga to mi tak wpisują tylko datę szczepienia i ołówkiem datę następnego..a ja chcę mieć informację o nazwie czy nr serii...przecież jakby coś się stało, a ja wyjadę z dzieckiem gdzieś to chcę mieć te informacje przy sobie, a nie w przychodni....grrr...zła jestem.

Pewnie Ci wpiszą jak im powiesz. Ale powinni wpisywać bez proszenia, to fakt. U mnie wpisują.

Jeżeli chodzi o reakcję po szczepieniu, to u nas był spokój. Maluszek był grzeczny jak nigdy, cały dzień przespał :-). Ale ja nie szczepiłam szczepionką skojarzoną.

Mam pytanie.
Pisałyście, że lekarze przepisali waszym dzieciom dodatkowe witaminki, nie licząc już wit. D3, bo to wszystkie dzieciaki dostają.
A mówili dlaczego macie podawać dodatkowe witaminy? Nam nic pediatra nie kazał podawać i się zastanawiam dlaczego (chyba wszystkie) podajecie coś, a my nie? :confused: Może też powinnam?

reklama
moje dziecko nie dostaje nawet wit D3:no:ale tutaj jest inaczej - zaden lekarz nie wspomnial ani razu, zeby dawac jej witaminki

Do góry