reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

No i nie zaszczepiliśmy się, bo za wcześnie :baffled:.

Za to dostaliśmy skierowanie do poradni rehabilitacyjnej w związku ze staniem na palcach. Pani doktor powiedziała, że prawdopodobnie jest wszystko w porządku, ale zawsze lepiej sprawdzić.

reklama
a chodzi też na paluszkach czy tylko stoi? bo Szymek ja się spieszy to chodzi na paluszkach :tak: chyba tak mu się wydaje że szybciej będzie :-)

On w ogóle nie chodzi sam, tylko przy meblach. No i oczywiście na palcach.

Ja gdzieś wyczytałam, że jak dziecko chodzi na palcach to powinno się mu zakładać buciki. A w tv ortopeda powiedział, że niektóre dzieci tak właśnie zaczynają chodzić i raczej nie ma się co tym przejmować. Ale sprawdzić zawsze można.

Elahar, u nas to już długo trwa - ponad 3 miesiące, bo Karolek zaczął wstawać jak miał 9 miesięcy. I nie widzę za bardzo postępów w chodzeniu, mały nie chce chodzić nawet za rączki (tylko przy meblach chodzi w bok). Dlatego trochę mnie to niepokoi. Myślę, że rehabilitant nam zaleci jakieś ćwiczenia i może powie czy zakładać buty i ewentualnie jakie.

Elahar, u nas to już długo trwa - ponad 3 miesiące, bo Karolek zaczął wstawać jak miał 9 miesięcy. I nie widzę za bardzo postępów w chodzeniu, mały nie chce chodzić nawet za rączki (tylko przy meblach chodzi w bok). Dlatego trochę mnie to niepokoi. Myślę, że rehabilitant nam zaleci jakieś ćwiczenia i może powie czy zakładać buty i ewentualnie jakie.

Rzeczywiście już trochę to trwa. Więc masz rację, rehabilitant powinien doradzić jak postępować.
Siostra mojego męża tez tak chodziła na palcach ale kiedyś na to nie zwracało sie takiej uwagi, przynajmniej tak moja teściowa twierdzi. Mówiła, że po jakimś czasie zaczęła normalnie chodzić. Ale to dawne czasy.

reklama
mam do was pytanie:
Czy byłyście już z dzieciaczkami u dentysty (Agutek, domyślam się ze ty nie ;-)). Pytam bo dzisiaj zostałam oświecona, że mając 10 zębów to Szymek już powinien być z dentystą na "TY" a my nie wiedzieliśmy ze mamy iść :zawstydzona/y:

Mleczaki to podstawa / Anatomia / Zdrowie - poradnikzdrowie.pl
Dowiedz się więcej - artykuł

A tak w ogóle to oświeciła mnie dentystka mamy :tak:

no co ty...pewnie, że byłam :-pchodzimy co miesiąc na kontrolę :-p

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry