reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieci u lekarza - szczepienia, choroby, kontrole

reklama
Dziewczyny jak często chodzicie z dziećmi do lekarza? Oczywiście nie mam na myśli przypadków choroby tylko takie zwykłe kontrolno - oględzinowe wizyty.

Ja, a wlasciwie maż, byłam 3 mies. temu. Przed Swiętami było nieudane podejście bo się okazało, że nie ma naszej pani doktor.
Dzis dzwonilam do przychodni bo chcialam spytac o możliwosc przeniesienia do innej, bliżej moich Rodziców, ponieważ tu gdzie jesteśmy "nasza" lekarka przyjmuje zdrowe dzieci raz w tyg. i to do południa więc za każdym razem musiałabym brać urlop :wściekła/y:. Przy okazji spytalam o te wizyty kontrolne i dowiedziałam się, że raz na miesiąc trzeba przychodzić...:zawstydzona/y:. Jutro pewnie zje$#kę dostanę :baffled: ale jakoś nie czulam potrzeby tak często chodzić.... Tym bardziej z powodu tych logistycznych problemów...

Ja tez nie chodzilam co miesiac - tylko na poczatku, ale to dlatego, ze kalendarz szczepien tego wymagal. Potem nam choroby tak wypadly, ze musielismy chodzic, ale gdyby nie one to bym nie chodzila co miesiac na kontrole.

A u nas coraz gorzej :-(
To juz chyba nie to jajko, bo po tylu dniach powinno sie uspokajac a nie poglebiac :no:
Biegunka - dzis rano poszly juz dwie kupki. Do tego wymioty :eek: Wczoraj wieczorem po podaniu smecty i dzis to samo. Jak tylko dalam jej smecte od razu zwymiotowala wszystko. Do tego zwymiotowala mleczko, a wypila go po nocy tylko 50ml :-(
Cos mi sie wydaje, ze to jakas grypa zoladkowa, bo ponoc u nas panuje teraz. Ja tez jakos dziwnie sie czuje i mam nadzieje, ze jeszcze mnie nie zlapie.
Najgorsze, ze mala nie chce nic do buzi wziac, wiec podanie jej lekarstw czy picia by sie nie odwodnila graniczy z cudem.....walczymy juz od 5 rano i w tym czasie zaliczylismy juz rzyganko, sranko....ech :rolleyes:

Dziewczyny jak często chodzicie z dziećmi do lekarza? Oczywiście nie mam na myśli przypadków choroby tylko takie zwykłe kontrolno - oględzinowe wizyty.
Ja byłam przy okazji szczepienia, pod koniec września. Potem poszłam w połowie października sie zapoznać z nową lekarką, bo przepisałam nas do innej przychodni. Wtedy się zapytałam, czy mamy przychodzić na kontrole, a ona powiedziała, że nie ma takiej potrzeby, mamy tylko się ważyć co 2 miesiące. Następna wizyta po 12 miesiącu :tak:.

reklama
Ja w przychodni z małym ostatni raz byłam na szczepieniu, miał 6 mies, a że mój Piotruś kilka razy chorował:-(, to zaliczał wizyty lekarskie raz w miesiącu, tyle ze nie w przychodni, a w domku:-D

Do góry