reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

Co do tej alergii na białko to mnie lekarka trochę zasmuciła. Powiedziała że owszem powinna minąć ale najczęściej pojawia się jakaś inna w to miejsce np. na pyłki albo nawet astma :no: Mam nadzieję, że to tylko opinia nadgorliwej lekarki. :no::-(
i tak i nie;-)generalnie zasada jest taka, ze jezeli alergia pokarmowa nie minie po skonczeniu przez dziecko pierwszego roku zycia to istnieje duze prawdopodobienstwo, ze przerodzi sie potem w alergie wziewna albo astme:tak:
moze ale nie musi
niestety w moim przypadku sie sprawdzilo - jako dziecko mialam m.in. skaze bialkowa, kiedy mialam 5 lat zrobiono mi testy i okazalo sie, ze mam alergie na pylki, kurz, pierze, siersc zwierzat...z wiekszosci wyroslam, ale najbardziej uciazliwa alergie - na pylki - mam do dzisiaj:-(

reklama
Co do alergii...
Wojtek, jak wykazały testy jest uczulony na masę rzeczy. Odstawiliśmy te co bardziej podejrzane m.in mleko i ziemniaki. Wysypka zniknęła i jest ok. TEsty robiliśmy chyba w kwietniu, czyli Wojtek miał już skończony roczek. OD tego czasu młody cały czas jedzie na humanie SL .

Chciałam jednak sprawdzić czy z tym mlekiem to rzeczywiście jest prawda i zaczęłam mu od jakiegoś tygodnia jednak mleko podawać. Teoretycznie jeden z jego podstawowych alergenów. I o dziwo na razie nic...

ZObaczymy jak to dalej będzie. Powrót mleka do diety to jednak duże urozmaicenie by było.

Pamiętam, że wadze dzieciaczki (niektóre) miały reakcje poszczepienne po szczepieniu odra, świnka, różyczka.

Pamiętacie jaki czas po szczepieniu wyszły?

My jesteśmy właśnie 12 dni po szczepieniu i się zastanawiam czy coś nas jeszcze może zaskoczyć czy już będzie spokój? Na razie nic się nie działo, ani gorączki, ani wysypki.

Znalazłam na stronie MMRII zapis:

"Czasami występują objawy ogólne, takie jak gorączka (38,3°C lub wyższa) i objawy skórne, takie jak wysypka, z reguły niewielka, choć czasem uogólniona. Zwykle gorączka i (lub) wysypka występują pomiędzy 5 a 12 dniem po szczepieniu."

Czyli chyba ten czas największego ryzyka już minął.

Znalazłam na stronie MMRII zapis:

"Czasami występują objawy ogólne, takie jak gorączka (38,3°C lub wyższa) i objawy skórne, takie jak wysypka, z reguły niewielka, choć czasem uogólniona. Zwykle gorączka i (lub) wysypka występują pomiędzy 5 a 12 dniem po szczepieniu."

Czyli chyba ten czas największego ryzyka już minął.

wg mnie tak:tak:

Mamy cłopaków,
mam intymny problem z Mikiem
klejnociki i siusiak maja czerwona wysypkę
lekarka (przez tel) kazała smarować Clotrimazolum a w czwartek wizyta

miałyscie coś takiego?

reklama
przeczytałam pół netu urologicznego
tylko mi głowa puchnie
stulejki, mastki, sklejki :szok:

JA CHCĘ DZIEWCZYNKĘ!!!!

Do góry